morius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Αρχικά...θέλω να στήσω ασύρματο δίκτυο μεταξύ laptop και PC. Οι απορίες μου είναι οι εξής:1.Τι κάρτες να πάρω για laptop και για το PC2.Πως θα γίνει εντοπισμός του άλλου υπολογιστή...3.Πως θα κάνω το ένα από τα 2 server? Πως θα κρατήσει σταθερό IP4.Στο σχολείο έχει ένα πρόγραμμα ο καθηγητής που ελέγχει την επιφάνεια εργασίας των άλλων υπολογιστών...ξέρετε τίποτα παρόμοιο;Μερικές ερωτήσεις είναι ηλίθιες...αλλά δεν έχω ασχοληθεί ξανά με δίκτυο και πόσο μάλιστα με ασύρματο...!!!
---Zapotek-- Δεκέμβριος 13, 2005 #3 Δεκέμβριος 13, 2005 1) 2χ 802.11g (Ιδιας μαρκας)2) Βασικά αρκεί να έχουν την ιδια netmask, τα υπόλοιπα θα γίνουν "μόνα" τους.3) Θα βάλεις static IP Addresses από τις "Ιδιότητες" της κάρτας δικτύου στα PC και θα ανοίξεις το Internet Connection Sharing ή ότι άλλες services θες στον Server4) RealVNC ή αν είσαι από windows μπορείς και με το Remote Desktop.
YDinopoulos Δεκέμβριος 13, 2005 #4 Δεκέμβριος 13, 2005 1) Για το laptop μια PCMCIA WiFi και για το Desktop, ειτε σε PCI ειτε σε μορφη USB Stick2) Mεσω του software που θα εχει η καθε μια καρτα3) Αν ενωσεις μονο αυτα τα 2, δεν θα χρειαστει "server". Θα κανεις συνδεση τυπου "Ad-hoc"4) Kανε search στον γουγλη για "Remote Desktop"Eλπιζω να βοηθησα καπως...
morius Δεκέμβριος 13, 2005 Author #5 Δεκέμβριος 13, 2005 Δίνετε κανα λινκ από τις κάρτες που λέτε...?????Επίσης βρήκα κάτι στο θέμα χειρισμού το NetOp (αυτό χρησιμοποιεί και ο καθηγητής στο σχολείο)Τώρα για το θέμα server? γιατί δεν χρειάζετε...?????Και σταθερό IP δεν θα πρέπει να υπάρχει(Κάθε φορά θα θέλει πείραγμα...)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.