sotiris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Παρατήρησα χθες που είπα να ασχοληθώ λίγο με το pc, ότι η απόδοση έχει πέσει. Το σύστημά μου είναι η ηρωϊκή abit-nf7 και ένας xp-m 2500+. Ο xp, πέρυσι τέτοιο καιρό, χτύπαγε 2500 και μπούταρε πολλές φορές και στα 2550-2600. Στα 2500 περνούσε super pi, στα 2600 όχι. Μιλάμε για fsb 220*12.5 multiplier. Volt-> 1.85 bios-setting, 1.81 speedfan Το δούλευα στα 220*10 multiplier όλο το καλοκαίρι και γενικά για το περισσότερο χρονικό διάστημα, διότι η extra ισχύς δε μου χρειαζότανε. Είπα να αλλάξω τα timings στις μνήμες από 2.5 - 3 - 3 -8 που πέταγαν κάτι λαθάκια στα default by spd. Τέλος πάντων, για να μη μακρηγορούμε, τώρα το δουλεύω 200*10 = 2GHz (@1.65volt βέβαια). Οκ, είναι απόλυτα σταθερό, αλλά από 3600 - 3800+ είμαστε στα 2800+. Παρακμή! Πιστεύω ότι φταίει ο επεξεργαστής και έχει αρχίσει να τα φτύνει, αλλά περνάει και από το μυαλό μου μήπως δεν το ζορίζω αρκετά το σύστημα και μένει "άκαφτο" πολύ καιρό και πέφτει Πόσο μπορεί να πέσει? Να βάλω πάνω τον εφεδρικό tbedb? Να το δουλεύω 100% για κάνα μήνα μπας και στρώσει? Δεν ακούει πια στα volt? Πάνω από 1.9 volt (bios-setting) δεν του χω δώσει πάντως. edit: Ξέχασα να πω, ότι επειδή κάνω συχνά compile (), προτιμώ ένα σταθερό σύστημα από ένα ημισταθερό + γρήγορο.
trendy Δεκέμβριος 14, 2005 #2 Δεκέμβριος 14, 2005 Πρέπει να το ανεβάζεις αργά αργά και με μικρά βήματα. Το ίδιο μου έτυχε και μένα που λόγω προβλήματος στη vga είχα γυρίσει στα defaults για κάμποσο καιρό και όταν πήγα να το επαναφέρω στα overclocked με γείωσε.
sotiris Δεκέμβριος 14, 2005 Author #3 Δεκέμβριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από trendy Πρέπει να το ανεβάζεις αργά αργά και με μικρά βήματα. Το ίδιο μου έτυχε και μένα που λόγω προβλήματος στη vga είχα γυρίσει στα defaults για κάμποσο καιρό και όταν πήγα να το επαναφέρω στα overclocked με γείωσε. ναι i know, αλλά δε μου παίζει ούτε εκεί που το χα, στα 220*10.
Vagouridis Δεκέμβριος 14, 2005 #4 Δεκέμβριος 14, 2005 Βγαλε την ψυκτρα καθαρισε την , βαλε νεα παστα , βαλε οτι πιο καινουργιο βιος υπαρχει για την ηρωικη abit.Για αρχη "κοψε" τις μνημες και δες τι κανει ο επερξαστης κοιτωντας να κρατας το fsb χαμηλα.Μαλιστα θα σου προτεινα καθως κανεις compile να κανεις και καμια λουπα σε κανα προγραμματακι σου...Ετσι σιγα σιγα θα κανεις ενα σχετικο burn in και θα δεις εαν τελικα τραβαει ο επεξεργαστης.Μετα θα εχουν συνεχεια και τα υπολοιπα , μνημες fsb.Απο τοτε που πηγαινε 2500-2600 αλλαξε τιποτα στο setup?
sotiris Δεκέμβριος 14, 2005 Author #5 Δεκέμβριος 14, 2005 όχι το setup είναι το ίδιο, αν εξαιρέσεις την 6800u που έβαλα, αλλά το μόνο που μπορεί να παίζει είναι να χειροτέρεψαν λίγο τα ρεύματα. το psu είναι 450watt, και δεν έχω δει (μέσω speedfan) κάποια πτώση στο vcore ή στη 12άρα όταν βάζω κάποιο game, άρα δεν.από θερμοκρασίες δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι στους 45 περίπου με νερό (οι ανεμιστήρες στο ψυγείο όσο πιο κάτω πάει).
Vagouridis Δεκέμβριος 14, 2005 #6 Δεκέμβριος 14, 2005 Εαν εχεις αλλη agp δοκιμασε με αυτην και δες τι παιζει.Μπας και ειναι δλδ το τροφοδοτικο.Τι ψυξη εχεις?
sotiris Δεκέμβριος 14, 2005 Author #7 Δεκέμβριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis Εαν εχεις αλλη agp δοκιμασε με αυτην και δες τι παιζει.Μπας και ειναι δλδ το τροφοδοτικο.Τι ψυξη εχεις? το τροφοδοτικό είναι ocz modstream 450,η ψύξη asetek (antarctica - chipset - gpu /της gpu δεν είναι βαλμένο το block αλλά στον αέρα, άρα 2 ενεργά block), ψυγείο asetek 2πλό και hydor l30.το πρόβλημα πιθανώς να υπάρχει καιρό, αλλά το ψαξα χθες επειδή θέλω να κάνω compile μια διανομή και δε θέλω να έχω errors στο compilation που να προέρχονται από hardware issues. το πρώτο που θα κάνω θα ναι να ανεβάσω σιγά σιγά τον cpu με prime. και μετά θα δω τα υπόλοιπα, αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει πέσει η απόδοσή του επειδή δεν είχε μεγάλο load για καιρό.
schumifer Δεκέμβριος 14, 2005 #8 Δεκέμβριος 14, 2005 Ρισκάροντας να γίνω βαρετός , πάρε πολύμετρο (ψηφιακό με 10 ευρόπουλα) και μέτρα. ’σε τα τσιπάκια να λένε.
sotiris Δεκέμβριος 14, 2005 Author #9 Δεκέμβριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer Ρισκάροντας να γίνω βαρετός , πάρε πολύμετρο (ψηφιακό με 10 ευρόπουλα) και μέτρα. ’σε τα τσιπάκια να λένε. έκανα κάτι δοκιμές, και τελικά έπαιξε στα 200*12 με 1.85V (εκεί που ήθελα δηλαδή να παίξει). Οπότε ίσως να μη φταίει ο προτσέτσορας για τη χθεσινή αστάθεια αλλά οι μνήμες ή το chipset/mobo. έχω πολύμετρα, απλά το τσιπάκι το βλέπεις πιο εύκολα και ακολουθεί τη λογική, οπότε το πιστεύω
schumifer Δεκέμβριος 15, 2005 #10 Δεκέμβριος 15, 2005 Mόνο αν σου έχει αποδείξει την αξία του πάντως να το πιστεύεις
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.