Jump to content

ZALMAN CNPS 9500 LED Vs THERMALTAKE BIG TYPHOON

Ripper18

Recommended Posts

Σε θερμοκρασιες δεν πιστευω να δεις μεγαλες διαφορες. Ομως με δεδομενη τη διαφορα τιμης (περιπου 20 ευρω + η ζαλμαν) και το γεγονος οτι με τη big typhoon ψυχονται και τα mosfet-μνημες ψηφιζω τυφωνα

Δες και εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=73103

απο αυτες τις δυο?Χωρις να ειμαι σιγουρος για αυτες τις δυο μαλλον big typhoon!

Αλλιως πηγαινε στην κορυφαια αεροψυκτρα ΧΡ90 -cu μετα στην ΧΡ120 και τελος σε καποιο μοντελο της asetek micro ultra noise καπως ετσι περιπου το ονομα!Αυετς οι 3 ειναι το καλυτερο δωρο που μπορεις να κανεις στον opteron μερες που ειναι.....

Αυτες ειχα βρει και εγω (τις 3 ) και σαν εναλλακτικη ειχα βρει και την typhoon μιας και ηταν σχετικα φτηνη για αυτα που προσεφερε....

τελικα διαπιστωσα οτι 8α κερδιζα 100Μηζ με 50-60€ μιας και απο 2850 θα πηγαινα 2950 full stable οποτε δεν πηρα τιποτα...(προεχουν αλλα)

την έχω την Big Typhoon, είναι πολύ καλή.

Επίσης είναι και πολύ μεγάλη, οπότε πριν αγοράσεις σιγουρέψου ότι δεν θα εμποδίζει κάτι.:D

Σε μένα ίσα που δεν ακουμπούν τα heatpipes στη VGA.

edit:

ξέχασα να σου πώ να μην σε προβληματίζει το βάρος. Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν και 'γώ αλλά είδα ότι είναι πολύ καλά ισορροπιμένη με τον χαλκό, που είναι βαρύς, να περιορίζεται πάνω στον πυρήνα και τα heatpipes και η μεγάλου μεγέθους ψύκτρα να αποτελείται απο λεπτά φύλλα αλουμινίου με αποτέλεσμα το κέντρο βάρους να βρίσκεται πολύ κοντά στη μητρική.

Αρχική απάντηση από Malkav [Σήμερα, στις 13:57]

την έχω την Big Typhoon, είναι πολύ καλή.

Επίσης είναι και πολύ μεγάλη, οπότε πριν αγοράσεις σιγουρέψου ότι δεν θα εμποδίζει κάτι.:D

Σε μένα ίσα που δεν ακουμπούν τα heatpipes στη VGA.

Τι μητρικη και τι vga εχεις?Εγω εχω dfi nf4 sli dr+asus EN7800gtx.

είμαι με μια MSI Κ8neo2 και μια X850xt.

αν η VGA μου είχε ψύκτρα και στην κάτω της πλευρά (αυτή που όταν τοποθετηθεί είναι κοντα στον cpu), η Big Typhoon σιγουρα δεν θα χώραγε.

βέβαια έχω την εντύπωση ότι στη συγκεκριμένη MSI η agp βρίσκεται αρκετά κοντά στο socket της cpu.

θα σε συμβούλευα να ψάξεις στο web για κανά review της Typhoon πάνω στη μητρική σου.

δες επίσης και πιο πάνω το edit για το βάρος.

Αρχική απάντηση από Ripper18 [Σήμερα, στις 13:26]

Mε προβληματιζει η λιγο η διαφορα βαρους big typhoon:813gr,zalman cnps 9500:480gr

Πριν λιγες μερες βοηθησα ενα φιλο να την τοποθετησει. Δεν δινει την αισθηση οτι ειναι τοοσο βαρια. Καλο βεβαια θα ειναι να μην μετακινεις πολυ το κουτι. Το συστημα στηριξης ειναι πολυ καλο με εξαιρεση τα βιδακια που σφιγγουν. Αν το αποφασισεις παρε και 2 πεταλουδες για να μπορεις να τη σφιξεις ευκολα και ομοιομορφα

επισης δες και αυτο http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=77200&highlight=typhoon

Aν σκέφτεσαι την ΧΡ-90 τότε πήγαινε και κοίτα τη Gigabyte G Power Pro. Μη γελάς με την εταιρεία. Σε όλα τα τεστ και τα review πετάει το ψυκτρίδιον και έχει και ανεμιστήρι με ρυθμιστήρι και μπλε φως -να θυμίζει μεμτεστ- και 30 ευρά

• 5 weeks later...

