Jump to content

Θέλω X-Fi ... Θέλει όμως καλά ηχεία! Καθώς κ ΛΕΦΤΑ ! [Solved]

kreach

Recommended Posts

Όπως διαβάσατε στον τίτλο, σκέφτομαι να βάλω την περιβόητη X-Fi (XTreme Music). Προφανώς δεν έχει νόημα να την αγοράσω έχοντας φτηνά ηχεία (δηλ >50Ε). Πόσο δυνατά ηχεία, σύστημα υπολογιστή χρειάζομαι να αξιοποιηθούν οι περισσότερες δυνατότητες της X-Fi ???

ΥΓ Είναι εύκολο να συνδεθεί το "ηχοσύστημα του σαλονιού" (ηχεία, ενισχυτές κτλ) με την X-Fi?

YΓ 2: Βρήκα αυτά τα ηχεία. Είναι λίγο υπερβολικά ?

Ευχαριστώ !

Πρόσφατα πήρα τα creative G500 και είναι αρκετά αξιόλογα για την τιμή τους. Αν παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις του THX τα φέρνεις εύκολα στα μέτρα σου με πολύ ισσοροπημένο ήχο.

Δεν έχουν ασύρματο remote αλλά η xfi έχει, οπότε μικρό το κακό.

Πάιδες μην μπερδεύετε τα Watt με την ποιότητα... Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Το μόνο που μπορείς να συνδέσεις τα watt με ποιότητα είναι σε ένα μεγάφωνο και δή sub όπου μπορείς να πείς οτι αφού δέχεται παραπάνω watt είναι ποιοτικότερο κατασκευαστικά. Πάει αυτό.

Να ξέρετε κάτι. Οι καλύτεροι και πιό ποιοτικοί ενισχυτές στον κόσμο είναι οι "λαμπάτοι", αυτοί με λυχνίες δηλαδή και στους οποίους στην καλύτερη άντε να πάρεις 15-25watt καθαρά....

Οπότε ξεκολάτε απο τα watt και κοιτάχτε γενικά ένα προιόν απο την ιστορία του κατασκευαστή και απο το ΔΙΚΟ ΣΑΣ αυτί. Γιατί κάτι το οποίο κάνει κάποιον να χ*** κάποιον άλλο τον αφήνει αδιάφορο.

Τέλος το χειρότερο σπιτικό ηχοσύστημα είναι το καλύτερο συστημα για υπολογιστή... Αυτά... :)

Καλές αγορές.

Αρχική απάντηση από NoDsl

Τέλος το χειρότερο σπιτικό ηχοσύστημα είναι το καλύτερο συστημα για υπολογιστή...

λιιιιγο υπερβολικο αυτο. παω στοιχημα οτι τα ζ5500 μου ειναι μακραν καλυτερα απο καποια home cinema των 1000euro...

Επίσης μην μπλέκετε τα Watt με την ένταση.

Η ένταση ενός ηχείου μετριέται σε dB και όχι Watt.

@Kreach

Νομίζω ότι τα G500 είναι μία πολύ καλή λύση.

Αν βέβαια σε παίρνει ο χώρος και το budget (350+), πήγαινε στα S750 (7.1)

Αρχική απάντηση από fuz10n [Σήμερα, στις 17:09]

λιιιιγο υπερβολικο αυτο. παω στοιχημα οτι τα ζ5500 μου ειναι μακραν καλυτερα απο καποια home cinema των 1000euro...

Συμφωνώ για τα Ζ5500 αλλά δεν μιλάω για home cinema. Αυτά έιναι για τον τσίου...Ουτε καν 2 δρόμων ηχεία.. ;)

Αρχική απάντηση από fuz10n

Επέτρεψέ μου να σου πω ότι (αναφορικά με την πλειονότητα των περιπτώσεων) κάνεις μεγάλο λάθος (μιλάμε για ηχεία πάντα).

Συμφωνώ για τα Ζ5500 αλλά δεν μιλάω για home cinema. Αυτά έιναι για τον τσίου...Ουτε καν 2 δρόμων ηχεία.. ;)

Πολύ ''φλου'' το βλέπετε το θέμα.

Η απόδοση των ηχείων δεν κρίνεται από Watt, αριθμό δρόμων κλπ αλλά από σειρά παραμέτρων (καμπίνα, ποιότητα υλικών κα) που δεν ''μετριούνται'' με τον τρόπο των Η/Υ (δλδ > = καλύτερο).

