jtull Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Λοιπόν προσφατα μπηκα στη διαδικασία να αθορυβοποιησω το πισι μου.Μετά λύπης μου διαπίστωσα οτι παρότι τα έλυσα το πρόβλημα στα φαινομενικά δυσκολα μέρη,(cpu,chipset,psu,vga) ήρθα αντιμέτωπος με τον θόρυβο τον σκληρών.Οχι δεν με ενοχλεί ο θόρυβος που κάνουν όταν διαβάζουν, αλλά το συνεχόμενο βουτό που βγάζει το μοτερ.....Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πλέον κάνουν πολλαπλάσιο θόρυβο από οτιδήποτε αλλό στο κουτί μου. Έχω 5 συνολικά. Τους δυο μαξτορ θα τους καταργήσω επειδή συναγωνίζονται επάξια cpu fan, με τους άλλους τους western και τους seagate τι γινεται???(Φτηνές)Λύσεις?Παρεπιπτόντως ,να βγω και λίγο οφτόπικ σο ίδιο μου το θρεντ, τι 12ρηδες ανεμιστηρες προτείνετε? (με μοναδικό κριτήριο το θόρυβο που βγάζουν)
format c: Δεκέμβριος 14, 2005 #2 Δεκέμβριος 14, 2005 Ο θόρυβος ενός PC έχει μεγάλη σχέση με τη διαρύθμισή του. Ο ίδιος σκληρός που ακούγεται πολύ δυνατά σε ένα κουτί μπορεί να μην ακούγεται καθόλου σε κάποιο άλλο. Δεν υπάρχει αθόρυβος δίσκος, αυτό μάλλον το ξέρεις, και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ηχομονώσεις τέλεια ένα δίσκο εκτός και αν θες να ψηθεί. Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα ηχομονωτικά (Akasa paxmate, rikofon) αλλά αν δεν βοηθάει και το κουτί έτσι ώστε οι δίσκοι να αερίζονται, λίγα πράγματα θα καταφέρεις. Μια από τις δραστικότερες μεθόδους πάντως ειναι η χρήση σιλικονούχων υλικών για τη στίρηξη του δίσκου, έτσι ώστε να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με το μέταλλο, μεταδίδοντας έτσι τους κραδασμούς του στο κουτί. Αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον ήχο γιατί το κουτί συνήθως λειτουργεί ως ηχείο και ενισχύει τον ήχο των δίσκων.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.