kreach Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2005 Όπως διαβάσατε στον τίτλο, σκέφτομαι να βάλω την περιβόητη X-Fi (XTreme Music). Προφανώς δεν έχει νόημα να την αγοράσω έχοντας φτηνά ηχεία (δηλ >50Ε). Πόσο δυνατά ηχεία, σύστημα υπολογιστή χρειάζομαι να αξιοποιηθούν οι περισσότερες δυνατότητες της X-Fi ???ΥΓ Είναι εύκολο να συνδεθεί το "ηχοσύστημα του σαλονιού" (ηχεία, ενισχυτές κτλ) με την X-Fi? YΓ 2: Βρήκα αυτά τα ηχεία. Είναι λίγο υπερβολικά ?Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 11, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Δεν νομιζω να χρειαστεις 310 watt.Εδω εγω εχω 180 και αμα το βαλω full ριχνει κατω πραγματα!Κοιτα για λιγοτερων watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Δεκέμβριος 11, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Πρόσφατα πήρα τα creative G500 και είναι αρκετά αξιόλογα για την τιμή τους. Αν παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις του THX τα φέρνεις εύκολα στα μέτρα σου με πολύ ισσοροπημένο ήχο.Δεν έχουν ασύρματο remote αλλά η xfi έχει, οπότε μικρό το κακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Δεκέμβριος 11, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Μη κοιτας μονο τα βαττ. Κατι σε λιγοτερα θα σε καλυψει το ιδιο και θα γλιτωσεις και λεφτα. Κοιτα σε logitech ομως Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Δεκέμβριος 11, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Πάιδες μην μπερδεύετε τα Watt με την ποιότητα... Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το μόνο που μπορείς να συνδέσεις τα watt με ποιότητα είναι σε ένα μεγάφωνο και δή sub όπου μπορείς να πείς οτι αφού δέχεται παραπάνω watt είναι ποιοτικότερο κατασκευαστικά. Πάει αυτό. Να ξέρετε κάτι. Οι καλύτεροι και πιό ποιοτικοί ενισχυτές στον κόσμο είναι οι "λαμπάτοι", αυτοί με λυχνίες δηλαδή και στους οποίους στην καλύτερη άντε να πάρεις 15-25watt καθαρά.... Οπότε ξεκολάτε απο τα watt και κοιτάχτε γενικά ένα προιόν απο την ιστορία του κατασκευαστή και απο το ΔΙΚΟ ΣΑΣ αυτί. Γιατί κάτι το οποίο κάνει κάποιον να χ*** κάποιον άλλο τον αφήνει αδιάφορο. Τέλος το χειρότερο σπιτικό ηχοσύστημα είναι το καλύτερο συστημα για υπολογιστή... Αυτά... Καλές αγορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Δεκέμβριος 11, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από NoDslΤέλος το χειρότερο σπιτικό ηχοσύστημα είναι το καλύτερο συστημα για υπολογιστή... λιιιιγο υπερβολικο αυτο. παω στοιχημα οτι τα ζ5500 μου ειναι μακραν καλυτερα απο καποια home cinema των 1000euro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 11, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Επίσης μην μπλέκετε τα Watt με την ένταση.Η ένταση ενός ηχείου μετριέται σε dB και όχι Watt.@KreachΝομίζω ότι τα G500 είναι μία πολύ καλή λύση.Αν βέβαια σε παίρνει ο χώρος και το budget (350+), πήγαινε στα S750 (7.1) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Δεκέμβριος 11, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Συμφωνω και παλι συμφωνω .... Χ-Fi & καλα ηχεια οπωσδηποτε αλλα μην το παραχεσουμε..... :D που εισαι unstoppable να με δεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Δεκέμβριος 11, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από fuz10n [Σήμερα, στις 17:09] λιιιιγο υπερβολικο αυτο. παω στοιχημα οτι τα ζ5500 μου ειναι μακραν καλυτερα απο καποια home cinema των 1000euro... Συμφωνώ για τα Ζ5500 αλλά δεν μιλάω για home cinema. Αυτά έιναι για τον τσίου...Ουτε καν 2 δρόμων ηχεία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 11, 2005 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από fuz10n λιιιιγο υπερβολικο αυτο. παω στοιχημα οτι τα ζ5500 μου ειναι μακραν καλυτερα απο καποια home cinema των 1000euro... Επέτρεψέ μου να σου πω ότι (αναφορικά με την πλειονότητα των περιπτώσεων) κάνεις μεγάλο λάθος (μιλάμε για ηχεία πάντα). Αρχική απάντηση από NoDsl Συμφωνώ για τα Ζ5500 αλλά δεν μιλάω για home cinema. Αυτά έιναι για τον τσίου...