panteraz Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2005 Γεια σας παιδιά. Αυτό είναι το πρώτο ποστ μου στο lab και δυστυχώς είναι για πρόβλημα!Έχω έναν φορητό Acer 1600 με κάρτα γραφικών ATI 9000 radeon mobility με 64ΜΒ μνήμη DDR. Για 1,5 χρόνο περίπου όλα ήταν καλά και έπαιζα με πολύ καλή ταχύτητα όλα τα 3D μου παιχνίδια (μην φανταστείτε τπτ δύσκολο, warcraft III και έτσι). Ξάφνικά όμως μια μέρα εκεί που έπαιζα war3 σε όλη την οθόνη εμφανίστηκαν οριζόντιες και κάθετες γραμμές που κάλυπταν όλο το χώρο και με δυσκολία διέκρινες το παιχνίδι. Απο τότε όταν έτρεχα οτιδήποτε είχε 3D γραφικά (DirectX) έβγαζε αυτές τς γραμμές. Έψαξα λοιπόν όλο το Internet (είμαι εκτός εγγύησης) άλλαξα ότι drivers μπορείτε να φανταστείτε αλλά και πάλι τπτ. Το μόνο πράγμα που έκανε δουλειά ήταν το Riva Tuner το οπόιο χρησιμοποίησα για να ΥΠΟ-χρονίσο στο ελάχιστο την κάρτα, οπότε και για κανα μισάωρο έπαιζε καλά το παιχνίδι (ενώ πριν αμέσως έβγαζε τις γραμμές). Κάποια στιγμή φαντάστηκα ότι μπορεί να έχει σκόνες κ.τ.λ. τον "διέλυσα" και τον καθάρισα ολόκληρο αλλά το πρόβλημα παρέμενε. Τελικά το βρήκα το πρόβλημα. Ήταν η υπερθέρμανση που προκαλούσε αυτή την διαστρέβλοση στα γραφικά. Αυτό το κατάλαβα κρατόντας έναν ανεμιστήρα 10χ10 πάνω από την κάρτα γραφικών οπότε και έπαιζε το παιχνίδι χωρίς κανένα πρόβλημα! Όταν έβγαζα τον ανεμιστήρα μετά απο λίγο έβγαζε το πρόβλημα και όταν τον ξαναέβαζα απο πάνω από την κάρτα γραφικών (χωρίς το πληκτρολόγιο εννοείτε) μετά απο λίγο ξαναέπαιζε κανονικά το παιχνίδι.’ρα το πρόβλημα είναι ψύξης. Δεν ξέρω πως εμφανίστηκε και τι το προκαλέι αλλά όταν ψύχεται δεν έχει πρόβλημα! Δοκίμασα και έβαλα μίκρές ψυκτούλες αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να βελτιώσουν λίγο τον χρόνο που εμφνίζετε το πρόβλημα. Θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπο ψύξης της κάρτας έχοντας υπόψιν ότι ο χώρος είναι ελάχιστος 3χ3χ1.5 !Ευχαριστώ προκαταβολικά. Έχω φάει την ζωή μου με αυτό το πρόβλημα :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 11, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 η acer πως το ψύχει?δεν έχει κάποια μεταλλική πλάκα που πατάει εκεί?δοκίμασε να αλλάξεις θερμοαγώγιμη πάστα, που θα έχει παλιώσει κιόλας, με κάτι σαν την ceramique. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 11, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 καλως ηρθες στο φορουμ φιλε. απο οτι φαινεται και γνωσεις εχεις και πληρη επιγνωση του προβληματος. θα σου προτεινα να βρεις ενα κουλερακι 40μμ σαν αυτα που εχουν για την ψυξη τσιπσετ.κυκλοφορουν μερικα στην αγορα αρκετα λεπτα που δεν ξεπερνουν σε παχος το μισο εκατοστο. εαν μπορεις να βρεις ενα τετοιο και με λιγες ηλεκτρολογικες/ηλεκτρονικες γνωσεις να παρεις και μια προεκταση καλωδιου για να το τροφοδοτησεις καπως μεσα απο το συστημα του λαπτοπ θα εισαι μια χαρα. επισης μεταξυ κουλερ και πυρηνα καρτας μπορεις να παρεμβαλεις και ενα τετραγωνο φυλλο χαλκου ή αλουμινιου και να κανεις ''σαντουιτς'' με κολλα και θερμοαγωγιμη παστα. φυσικα ολα αυτα θελουν επιδεξια χερια υπομονη και φαντασια. δωσε μας και μια φωτογραφια του χωρου που εχεις για να τοποθετησεις το κουλερακι για να δουμε μηπως μπορουμε να προτεινουμε κατι καλυτερο. καλως ηρθες και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 11, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Αν θες να αλλαξεις την ψυκτρα βαλε αυτηναλλα δεν ειμαι σιγουρος αν χωραει.