konilio Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 ΧαιρετωΕιμαι σε διαδικασια καψιματος για τις twinmos utt και προς το παρον ειμαι στο αθλιο2,5-3-3-10 230mhz error free σε ολα τα test του memtest86+. Με CL2 δεν μπορω να περασω ουτε τα 198mhz. Και στις δυο περιπτωσεις εχω δωσει μεχρι 3,2v με ανοιχτο κουτι. Οι μνημες βρισκονται κατω απο τον zalman 7700cu, η μητρικη ειναι η msi neo4-f και χρησιμοποιω το ddr booster. Μολις παω να ξεπερασω τις παραπανω συχνοτητες προκυπτουν λαθη μονο στο test #6. Εχω διαβασει οτι κριτηριο σταθεροτητας αποτελει το #8 αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο αληθευει. Ηθελα λοιπον αν καποιος σχετικος μπορει να μας εξηγησει τι συμπερασματα μπορουν γενικα να εξαχθουν απο το memtest και ποια απο τα test που περιλαμβανει μπορουμε να λαμβανουμε πραγματικα σοβαρα υπ'οψιν μας. Χρησιμοποιω την εκδοση 1.65 και οι μνημες τρεχουν σε dual channel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konilio Δεκέμβριος 14, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 Εδω και τα timings μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Δεκέμβριος 14, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 δοκίμασε αυτά τα timmings.Επίσης ότι timmings βάζεις στον tweaker ισχύουν μόνο στα windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 14, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 Έχω φτάσει να πιστεύω ότι το μεμτεστ είναι ένα μικρό χάσιμο χρόνο αφού δε λέει και πολλά. Τα παραθύρια μπορεί να στο βγάλουν άχρηστο. Μπούκαρε παραθύρια και τέσταρε με το memtest από εκεί. Δώσε 3.3 μπας και ξεκλειδώσουν οι μνήμες. Ανέβαινε με μικρά βήματα επιβεβαιώνοντας κάθε σου βήμα με cpu-z για να είσαι σίγουρος πού βρίσκεσαι και για να μην κάνεις πολλές επανεκκινήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Δεκέμβριος 14, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 .....εε οχι και χασιμο χρονου το memtest....εχει λυσει χερια ....και εχει στρωσει πολυ μνημη λεμε....... φιλε μου....βασικα βαλε τα timings που εδωσε ο arapis.. και ξεκινα απο τα 200 με 3.1-3.2v.....το ψησιμο με ποοολλες λουπες στο #5 και #8 τεστ ... εκτος αν δεν ειναι utt....γιατι περιεργο μου φαινεται να μην παιζουν στα 200 με 3.2v και σφικτα timings...:wassat: ...p.s στο αυτοκολητο εχουν σηριακο ΑΑ4Τ ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Δεκέμβριος 15, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Τα timings που εδωσε ο Arapis ειναι για ΒΗ5, κοινος στις Twinmoss σου πρεπει να γραφει 1Α4Τ για αυτα τα timings. Αν ειναι ΑΑ4Τ τοτε το Trfc το κανεις 15 απο 12. Παντος να ξες πως αλλη συμπεριφορα εχει μια BH5 απο ενα κλασικο UTT (AA4T). Τα πρωτα 3 τεστ παντα πετανε λαθη οταν το σιπιγιου κατα κυριο λογο ειναι ασταθη, και το 4 πρεπει να το περνεις υπ'οψην (αργει λιγο παραπανο αλλα το κλοκαρισμα θελει και την υπομονη του.) Το 5ο τεστ παντα αφορα τη μνημη καθαρα και τιποτα αλλο. Αν βγαζει λαθη το 5αρι τοτε οι μνημες σου η θελουν κιαλλο ρευμα η καπου τερματισαν. Τωρα το 8αρι που αργει και περισσοτερο απο ολα ειναι το κλειδι στα windowz. Αν εχεις καθαρο 8αρι τοτε εχεις και καθαρο κοντρολερ αρα εχεις και win. Βεβαια αυτο παιζει αναλογα με το CPU και τον IMCσου αλλα ολα αν σκευτεις ενα λαχιο ειναι. Παντος το Memtest κανει για να ψησεις μνημες , για ΒΗ5 χρειαζονται σχολαστικα βηματα χωρις βιασηνη και για κλασικα UTT (ΑΑ4Τ) δε πιστευω πως χρειαζονται καθολου. Καλη τυχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konilio