Jump to content

X-Fi Xtreme music,θα με καλυψει?

giorgos_cupra

Recommended Posts

Πολλα thread εχουν ανοιχτει για τα καινουργια διαμαντια της creative,τα οποια και διαβασα,αλλα εγω εχω αλλες ερωτησεις και πιο συγκεκριμενες,οποτε here we go...Αρχικα,σας ενημερωνω οτι για ηχο στο pc εχω τα εξης:Technics SC-EH 790 (http://www.comet.co.uk/comet/html/cache/284_113425.html?cm_ven=Kelkoo&cm_cat=Feed&cm_pla=Micro%20Hi-Fi&cm_ite=113425%20TECHNICS%20SCEH790])και ενα subwoofer yamaha YST-SW320 ( http://www.4electronicwarehouse.com/products/yamaha/yst-sw320-specifications.html ) το οποιο ειναι ενεργο,δηλαδη εχει δικο του ενισχυτη.Αν παρω την xtreme music θα δω αισθητη διαφορα απο την audigy1 που εχω τωρα?Βεβαια εννοω και σε ποιοτητα αλλα και σε αποδοση.Ως προενισχυτης η xtreme ποσο δυνατωτερη ειναι απο την audigy1,θα καταλαβω διαφορα στη δυναμη ή ....Επισης μου αρεσει πολυ τα πανελ της fatality,αυτο δεν γινεται να αγοραστει ξεχωριστα και να μπει πανω στην xtreme?Εχω κι αλλες ερωτησεις αλλα θα βγουν σιγα σιγα στο προσκυνειο

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra

Πολλα thread εχουν ανοιχτει για τα καινουργια διαμαντια της creative,τα οποια και διαβασα,αλλα εγω εχω αλλες ερωτησεις και πιο συγκεκριμενες,οποτε here we go...Αρχικα,σας ενημερωνω οτι για ηχο στο pc εχω τα εξης:Technics SC-EH 790 (http://www.comet.co.uk/comet/html/cache/284_113425.html?cm_ven=Kelkoo&cm_cat=Feed&cm_pla=Micro%20Hi-Fi&cm_ite=113425%20TECHNICS%20SCEH790])και ενα subwoofer yamaha YST-SW320 (αυτο ) το οποιο ειναι ενεργο,δηλαδη εχει δικο του ενισχυτη.Αν παρω την xtreme music θα δω αισθητη διαφορα απο την audigy1 που εχω τωρα?Βεβαια εννοω και σε ποιοτητα αλλα και σε αποδοση.Ως προενισχυτης η xtreme ποσο δυνατωτερη ειναι απο την audigy1,θα καταλαβω διαφορα στη δυναμη ή ....Επισης μου αρεσει πολυ τα πανελ της fatality,αυτο δεν γινεται να αγοραστει ξεχωριστα και να μπει πανω στην xtreme?Εχω κι αλλες ερωτησεις αλλα θα βγουν σιγα σιγα στο προσκυνειο

φιλε μου μιλαμε για καινουρια τεχνολογια στο χωρου του ηχου,αν διαθετεις τα χρηματα παρε μια FATAL1 θα σε καλυψει απολυτα.Δυστηχως το πανελ το φερουν τα μοντελα,PLAT-FATAL1-ELITE PRO

def δεν νομιζω να παρω την fatl1ty γιατι δεν με ενδιαφερει και πολυ η αποδοση στα παιχνιδια και τα 64mb ραμ που εχει δεν με συγκινουν.Εγω απλα θελω να ακουω τη μουσικη μου με πολυ καλη ποιοτητα και δυναμη...Το πολυ πολυ να παω για την platinum

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra [Σήμερα, στις 17:45]