Ουτε καν 2 δρόμων ηχεία.. Πολύ ''φλου'' το βλέπετε το θέμα. Η απόδοση των ηχείων δεν κρίνεται από Watt, αριθμό δρόμων κλπ αλλά από σειρά παραμέτρων (καμπίνα, ποιότητα υλικών κα) που δεν ''μετριούνται'' με τον τρόπο των Η/Υ (δλδ > = καλύτερο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Δεκέμβριος 11, 2005 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Ελα ρε σύριε δεν με πιάνεις ρε μαν... Το να έχει 2 δρόμους το ηχείο τουλάχιστον ξερεις οτι θα είναι πιο πλούσιο συχνοτικά... Είναι βασικό τουλάχιστον να μπορεί να αναπαράγει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος συχνότητας και ντάξει απο εκεί και μετά έιναι το πώς το αναπαράγει.... Τι να το κάνω να παίζει πολύ καλά συχνοτικά μέχρι τα 10000Ηζ που θα πηγαίνει και να μην μπορώ να ακούσω πιατίνια της προκοπής(Θέλει και πιατίνια ο κώλος μου LOL)... Βέβαια καλύτερα 10000Hz και καλά, παρά μέχρι 15000Hz και το 15% να είναι παραμόρφοση αλλά γούστα είναι αυτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 11, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Δεν διαφωνώ Γιάννη.Απλώς λέω ότι υπάρχουν σετ ηχείων home cinema με 500 πχ που είναι καλύτερα από τα περισσότερα ακριβά ηχεία υπολογιστών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Δεκέμβριος 11, 2005 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Πoιος έιναι ο Γιάννης? Δωστε μου op τώρα να του κάνω ένα ban :@Dennis ρα... :ΡHome cinema σε κάτι καλό χμμμ... Bose? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 11, 2005 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από NoDsl Πoιος έιναι ο Γιάννης? Δωστε μου op τώρα να του κάνω ένα ban :@ Dennis ρα... :Ρ sorry Dennis (σε έμπλεξα με τον άλλον NoXXXX) Αρχική απάντηση από NoDslHome cinema σε κάτι καλό χμμμ... Bose? Και πολύ φθηνότερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 11, 2005 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2005 Βασικά το αν είναι αρκετά ή υπερβολικά κάποια ηχεία εξαρτάται απο το χώρο και τη χρήση που θα τους κάνεις. Επίσης έχε υπόψη σου οτι τα μεγάλα ηχεία είναι συνήθως λίγο μπλέξιμο να τα φέρεις στα μέτρα σου. Δε λέει να τα έχεις στα default... Επίσης συμφωνώ με το να μην κοιτάς τόσο τα watt. Και επίσης εννοείται πως το καλό woofer δεν είναι το subwoofer που χτυπάει... Προσωπικά έχω τα Logitech Z2300 και το woofer"άκι" τους είναι φοβερό. Δεν καταλαβαίνεις οτι έχεις woofer κάτω απο το γραφείο... Απλώς απο κάπου ακούς μπάσο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Δεκέμβριος 12, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 Ευχαριστώ ρε παιδιά Τελικά θα κάνω κ μια αλλαγή στον τίτλο "... Θέλει κ ΛΕΦΤΑ !!!" διότι βάλτε 235Ε (πχ για τα G500) + 115Ε (Χ-Fi Xtreme Music) = 350 E !!! Θα ρωτήσω και κάτι ακόμη, οφ τόπικ όμως... Έστω ότι μου πέφτουν ουρανοκατέβατα 350Ε ...θα άξιζε να τα πετάξω σε ήχο ή να κάνω τπτ άλλο στο σύστημα της υπογραφής μου ??? (Αναφέρομαι για "επένδυση" πάνω σε υπολογιστές ! Θα μπορούσα να κάνω άπειρα με 350Ευρουλάκια, αλλλά βγαίνουμε ΤΕΛΕΙΩΣ οφ τόπικ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 12, 2005 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 Μια χαρά είναι το μηχανάκι σου (τι μια χαρά δλδ, σχεδόν κορυφή).Από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει ένας δίσκος στυλ raptor για να πάρεις κατιτίς παραπάνω στην ταχύτητα (όχι τίποτα συνταρακτικό πάντως - εκτός αν ασχολείσαι πολύ με HDD depended εφορμογές - πχ βαριές database), ο τομέας ήχος είναι το μόνο σημείο που μπορείς να επενδύσεις με σοβαρά αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FREY REACTOR Δεκέμβριος 12, 2005 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 Αν δε θες τα s750 λογω 7.1 της Creative,τοτε τα καλυτερα 5.1 ειναι μαλλοζ τα Z5500 της Logitech.Εκτος κι αν μπορεις να βρεις τα Promedia Ultra της Klipsch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 12, 2005 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 Αρχική απάντηση από spc Μια χαρά είναι το μηχανάκι σου (τι μια χαρά δλδ, σχεδόν κορυφή). Από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει ένας δίσκος στυλ raptor για να πάρεις κατιτίς παραπάνω στην ταχύτητα (όχι τίποτα συνταρακτικό πάντως - εκτός αν ασχολείσαι πολύ με HDD depended εφορμογές - πχ βαριές database), ο τομέας ήχος είναι το μόνο σημείο που μπορείς να επενδύσεις με σοβαρά αποτελέσματα. Συμφωνώ απολύτως... Επίσης επειδή συνήθως (και ειδικά στο σημείο που έχουμε φτάσει) μια καλή κάρτα ήχου και ένα σετ καλά ηχεία θα σου μείνουν για χρόνια... λέει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Δεκέμβριος 12, 2005 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 ...και εγω πιστευω παντως...πως ειναι η καλυτερη επενδυση που μπορεις να κανεις για το pc σου...και ΔΕΝ ΘΑ το μετανιωσεις.....go for it..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.