Ελα ρε σύριε δεν με πιάνεις ρε μαν... Το να έχει 2 δρόμους το ηχείο τουλάχιστον ξερεις οτι θα είναι πιο πλούσιο συχνοτικά... Είναι βασικό τουλάχιστον να μπορεί να αναπαράγει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος συχνότητας και ντάξει απο εκεί και μετά έιναι το πώς το αναπαράγει....

Τι να το κάνω να παίζει πολύ καλά συχνοτικά μέχρι τα 10000Ηζ που θα πηγαίνει και να μην μπορώ να ακούσω πιατίνια της προκοπής(Θέλει και πιατίνια ο κώλος μου LOL)...

Βέβαια καλύτερα 10000Hz και καλά, παρά μέχρι 15000Hz και το 15% να είναι παραμόρφοση αλλά γούστα είναι αυτά... :p

Πoιος έιναι ο Γιάννης? Δωστε μου op τώρα να του κάνω ένα ban :@

Dennis ρα... :Ρ

:o sorry Dennis (σε έμπλεξα με τον άλλον NoXXXX) :p

Home cinema σε κάτι καλό χμμμ... Bose?

Και πολύ φθηνότερα....

Βασικά το αν είναι αρκετά ή υπερβολικά κάποια ηχεία εξαρτάται απο το χώρο και τη χρήση που θα τους κάνεις. Επίσης έχε υπόψη σου οτι τα μεγάλα ηχεία είναι συνήθως λίγο μπλέξιμο να τα φέρεις στα μέτρα σου. Δε λέει να τα έχεις στα default... Επίσης συμφωνώ με το να μην κοιτάς τόσο τα watt. Και επίσης εννοείται πως το καλό woofer δεν είναι το subwoofer που χτυπάει... Προσωπικά έχω τα Logitech Z2300 και το woofer"άκι" τους είναι φοβερό. Δεν καταλαβαίνεις οτι έχεις woofer κάτω απο το γραφείο... Απλώς απο κάπου ακούς μπάσο... ;)

Ευχαριστώ ρε παιδιά ;)

Τελικά θα κάνω κ μια αλλαγή στον τίτλο "... Θέλει κ ΛΕΦΤΑ !!!" διότι βάλτε 235Ε (πχ για τα G500) + 115Ε (Χ-Fi Xtreme Music) = 350 E !!!

Θα ρωτήσω και κάτι ακόμη, οφ τόπικ όμως...

Έστω ότι μου πέφτουν ουρανοκατέβατα 350Ε ...θα άξιζε να τα πετάξω σε ήχο ή να κάνω τπτ άλλο στο σύστημα της υπογραφής μου ??? (Αναφέρομαι για "επένδυση" πάνω σε υπολογιστές ! Θα μπορούσα να κάνω άπειρα με 350Ευρουλάκια, αλλλά βγαίνουμε ΤΕΛΕΙΩΣ οφ τόπικ)

Μια χαρά είναι το μηχανάκι σου (τι μια χαρά δλδ, σχεδόν κορυφή).

Από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει ένας δίσκος στυλ raptor για να πάρεις κατιτίς παραπάνω στην ταχύτητα (όχι τίποτα συνταρακτικό πάντως - εκτός αν ασχολείσαι πολύ με HDD depended εφορμογές - πχ βαριές database), ο τομέας ήχος είναι το μόνο σημείο που μπορείς να επενδύσεις με σοβαρά αποτελέσματα.

Αρχική απάντηση από spc

Μια χαρά είναι το μηχανάκι σου (τι μια χαρά δλδ, σχεδόν κορυφή).

Από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει ένας δίσκος στυλ raptor για να πάρεις κατιτίς παραπάνω στην ταχύτητα (όχι τίποτα συνταρακτικό πάντως - εκτός αν ασχολείσαι πολύ με HDD depended εφορμογές - πχ βαριές database), ο τομέας ήχος είναι το μόνο σημείο που μπορείς να επενδύσεις με σοβαρά αποτελέσματα.

Συμφωνώ απολύτως... Επίσης επειδή συνήθως (και ειδικά στο σημείο που έχουμε φτάσει) μια καλή κάρτα ήχου και ένα σετ καλά ηχεία θα σου μείνουν για χρόνια... λέει! ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.