Πολλα thread εχουν ανοιχτει για τα καινουργια διαμαντια της creative,τα οποια και διαβασα,αλλα εγω εχω αλλες ερωτησεις και πιο συγκεκριμενες,οποτε here we go...Αρχικα,σας ενημερωνω οτι για ηχο στο pc εχω τα εξης:Technics SC-EH 790 (http://www.comet.co.uk/comet/html/cache/284_113425.html?cm_ven=Kelkoo&cm_cat=Feed&cm_pla=Micro%20Hi-Fi&cm_ite=113425%20TECHNICS%20SCEH790])και ενα subwoofer yamaha YST-SW320 ( http://www.4electronicwarehouse.com/products/yamaha/yst-sw320-specifications.html ) το οποιο ειναι ενεργο,δηλαδη εχει δικο του ενισχυτη.Αν παρω την xtreme music θα δω αισθητη διαφορα απο την audigy1 που εχω τωρα?Βεβαια εννοω και σε ποιοτητα αλλα και σε αποδοση.Ως προενισχυτης η xtreme ποσο δυνατωτερη ειναι απο την audigy1,θα καταλαβω διαφορα στη δυναμη ή ....Επισης μου αρεσει πολυ τα πανελ της fatality,αυτο δεν γινεται να αγοραστει ξεχωριστα και να μπει πανω στην xtreme?Εχω κι αλλες ερωτησεις αλλα θα βγουν σιγα σιγα στο προσκυνειο

Χμμμμμ δεν νομιζω να δεις διαφορα .......απλα ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ με τις διαφορες που θα γνωρισεις... Εδω εγω ειδα διαφορες απο Audigy 2 ZS σε X-Fi και με ηχεια τα Ζ-5500 οχι τα "θηρια" που εχεις εσυ....χεχεχε Ναι αξιζει να μεταβεις στην X-Fi XtremeMusic....;) ;)

Συμφωνα με το link του διπυρηνου η διαφορα αναμεσα στην xtreme και στην platinum ειναι το πανελ και το εξης software:Base (see below) plus Vienna SoundFont Studio, Console Launcher, Volume Panel, WaveStudio, Creative Media Toolbox, Creative Diagnostics.Αυτα τα προγραμματα ειναι σημαντικα?Και επισης,αν συνδεω το στερεοφωνικο μου απο τα βησματα rca που εχει το πανελ,θα εχει καλυτερη ποιοτητα ή θα ειναι το ιδιο με το jack που βγαινει απο την καρτα μου και καταληγει σε rca στο line in του στερεοφωνικου?

Πιστεψε με αξιζει. Σε λυνει τα χερια στην κυριολεξια.Πχ βαζεις μουσικη ενω παιζεις

το αγαπημενο σου παιχνιδι χωρις να το κατεβασεις , ανοιγεις dvd ταινιες χωρις να

ανοιγεις καποιο player , η εξωτερικη μοναδα που ειναι και ο δεκτης του τηλεκοντρολ

μπορεις να την εχεις και σαν δοκιμαστικο εργαλειο για ολα τα τηλεκοντρολ του σπιτιου σου

(προσωπικα δοκιμασα στης elite pro τηλεκοντρολ απο δορυφορικο δεκτη, a/c corona,

τηλεοραση και dvd φετα samsung).επισης αυξομειωνεις βεβαια την ενταση, Mute,ενεργοποιηση

EAX, 24Bit Crystaliser,3dmidi,cmss3d,χωρις να ανοιγεις το παραθυρο της καρτας ηχου,κανεις

παρουσιαση η βλεπεις τις φωτογραφιες σου, ολα αυτα μεσω του creative enterainment center.

το συγκεκριμενο software οσο το ειδα δεν σε σκιζει απο πλευρας πορων,δεν θελει ιδιαιτερους

οδηγους και δουλευει μια χαρα.επισης το εχω αναφερει και καπου αλλου για να δει το creative center την μουσικη σου η τις φωτογραφιες σου δεν πρεπει να εχεις ενεργοποιησει το disk compresion μεσα απο τα win στο δισκο που τα εχεις αποθηκευμενα.