Δεκέμβριος 15, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Λοιπον το πραμα οσο παει γινεται και πιο περιεργο. Μου ηρθε μια μυστηρια εμπνευση και σκεφθηκα να ριξω λιγο τη vdimm και του booster και της μητρικης. Ετσι λοιπον πρωτα εριξα εντελως το booster και με τη μητρικη στα 2,85v πηρα λιγο περισσοτερα λαθη. Μετα εριξα εντελως και της μητρικης, δηλαδη τελικα ειχα στις μνημες 2,5v και τα λαθη εξαφανιστηκαν δια μαγειας τοσο στα 199mhz με cl2 , οσο και στα 233mhz με cl2,5. Μετα δοκιμασα με τη μητρικη στα 2,5v και το booster σε διαδοχικα ανοδικα βηματα. Οσο ανεβαζα λοιπον την ταση του booster, τοσο αυξανονταν τα λαθη στο memtest, ωσπου στα 3,3v εκανε μονο λαθη! Μπορει λοιπον να συμβαινουν τα εξης τρια στραβα:1. Το booster δε δινει ταση στις μνημες με το μετατροπεα 20-24pin αν και το ιδιο ψηνεται απο τα 3v και ανω2. Το vtt μεσω bios δεν ακολουθει το vdimm (για καποιο περιεργο λογο κανενα προγραμμα δε μου δειχνει ενδειξη των δυο τασεων, ουτε και το bios)3. Οι μνημες μου ειναι ξεροκεφαλες και δε γουσταρουν καθολου ταση.Να σημειωσω οτι εχουν τον κλασσικο κωδικο TMD7608F8E50D αλλα για το 4ψηφιο δεν ξερω γιατι εχω βαλει ψυκτρες που δε βγαινουν ουτε με φουρνελο. Οταν ξεπερναω τα 233mhz μου βγαζουν λαθη μονο στο σημειο της μεταβασης απο το test 5 στο 6. Παντως δεν εχω ξανακαψει μνημες και καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη.Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα εχουν part number που ληγει σε 1AAD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 15, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Nα πω κι αλλες δυο επιλογες?4.Το τροφοδοτικο δεν τραβαει αλλο στην 3.3.(αυτο το τσεκαρεις μ'ενα πολυμετρο)5.Αν ανεβαζεις την ταση και οι μνημες βγαζουν λαθη(και δεν ισχυει το 1),τοτε θελουν καλυτερη ψυξη..Βεβαια ολα αυτα αν οι μνημες ειναι οντως BH-5/UTT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 15, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Tωρα ειδα και το edit.AADT // Powerchip 0,13CADT // Powerchip 0,11AA4T // Winbond 0,13 CH-51A4T // Winbond 0,175 BH-5To δικο σου ΑΑDT τι ειναι παλι?Αν ξερει ξερει καποιος ν'απαντησει θα'θελα πολυ να μαθω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konilio Δεκέμβριος 15, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Καταφερα τελικα να βγαλω την ψυκτρα απο τη μια και ειδα οτι ληγει σε AADT και επισης γραφει 0452D. Σε τι μπορω λοιπον να ελπιζω? Οk την πηρα την απαντηση μου. Μολις ειδα ενα review για aadt και οντως τις εχω φθασει στα ορια τους και τα εχω ξεπερασει και κατα 6mhz . Η ταση οντως δεν τις βοηθαει καθολου. Κριμα :cry: Τhanx anyway! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 15, 2005 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Oπωςα λες ειναι.Πανε μεχρι 210 με το ζορι και δεν πολυακουν στο ρευμα(μεχρι 2.9ν απ'οτι διαβαζω).Κριμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Δεκέμβριος 15, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 ...οποτε βγηκε συμπερασμα.....καλα την ψιλιαστικα εγω.. .... ...και Σισμαν .. εχεις δικιο για trc και το trfc....δεν το προσεξα..... ....και κατι αλλο για να ξερεις.....οταν εχουμε booster στην μητρικη....παντα βαζουμε το vdimm απο το βιος σε 2.5v-2.6v ...και παιζεις μονο απο το ποντεσιομετρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Δεκέμβριος 15, 2005 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 το έχουν οι μέρες... :wassat: :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.