Δοκιμασε πρωτα ομως αυτο που σου ειπε ο sotiris! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 11, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από thrasher [Σήμερα, στις 17:42] Αν θες να αλλαξεις την ψυκτρα βαλε αυτηναλλα δεν ειμαι σιγουρος αν χωραει.Δοκιμασε πρωτα ομως αυτο που σου ειπε ο sotiris! σιγουρα δεν χωραει.το παλικαρι ειπε 3χ3χ1.5 και του δειχνεις προιον με 5χ5:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panteraz Δεκέμβριος 11, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 εδω ειναι το πανω το καλυμα εκει που γραφει 60.41Τ33.01.Β01 απο κατω ειναι το κενο για να βαλω τις ψυκτρες απο κατω εχει ενα καινο 1,5 /2 εκατοστα . απο κατω εχει ενα φυλο μεταλικο το οποιο παει στην ψυκτρα . δεν εχω φωτο απο αυτο μαλλον ξεχασα να το φωτογραφησω αλλα δεν εχει τπτ ειναι αδειο κατω απο αυτο εχει κατι σαν παστα (σαν αυτοκολητο θα το χαρατηριζα) η οποια μπορει και να εχει ξεραθει . δεν εβαλα καινουρια παστα επειδη φοβηθηκα για βραχυκυκλωμα τπτ μεταξυ της καρτας και των αλλων 2 (εκεινα τα μαυρα) πατεντες και επιδεξιότητες μπορω να κανω . και ρευμα απο μεσα μπορω να τραβηξω η απο εξω αμα χρειαστει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 11, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 πρέπει να ενώνεται κάπως η gpu με το σύστημα ψύξης.απ'ότι καταλαβαίνω, βγάζοντας αυτό που εφάπτεται στην gpu, μπορείς να βάλεις κάτι άλλο ανάμεσα στις διαστάσεις που αναφέρεις.δεν ξέρω αν είναι σωστή λογική: οπωσδήποτε θες κάτι σε heatspreader (στη χειρότερη ένα φύλλο χαλκού) για να κάνεις όσο το δυνατόν ομοιόμορφη απαγωγή θερμότητας. Δοκίμασε αυτό που σου είπα, όπως είναι να βάλεις πάστα. Βάλε arctic silver ceramique, η οποία ΔΕΝ είναι αγώγιμη και δε θα έχεις πρόβλημα. Η arctic silver 5 είναι αγώγιμη, και θέλει προσοχή γιατί τα βλέπω στριμωγμένα τα πράγματα.Ο αισθητήρας του ανεμιστήρα δουλεύει σωστά? Ενεργοποιείται ο ανεμιστήρας όταν ζεσταίνεται το σύστημα?Βάλε και το mobmeter και πες μας θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 11, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 οπως βλεπω την τελευταια φωτο μαλλον χωραει ενα λεπτο 40μμ κουλερακι.μπορεις να το πιασεις σε καποια απο τις τρυπιτσες εαν δεν ενοχλει.η παστα κεραμικ ειναι θερμικα αγωγιμη.οχι ηλεκτρικα.δεν νομιζω να δυσκολευτεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Δεκέμβριος 11, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Από που ακριβώς ρουφάει αέρα η ψύκτρα της cpu και vga?Γιατί από κάτω βλέπω πως έχει την πλακέτα , και από πάνω λογικά θα είναι κλειστό από τα πλαστικάΜήπως , λέω μήπως αν το επιτρέπει το σασί , να άνοιγες μια τρύπα στο πλαστικό πάνω από το fan για να μπορέσει να αναπνεύσει το μηχανάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panteraz Δεκέμβριος 11, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Υπάρχει μεταλική πλάκα απο κάτω. Η ψύκτρα γενικά δουλεύει μια χαρά και ο αισθητήρας. Θα δοκιμάσω με την κεραμική πάστα εφόσον δεν είναι αγώγιμη και θα σας πω. Προς το παρόν έχω 2 εξωτερικά ανεμιστηράκια (1 απο κάτω και 1 απο πίσω) που τα τροφοδοτώ απο ένα τροφοδοτικό που έχω. Αλλά φυσικά είναι αστεία λύση αυτή. Ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια. Οποιαδήποτε ιδέα είναι επιθυμητή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.