ALK1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Μπορεί να έκανα βλακεία αλλά έπεσε στα χέρια μου μια twinmos 512 και δοκόμασα να την βάλω μαζί με τις άλλες δύο που έχω στην dfi και δουλεύουν dualchannel. Όλες είναι 400mz και cl2,5. Το αποτέλεσμα είναι να μην κάνει Boot. Την ξαναδοκίμασα στο άλλο κιτρινο σλοτάκι αλλά τζίφος. Βάζω δύο στα κίτρινα σλοτ και αρχίζει αλλά κρασάρει πριν μπει στα windows. Μόνο στα πορτοκαλί δουλεύoυν οι δύο.Τι γίνεται; Δεν μπορώ να έχω 1,5Gb (1 ή 2 μόνο); Μήπως φταίει η μητρική μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 16, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 1.5G dual είχα δοκιμάσει με 512ΜΒ+256ΜΒ σε κάθε κανάλι και δουλεύει, με 3 στικ των 512ΜΒ δε νομίζω να γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Δεκέμβριος 16, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Το πιθανοτερο ειναι να ισχυει αυτο που λεει ο chroma.Ριξε μια ματια και στο manual της DFI για να δεις αν υποστηριζει 3 dims. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALK1 Δεκέμβριος 16, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Κοίταξα το manual αλλά δεν βρήκα κάπου να λέει ότι υποστηρίζεται ή όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALK1 Δεκέμβριος 16, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Επίσης δεν είναι περίεργο που στα κίτρινα slot δεν λειτουργούν τα 1024mb??? ενώ στα άλλα όλα νερό;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Δεκέμβριος 16, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 ε DFI ειναι αυτη! πολλα παραξενα μπορει να συμβουν.....:devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 16, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Στο manual το μόνο σχετικό που αναφέρεται είναι "Dual Channel. DIMMs of the same memory configuration are on different channels" το οποίο κοινώς σημαίνει οτι όπως είναι στο ένα κανάλι τα dimm έτσι πρέπει να είναι και στο άλλο για dual.2x512 δουλεύουν κανονικά και στα κίτρινα slot από το 316 bios και μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALK1 Δεκέμβριος 16, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Αααααα μάλιστα... πάω να κατεβάσω νέο bios και βλέπουμε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Δεκέμβριος 16, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Με μια προχειρη ματια στα δυο manuals (cd και εντυπο) το συμπερασμα ειναι οτι: εφοσον λεει οτι υποστηριζει μεχρι και 4gb μνημη αλλα οχι ντιμακι πανω απο 512MB πρεπει να λειτουργει με τρια 512 σε dual channel,αλλωστε πιο παλια μοντελα νομιζω η GB η pro για socket A η η asus a7nx8 η τελος παντων καποια απο αυτες λειτουγουσε με τρια σε dual channel και και δεν θυμαμαι καλα ..........Βλεποντας τωρα το manual της gbpro2 παρατηρω οτι παιζει ρολο και αν ειναι η μνημη double side or single side Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALK1 Δεκέμβριος 16, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Τεσπά, το θέμα είναι οτι τα 3 στικάκια 512 δεν παίζουν, τουλάχιστον σε 'μένα . Το κόβω να παίρνω άλλο ένα και να πηγαίνω στα 2Gb και ελπίζω να δω φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Δεκέμβριος 16, 2005 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Οντως παιζει προβλημα μερικες φορες...ειναι ιδιες οι μνημες?Ειχα δοκιμασει 2*512 και 2*1gb και δουλευανε κανονικα...με τρια dimmακια ομως οχι...double sided φυσικα...Το καλυτερο,παρε αλλο ενα να εχεις και dual... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.