Εγώ πάντως παιδιά προσανατολίζομαι περισσότερο προς τη Zalman για την περίπτωσή μου, παρότι έριξα τη ματιά μου και στα συγκριτικά...

Οι λόγοι της προτίμησής μου αυτής (για την περίπτωσή μου πάντα) είναι οι εξής:

1- Αφού δεν κάνω overclocking (έναν "πολυάσχολο" Intel D830 θέλω να δροσίζω μόνο με ήσυχο τρόπο) η υπεροχή της BT στις θερμοκρασίες μου κάνει την ίδια αίσθηση με την ελαφρά υπεροχή της Zalman στην ησυχία, άρα για την περίπτωσή μου μία η άλλη μού έρχονται και οι δυο αυτές ψύκτρες, και αλλού παίζεται η διαφορά (βλ. αμέσως παρακάτω)...

2- Επειδή προβλέπω τρομερό πρόβλημα χώρου και με τις δυο τους γύρω από το cpu (έχω την Gigabyte GA-8N-SLI-Royal με μια ματζαφλάρα πλακετίτσα να στέκεται όρθα δίπλα στο LGA775 και πριν τον πίσω ανεμιστήρα που τραβάει αέρα, και μ' ένα ψυκτηράκι που σχεδόν περικυκλώνει τη cpu και περιορίζει το χώρο τριγύρω της ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ), διαλέγω τη Zalman λόγω μικρότερου όγκου προς εκείνη την πλευρά...

Επίζω μόνο να χωρέσει κι αυτή...

3- Επειδή μου αρέσει ο τρόπος που ο ανεμιστήρας της Zalman θα διώχνει τον αέρα προς τον πίσω-έξω ανεμιστήρα του κουτιού, και χωρίς να τον εμποδίζει αυτή η ματζαφλάρα πλακετίτσα που σας έλεγα, ξαναπροτιμώ τη Zalman....

4- Η διαφορά τιμής που τις βρήκα online μου έρχεται μόνο 6 ευρώ κι όχι 20 από εκεί που σκεφτόμουν ποια από τις δυο να παραγείλω τώρα (με το ποντίκι στο χέρι να κάνει click με πρόλαβε αυτό το post! )...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806164

http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=6507

Ασήμαντο ποσόν προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας, και για την ταξη των 50+ που κοστίζουν και οι δύο...

Τί λέτε κι εσείς;; Μήπως πάω να κάνω βλακεία;;

Αν έχετε άλλη άποψη μοιραστείτε την μαζί μου εδώ ΑΜΕΣΑ, και προλάβετέ με!!:D

Εγώ πάντως γιά άλλη μία φορά θα επιμείνω στην ThermalTake SilentTower. http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=silent+tower&sp_catcode=SKROUTZ

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τους εξής λόγους

1. Χαμηλές θερμοκρασίες (idle 28 - full 40)

2. Συμβατή με ΟΛΑ τα sockets/motherboards (δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάζεις κάθε φορά)

3. Διώχνει τον αέρα στην πλάτη του κουτιού όπου τα 9/10 έχουν άλλο ανεμιστήρα και τον βγάζει έξω

4. Εντελώς αθόρυβη

5. Παίρνει και 2ο ανεμιστήρα αν αυξηθούν οι απαιτήσεις

6. Πολύ χαμηλότερο κόστος από τις υπόλοιπες

Επίσης, μπορεί να μπει σχεδόν σε όλα τα μελλοντικά sockets αφού στηρίζεται με βίδες και ένα μεταλικό Η που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί σε διαφορετικές διαστάσεις με ελάχστο κόστος.

@yiannisM

βασικα θα κανεις βλακεια αν παρεις την bigΤyphoon απο εκει που ειπες....

Στο e-shop εχει 10€ πιο κατω..(44.62 τελικη) στο hac εχει 45 και αλλου υπαρχει στα 44...(απλα ανεφερα τα πιο γνωστα)

Απλα για να δεις οτι η διαφορα δεν ειναι 6€ αλλα 16...

