georgekor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Παιδιά γειά σας! Είμαι καινούριος στο site σας και θα ήθελα να με βοηθήσετε στο o/c του pc μου. Έχω βάλει τις εξής ρυθμίσεις:fsb=>450cpu ratio setting=>autopcie frequency=>100fsb strap=>333dram frequency=>901 Mhzcpu voltage=>1,28750cpu GTL Reference=>0,65cpu pll voltage=>autofsb termanation voltage=>autodram voltage=>2,08nb voltage=>autosb voltage=>autoPCIE SATA Voltage=>autoLoad-Line Calibration=>enabledcpu spread spectrum=>disabledPCIE spread spectrum=>disabledcpu clock skew=>autonb clock skew=>autocpu margin enhancement=>optimizedrow refresh cycle time=>60dram static read control=>disableddram read trainig=>disabledmem. oc. charger=>enabledai transaction booster=>autoai clock twister=>lightΘα ήθελα να σας ρωτήσω, το 0,65 στο GTL είναι πολύ? Δοκίμασα 0,61 και 0,63 και το pc έκανε restart.PCIE SATA Voltage να το αφήσω auto ή να το αλλάξω?Και γενικά πιστεύετε ότι έχω καλές ρυθμίσεις?cpu=>intel c2d E8400mobo=>asus P5Qram=>adata 2x2GB DDR-2 800Mhz 5-5-5-12 2,10Vpsu=>750W chiftecvga=>ati 4850 512MB DDR-3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 18, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Το GTL δεν είναι ρεύμα να το χαρακτηρίζεις πολύ η λίγο..το σωστό πρέπει να είναι (ότι κάτσει με δοκιμές).Από κει και πέρα στο FSB που παίζεις και Auto GTL καλά είναι.Λογικά σε κόβουν οι RAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekor Φεβρουάριος 18, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Το GTL δεν είναι ρεύμα να το χαρακτηρίζεις πολύ η λίγο..το σωστό πρέπει να είναι (ότι κάτσει με δοκιμές).Από κει και πέρα στο FSB που παίζεις και Auto GTL καλά είναι.Λογικά σε κόβουν οι RAM.Το GTL το έβαλα 0,61, το έβαλα 0,63 και όταν έτρεξα intel burn test μου έκανε restart το pc. Το έβαλα 0,65 και όλα καλά. Ρωτάω γιατί βλέπω ότι οι περισσότεροι το έχουν ή auto ή 0,63.Δεν θέλω να ανεβάσω άλλο το fsb. Απλά ψάχνω τις καλύτερες ρυθμίσεις για 24/7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 18, 2009 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Το GTL το έβαλα 0,61, το έβαλα 0,63 και όταν έτρεξα intel burn test μου έκανε restart το pc. Το έβαλα 0,65 και όλα καλά. Ρωτάω γιατί βλέπω ότι οι περισσότεροι το έχουν ή auto ή 0,63.Δεν θέλω να ανεβάσω άλλο το fsb. Απλά ψάχνω τις καλύτερες ρυθμίσεις για 24/7.Α ΟΚ τότε..Ηθελα να δου πω οτι το GTL διαφέρει από Mobo σε Mobo (ως προς την συμπεριφορα) δεν ειναι κατι στανταρ και προκυπτει απο δοκιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekor Φεβρουάριος 18, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Α ΟΚ τότε..Ηθελα να δου πω οτι το GTL διαφέρει από Mobo σε Mobo (ως προς την συμπεριφορα) δεν ειναι κατι στανταρ και προκυπτει απο δοκιμες.Οκ φίλε! Απλά στο bios λέει ότι μεγάλη τιμή μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα...κάτι τέτοιο....-----PCIE SATA Voltage να το αφήσω auto ή να το αλλάξω?cpu clock skew???nb clock skew???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 18, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Οκ φίλε! Απλά στο bios λέει ότι μεγάλη τιμή μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα...κάτι τέτοιο....----- PCIE SATA Voltage να το αφήσω auto ή να το αλλάξω? cpu clock skew??? nb clock skew???? To πρωτο δεν δινει κατι. Τα αλλα 2 μετα τα 500 FSB δινουν κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekor Φεβρουάριος 18, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 To πρωτο δεν δινει κατι.Τα αλλα 2 μετα τα 500 FSB δινουν κατι. Το PCIE SATA Voltage δεν κάνει κάτι? Να το αφήσω στο auto? Φοβάμαι μήμπως δίνει πολύ ρεύμα στους σκληρούς.....και τρέχουμε μετά.......:o Τα άλλα 2(CPU & NB Clock Skew), μπορώ να τα βάλω στο normal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 18, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Το PCIE SATA Voltage δεν κάνει κάτι? Να το αφήσω στο auto? Φοβάμαι μήμπως δίνει πολύ ρεύμα στους σκληρούς.....και τρέχουμε μετά.......:oΤα άλλα 2(CPU & NB Clock Skew), μπορώ να τα βάλω στο normal? Οχι δεν δινει ρευμα στους σκληρους...Ρευμα περνουν μονο αποτ ην τροφοδοσια. Δεν θα δεις διαφορα με τα CPU & NB Clock Skew σε αυτο το FSB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekor Φεβρουάριος 19, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2009 Οχι δεν δινει ρευμα στους σκληρους...Ρευμα περνουν μονο αποτ ην τροφοδοσια.Δεν θα δεις διαφορα με τα CPU & NB Clock Skew σε αυτο το FSB. Έχεις δίκιο για τους σκληρούς.....τι χαζή ερώτηση...!!!:( από περιέργια όμως.....τι είναι αυτό?? Κάτι άλλο, το memtest δεν θέλει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 19, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2009 Έχεις δίκιο για τους σκληρούς.....τι χαζή ερώτηση...!!!:(από περιέργια όμως.....τι είναι αυτό?? Κάτι άλλο, το memtest δεν θέλει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις, σωστά? Ε ναι δεν ειναι αναγκη να το τρεχεις ολο το ΤΕST #5 και #8 ειναι τα ποιο ζορικα. Απο οτι θυμαμαι πατας (C ) μετα (1) Select Tests, μετα (3) διαλεγεις Test και Enter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekor Φεβρουάριος 19, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2009 Ε ναι δεν ειναι αναγκη να το τρεχεις ολο το ΤΕST #5 και #8 ειναι τα ποιο ζορικα.Απο οτι θυμαμαι πατας (C ) μετα (1) Select Tests, μετα (3) διαλεγεις Test και Enter.ok, thanks! Τώρα προσπαθώ να βρώ το fsb termination voltage....testάρω το 1,16! Για να δούμε....edit: error το orthos.....για να δούμε το 1,18...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekor Φεβρουάριος 19, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2009 Φίλε GeorgeVasil μου είπες ότι σε αυτό το fsb(450) δεν θα δώ διαφορά αν πειράξω το CPU και NB Clock Skew και CPU Margin Enhancement. Τα έχω βάλει και τα δύο στο normal και το CPU Margin Enhancement στο Performance. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελένξω το pc για να δώ αν έχει επιρεαστεί η απόδοση και η σταθερότητά του?(Εκτός από Orthos...Prime....Super IP....Memtest....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
evogreek Απρίλιος 8, 2009 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2009 ασε τα gtls auto και παιξε με το nb voltage..ξεκινα με 1.45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.