Jump to content

Φορητός προς αγορά-Προβληματίζομαι

koulis13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι για αγορά φορητού με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Επεξεργαστή 2.0 GHz

2. Μνήμη 1024 Mb

3. Σκληρό 100 Gb

4. Κάρτα γραφικών minimum 128 Mb αποκλειστικής χρήσης

5. Οθόνη 17"

Ο λόγος που θέλω να προβώ στην αγορά ενός φορητού με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κατά κύριο λόγο για να τον χρησιμοποιώ εκτός γραφείου και να δουλεύω προγράμματα μηχανολογικά, τόσο σχεδιαστικά τρισδιάστατα, όσο και μηχανολογικά υπολογιστικά-πειραματικά. Επίσης θα χρησιμοποιείται και για entertaiment.

Βρήκα τους εξής δύο που με ικανοποίησαν:

1. Acer

2. Fujitsu Siemens

Αυτό που με προβληματίζει με τους δυο παραπάνω είναι οτι θα πονέσει η τσέπη μου άν πάρω ένα απο τους δυο, παρόλο που τα καλούδια και των δυο είναι αρκετά ελκυστικά.

Θα ήθελα τη γνώμη σας λοιπόν για το άν αξίζει να σπαταλήσω τόσα χρήματα για φορητό και να μου προτείνεται και κάποιον άλλο.

Τα τέσσερα πρώτα χαρακτηριστικά είναι αδιαπραγμάτευτα, για το πέμπτο δέ νομίζω να έχω πρόβλημα και με μια οθόνη 15.4".

Αναμένω τις γνώμες σας λοιπόν.

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

1800€ δεν ειναι πολλα για αυτα που ζητας!Αλλοι δινουν τοσα για σταθερο....μονο εσυ μπορεις να αξιολογησεις αν αξιζει να δωσεις.Αν ειναι να το χρησιμοποιεις πχ μια φορα το μηνα (αν μονο τοσο εισαι εκτος γραφειου) τοτε σιγουρα δεν αξιζει...

Αν ειναι να διαλεξεις καποιο ..παρε το FS.

Αλλα εχε υποψιν οτι αναπασα στιγμη μπορεις να βαλεις αλλον επεξεργαστη και περισσοτερη μνημη....Μεγαλυτερη οθονη (και αλλη καρτα γραφικων) δεν μπορεις να βαλεις!

Οποτε σιγουρεψου αν σου κανει η 15,4.(χλωμο μου φαινεται για αυτα που κανεις!)

Σκέφτηκα αυτό που είπες NTG, αλλά είδα το επιπλέον κόστος και έρχεται μία η άλλη.

Και οι δυο σας προτείνατε FS, ποιός ο λόγος; Είναι καλύτεροι αυτοί οι φορητοί;

Είμαι προς την Acer να πώ την αλήθεια και ο λόγος είναι η TV που έχει, αλλά να μου πείτε, άν θέλω να δώ τηλεόραση, στο laptop θα δώ; Και το άλλο, άν πάλι θέλω να δώ, αγοράζω μια εξωτερική κάρτα ΤV. Επίσης με προσελκύει το ότι έχει θύρα xD για να βάζω τη καρτούλα της Olympus SP-500 Ultra Zoom Kit και να περνάω τις φωτογραφίες μου.

Σε γενικές γραμμές, Acer Vs FS σημειώσατε τί (με τεκμυρίωση παρακαλώ για να καταλάβω ;))

ποιοτητα κατασκευης και τα 2 ετη εγγυησης που δινει η fs στα καλα της μοντελλα σε σχεση με το 1 της acer.Το 1437 εχει ολα αυτα που ζητας με 15αρα οθονη,2ετη εγγυηση και κοστιζει 1280ε σε καποια μαγαζια.

Προσωπικα δεν θα εδινα ποτε τοσα λεφτα για laptop , θα επερνα κατι πιο νορμαλ.Επεξεργαστικα απο τα 2 στα 1.7 δεν νομιζω να δεις διαφορα .Το 1 gb θα το θεωρουσα και εγω απαραιτητο.Καρτα γραφικων θα επερνα απλα μια νορμαλ χ700 ας πουμε που συνανταται στα περισσοτερα μοντελα.Οθονη anti glare 15.4 μια χαρα ειναι.Οποτε κοιτα και σε κατηγορια 5022 της acer.Η και το ml1310 fs που ειναι με celeron και βαλτου 1 gb.

απο τα δυο τοτε θα επαιρνα τοτε το acer....

Αν και εχουν ακουστει διαφορα για την εν λογω εταιρια εμενα δεν με ενοχλουν.....τα ηξερα και πριν παρω λαπτοπ (acer πηρα) ...και ειναι οντως πολυ βολικο να βαζεις την καρτουλα(sd για μενα) μεσα στο λαπτοπ και να περνας τις φωτογραφιες...ακομα και απο το κινητο (με ενα adptοraki μιας και ειναι memory stick pro duo) ...εχει και tv tuner που αν και στο πρωτο ακουσμα μοιαζει αχρηστο ειναι βολικο.......