βεβαια στα 50 κατι € καραδοκει και η ΧΡ90Cu που απλα δεν παιζεται.....(αποψη μου)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650416

Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, και (@NTG) να ' σαι καλά που με πρόλαβες αλλά δεν τη βρήκα στο e-shop on-line shop κι εγώ παραγγέλνω ΚΑΤΙ σήμερα οπωσδήποτε (ακόμη και πιο ακριβά!!) Πρέπει να το κλείσω αυτό το θέμα πια.

Πάω να ψάξω τίποτα συγκριτικά και για τα μοντέλα που ποστάρετε λοιπόν!

Όσοι πιστοί μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας!

EDIT! Ξανακοίταξα, και τη βρήκα! (Στραβομάραααα)

Τώρα πάντως είμαι αναποφάσιστος... Ειδικά επειδή δεν ξέρω ποια θα χωρέσει μ' εκείνο το "ματζαφλάρι" το U-Plus DPS της GB, και ποια όχι!!

Αρχική απάντηση από YiannisM

Τώρα πάντως είμαι αναποφάσιστος... Ειδικά επειδή δεν ξέρω ποια θα χωρέσει μ' εκείνο το "ματζαφλάρι" το U-Plus DPS της GB, και ποια όχι!!

H μόνη που είσαι 100% σίγουρος είναι η SilentTower... :innocent:

ΛΟΙΠΟΝ!

Επειδή ο χρόνος με πίεζε και δεν προλάβαινα να το ψάξω καλύτερα, παράγειλα ... και τις τρεις! :smoke:

Δηλ. τη Zalman, τον Big Typhoon και την XP-90 COPPER.

Την SilentTower δεν την προτίμησα, φίλε Wizard!, διότι δεν πρόλαβα να βρω τίποτα συγκριτικό της, ενώ διάβασα και κάτι για discontinuation της (εδώ http://www.directron.com/clp0025.html) οπότε προτίμησα να πάω σε πιο καινούρα προϊόντα ελπίζοντας ότι θα αποδειχτούν και πιο αποδοτικά...

Σ' ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου πάντως! :T:

Οπότε τώρα θα έχω και τις τρεις κάποια στιγμή μπροστά μου για "να παίξω" με την ησυχία μου και να αποφασίσω πιο ώριμα.

Τους 2 που θα περισσέψουν θα τους βάλω σε άλλα pc που υπάρχουν εδώ πέρα με 478 socket - ο ένας μάλιστα είναι και server και λέω ότι της αξίζει της παλιοκαραβάνας και λίγο καλύτερο δρόσισμα...

Δε θα πάνε χαμένα... :T:

H THERMALTAKE BIG TYPHOON μου φένεται πως είναι καλύτερη σιγουρέψου όμως για το αν χωράει στο κουτί.. Η πρωσοπική μου γνώμν είναι να πάς για THERMALRIGHT COOLING BODY XP-120 H συγκεκριμένη ψήκτρα, εκτός του ότι είναι πολύ ελαφριά και δεν καταπονεί το matherboard, θα πρέπει να φοράει ΜΟΝΟ τα συνδετηράκια του κουτιού της δεδομένου ότι οποιαδήποτε άλλη λύση (πχ πλαστικοί σφθκτήρες, πατέντες με βίδες κλπ) αφήνουν να περνάν οι κραδασμοί στο κουτί. Επιπλέον max rpms για το 12αρι ανεμηστιράκι θα πρέπει να είναι οι 1500 (εντελώς αθόρυβο και αποτελεσματικό). Τέλος τα ραβδάκια σιλικόνης που περιέχονται στην συσκευασία είναι απαραίτητα και πρέπει να είναι τοποθετημένα σωστά. Προς πληροφόρηση σας πιστεύω πως η συγκεκριμένη είναι ότι καλύτερο για αερόψυξή δεδομένου πως τεσταρίζοντας την χωρίς καν ανεμηστιράκι η θερμοκρασία του push up CPU μου( 3500+ @ 2,45 GHz) ήταν μόλις 38 βαθμοί (idle). Με ανεμηστιράκι 32 42 max.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.