πιστευω εχει και αλλα , αλλα ακομα δεν εκατσα να ασχοληθω σοβαρα μαζι της:p

αυτα ελπιζω να μην σε κουρασα.:)

@giorgos_cupra>δεν ειμαι διπυρηνος αν λες εμενα:p. αυτα τα προγραματα Vienna SoundFont Studio

WaveStudio εχουν σαν σκοπο να σε βοηθησουν αν θες να αναπαραγεις η να ηχογραφησεις

μουσικη μονος σου ,το Creative Media Toolbox σε βοηθαει να οργανωσεις η να μετατρεψεις

τα αρχεια μουσικης που εχεις,το Volume Panel ειναι αυτο που τρεχει κατω δεξια και απο εκει επιλεγεις πως θες να ανταποκρινεται η καρτα σου(Game mode,Audio Creation mode,Enterainment mode) και οσο για το creative diagnostics οπως λεει και το ονομα του κανει

διαφορες διαγνωσεις οσο αφορα την καρτα σου (drivers test,windows multimedia,direct sound) αλλα και τον τροπο συνδεσης και αντιστοιχα σε βοηθαει να επιλεξεις το σωστο τροπο συνδεσμολογιας κρινωντας παντα τα ηχεια που εχεις επιλεξει, ετσι ωστε να εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.συγνωμη που σε κουρασα απλα στα αναφερα ετσι ωστε να καταλαβεις μονος σου αν οντως χρειαζεσε κατι απο ολα αυτα η οχι και αντισtοιχα να κανεις τις επιλογες σου. :)

2cpu συμφωνα με το ονομα σου σε ειπα διπυρηνο βρε συ...Σ ευχαριστω για την βοηθεια σου για τα προγραμματα.Δεν ξερει κανενας για το αν αλλαζει η ποιοτητα απο τα rca βυσματα του πανελ?Εγω μαλλον θα παραγγειλω την platinum αυριο:flower:

Δεν ξέρω, εγώ έχω επιφυλάξεις για την διαφορά ήχου από την audigy ας πούμε στην Xfi. Θεωρώ ότι για να διακρίνει κανείς διαφορές στους ήχους τον πρώτο λόγο έχουν τα ηχεία και όχι τόσο η κάρτα ήχου. Και δεν μιλώ για σύγκριση μεταξύ ασπρου-μαύρου αλλά για δύο "κοντινές" κάρτες. Πόσο παραπάνω καλές είναι από τις 5.1 και 7.1 onboard δηλαδή;

Μπήκα και γω στο "λούκι" να πάρω μια "καλή" κάρτα ήχου αλλά ευτυχώς κρατιέμαι ακόμα και δεν προχωρώ σε αγορά. Ένας που θέλει να κάνει τα πάντα στο PC του τότε ναι, ίσως να χρειάζεται μια τέτοια κάρτα. Αν θέλει να παίζει super WOW τα παιχνίδια και να έχει "κρυστάλλινο" ήχο στα DVD, ή είναι με ηχεία "κάψε με" και μετά το Age III ή το Most wanted πάει και αράζει στον καναπέ για να απολαύσει το DVD του στο HOME CINEMA (και εγώ μαζί του) ...τότε είναι πέταμα χρημάτων.

΄Οσο για να panels και τα λοιπά αξεσουάρ καλά μεν αλλά και αυτά ακολουθούν τον παραπάνω κανόνα. Όταν πραγματικά μας εξυπηρετούν τότε τα προτιμάμε, αλλιώς κάθονται και μας περιμένουν να τα ακουμπήσουμε. Παθών και εδώ πριν κάποια χρόνια όταν είχα πάρει την SB! Live PLATINUM με το LIVEDRIVE το οποίο εκτός από το να ρυθμίζω το volume μου ήταν πραγματικά άχρηστο. Και απο την απλή SB PCI 128 ακόμα ψάχνω να καταλάβω διαφορά στον ήχο.

’ρα όλα είναι σχετικά...

Παιδια,την πηρα την καρτουλα.Νταξει,δεν ειδα μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα αλλα απο δυναμη ειναι σαφως δυνατωτερη απο την audigy μου.Επισης,εχω ενα προβλημα,δεν μπορω να βρω το 24-bit crystalizer πουθενα:o :o

Kανε double-click στο Volume Panel ( κατω δεξια ) και καπου.......θα βρεις και 24-BIT Crystalizer....

Οποτε αν ακομα δεν εχεις "ψαχουλεψει" καλα καλα την X-Fi σου δεν μπορεις να μας πεις ακομα για τις εντυπωσεις σου.....!!!!;):cool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.