το FS το προτεινα πριν λογω καρτας ....6800 ειναι αυτη...αλλα αν συντρεχουν οι παραπνω λογοι θα συμβιβαζομουν και με την χ700....

παντως αν παρεις καποιο αλλο μεινε στην intel μερια....Μεγαλη ευκολια να μπορεις απο celeron 1,4 στα 600€ να μπορεις να βαλεις καποιον 2,26....(εδω μπαινουν κατα καιρους αγγελιες)...υπαρχει και κατι στο μυαλο μου για super δοοπερ δυναμη .....αλλα ειναι λιγακι extreme...και οπως παντα ενα γιγα η 2 γιγα βαζεις παντα...ανα πασα στιγμη...

edit

και να σε απαλλαξω λιγακι απο το βαρος 500€(οχι δεν θα μου τα δωσεις)

δες αυτα

α)acer 1654-πολυ δυνατο στα λεφτα του με μετρια καρτα....

β)Asus A6VC χειροτερο απο το προηγπυμενο σε επιδοσεις αλλα καλυτερη καρτα

γ)acer 9502ιδιο με το αsus σε επιοδσεις αλλα με 17αρα οθονη και μεγαλυτερη αναλυση και καλυτερη καρτα γραφικων ακομα....

δ)asus A6VAαλλο ενα της asus με τεραστια μπαταρια και καλη καρτα γραφικων στην κλασικη 15,4 wide....

ε)acer 8101ψιλοτζαμπα το εβαλα αλλα εχει καλη οθονη ...(15,4 στα 1600χ1050) με καλη καρτα..(χ700)...τα αλλα μετρια...

στ)F-S 3448μαλλον η κορυφαια καρτα γραφικων σε 17αρα οθονη .....τα υπολοιπα τρωγονται....

ζ)acer5514 πολυ δυνατο παντου αλλα με 15αρα....(βλεπεις και tv)

η)acer9502 αλλη εκδοση απο την προηγουμενη ...17αρα καλη καρτα 1 γιγα μνημη καλουτσικος επεξεργαστης...χωρις tv για να μην χασομερας....

αυτα τα ολιγα...(ειπα να ξεψαχνισω το play247 σημερα μιας που δεν ειχα τι να κανω....που καιρος για παγκοσμια ρεκορ....:D:D:D:D:D )

και αυριο πρωτα ο θεος.....τα συζηταμε.....

Καλημέρα.

Thanx for your replies ;).

Να σας πώ την αλήθεια έχω ψιλομπερδευτεί και αυτό έχει να κάνει με εμένα, δηλαδή δέ με μπερδέψατε εσείς.

Για να μπορέσω να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου θέλω να ρωτήσω κάποια πραγματάκια.

Απο ό,τι μπορώ να καταλάβω οι διαφορές μεταξύ των δυο είναι:

FS: εγγύηση, καλύτερη κάρτα γραφικών, καλύτερο δίσκο

Acer: κάρτα ΤV, Bluetooth 2.0, θύρα xD, Bluetooth VoIP τηλέφωνο

Απο την εμπειρία σας και τη γνώση σας θα ήθελα να αντισταθμίσετε αυτά τα χαρακτηριστικά και να μου πείτε τί ουσιαστικά είναι καλύτερο απο τα καλούδια που προσφέρονται στο καθένα απο θέμα ευχρηστίας κτλ.

Επίσης, ποιά είναι τα θετικά-αρνητικά της FS και της Acer γενικότερα σάν εταιρίες, λόγου χάρη αξιοπιστία, ευχρηστία κτλ.

Αυτές τις ερωτήσεις τις κάνω γιατί οι γνώσεις μου περι φορητών είναι στο απόλυτο μηδέν.

Αρχική απάντηση από koulis13

Καλημέρα.

FS: εγγύηση, καλύτερη κάρτα γραφικών, καλύτερο δίσκο

Acer: κάρτα ΤV, Bluetooth 2.0, θύρα xD, Bluetooth VoIP τηλέφωνο

Απο την εμπειρία σας και τη γνώση σας θα ήθελα να αντισταθμίσετε αυτά τα χαρακτηριστικά και να μου πείτε τί ουσιαστικά είναι καλύτερο απο τα καλούδια που προσφέρονται στο καθένα απο θέμα ευχρηστίας κτλ.

Δεν αντισταθμίζονται φίλε μου. Πρόκειται για υποκειμενική κρίση του καθενός ανάλογα με τις ανάγκες του.

Πολύ σωστά, δέν έχεις άδικο σε αυτό που λές.

Απλά οι προβληματισμοί που αναφέρω στη τελευταία μου δημοσίευση είναι γιατί δέ ξέρω καταρχήν κατά πόσο θα με εξυπηρετήσουν τα καλούδια του ενός ή του άλλου και κατά δεύτερον δέ γνωρίζω τις δυο εταιρίες για να πώ οτι θα πάρω τον ένα ή τον άλλο φορητο. Όπως είπα και πιο πάνω, έχω μαύρα μεσάνυχτα σε ό,τι έχει να κάνει με φορητούς.

