Jump to content

3x512 πρόβλημα

ALK1

Recommended Posts

Μπορεί να έκανα βλακεία αλλά έπεσε στα χέρια μου μια twinmos 512 και δοκόμασα να την βάλω μαζί με τις άλλες δύο που έχω στην dfi και δουλεύουν dualchannel. Όλες είναι 400mz και cl2,5. Το αποτέλεσμα είναι να μην κάνει Boot. Την ξαναδοκίμασα στο άλλο κιτρινο σλοτάκι αλλά τζίφος. Βάζω δύο στα κίτρινα σλοτ και αρχίζει αλλά κρασάρει πριν μπει στα windows. Μόνο στα πορτοκαλί δουλεύoυν οι δύο.

Τι γίνεται; Δεν μπορώ να έχω 1,5Gb (1 ή 2 μόνο); Μήπως φταίει η μητρική μου;

Στο manual το μόνο σχετικό που αναφέρεται είναι "Dual Channel. DIMMs of the same memory configuration are on different channels" το οποίο κοινώς σημαίνει οτι όπως είναι στο ένα κανάλι τα dimm έτσι πρέπει να είναι και στο άλλο για dual.

2x512 δουλεύουν κανονικά και στα κίτρινα slot από το 316 bios και μετά.

Με μια προχειρη ματια στα δυο manuals (cd και εντυπο) το συμπερασμα ειναι οτι: εφοσον λεει οτι υποστηριζει μεχρι και 4gb μνημη αλλα οχι ντιμακι πανω απο 512MB πρεπει να λειτουργει με τρια 512 σε dual channel,αλλωστε πιο παλια μοντελα νομιζω η GB η pro για socket A η η asus a7nx8 η τελος παντων καποια απο αυτες λειτουγουσε με τρια σε dual channel και και δεν θυμαμαι καλα ..........

Βλεποντας τωρα το manual της gbpro2 παρατηρω οτι παιζει ρολο και αν ειναι η μνημη double side or single side

Οντως παιζει προβλημα μερικες φορες...ειναι ιδιες οι μνημες?

Ειχα δοκιμασει 2*512 και 2*1gb και δουλευανε κανονικα...με τρια dimmακια ομως οχι...double sided φυσικα...

Το καλυτερο,παρε αλλο ενα να εχεις και dual...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.