Βρήκα και ένα φορητό ΗΡ αλλά πιστεύω οτι θα πάρω ένα απο τους δυο που αναφέρω πιο πάνω (ποιόν όμως απο τους δυο δέ ξέρω).

Τον ΗΡ τον ανέφερα επειδή έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω αλλα δέ νομίζω να είναι οτι καλύτερο επειδή έχει Ρ4 και από ό,τι διάβασα καταλανώνει πάρα πολύ ενέργεια.

βλεπω κοιτας αποκλειστικα στην τιμη των 1850 και κατι €€€€€!

Μιας που δεν εχεις θιξει το θεμα καρτα παρε το acer.....μιας που θα σε καλυψει αμεσως .....

(θα περνας τις φωτο απο χD χωρις να χρειστεις να αγορασεις και card reader....)

Καλησπέρα και πάλι.

Επανέρχομαι στο θέμα μιάς και ακόμα είμαι σε αναζήτηση, δέν έχω καταφέρει να καταλήξω.

Αυτή τη φορά, θέλω να σας ρωτήσω άν γνωρίζετε με τί συνοδευτικά έρχεται ο κάθε φορητός (ο Acer και ο FS) τόσο απο θέμα software (windows, προγράμματα κτλ) αλλά καί απο gudjets (τσάντες μεταφοράς, καλώδια κτλ).

Είδα σε ένα Acer φίλου οτι έχει κάποια προγράμματα Acer Vista, Acer Launch Manager, Acer Empowering Technology και κάποια άλλα της Acer. Μιάς και ο ίδιος δέν ήξερε να μου απαντήσει τί είναι αυτά ρωτώ εσάς, όπως επίσης άν έχει αντίστοιχα και το FS.

Και κάτι άλλο. Γνωρίζετε ο σκληρός στον Acer άν είναι Sata όπως στον FS; Τί τύπου είναι;

Ο FS γνωρίζω οτι δέν έχει διάταξη αποκλειστική για αριθμούς όπως στα desktop πληκτρολόγια. Ο Acer έχει ξεχωριστή διάταξη αριθμών;

Πάντως τον Acer τον βλέπω πιο φορτωμένο σε σχέση με τον FS.

ουτε το acer εχει αποκλειστικη διαταξη για αριθμους οπως στα desktop!(οπως και κανενα λαπτοπ πιστευω)!!Το μονο που εχει ειναι οτι μαζι με το function key (Fn) καποια πληκτρα (u,i,o,j,k,l,m,) δουλευουν ως 4,5,6,1,2,3,0, ....εχει και αλλα βεβαια με +,-, * αλλα καταλαβες το νοημα....

Το αν ειναι sata δεν νομιζω να σε ενδιαφερει τοσο ,οσο το αν ειναι τουλαχιστον 5400rpm...

παντως αν εχει τοση σημασια δεν ξερω να πω με σιγουρια ...μαλλον οχι.

Το launch manager ειναι για να ρυθμισεις το wireless αν θα ειναι default ον η off με το που ξεκιναει....και να προγραμμτισεις καποιοα πληκτρα να ανοιγουν καποια προγραμματα ...(αν δεν θες αυτα που εχει απο default)

...Λογικα και τα αλλα ειναι βοηιθητικα προγραμματα για να ρυθμισεις καποια πραματα...(φωτεινοτητα ,κλπ κλπ...δες φωτο για περισσοτερες λεπτομερειες το e-manager πατας πρωτα(δεν φαινεται) και μετα διαλεγεις ειτε το e-settings(αυτο ειναι στην φωτο ειτε το e-presentation για να "βγαλεις" την εικονα σε προτζεκτορα!Λογικα κατι αντιστοιχο θα εχουν και ολα τα λαπτοπ!

post-699-1416072333,8836_thumb.jpg

Οι μόνοι φορητοί που νομίζω πως έχουν ξεχωριστή διάταξη είναι οι HP αλλά δέ βρήκα κάποιον που να με ικανοποιεί.

Ο Acer νομίζω έχει ATA100 5400 rpm.

Απο συνοδευτικά πώς είναι οι φορητοί που ενδιαφέρομαι;

.........

Ο Acer νομίζω έχει ATA100 5400 rpm.

..............

Αν ειναι ετσι παρε τον acer....(μιας και εχει περισσοτερα πραματα)

Απο συνοδευτικα δεν νομιζω να χρειαστεις τιποτα!

Τα βασικα θα τα εχουν οποιο και να παρεις...

Τελικά ο σκληρός του Acer είναι 4200 rpm. 5400 με 4200 είναι μεγάλη η διαφορά και αισθητή;

Τελικά ο σκληρός του Acer είναι 4200 rpm. 5400 με 4200 είναι μεγάλη η διαφορά και αισθητή;

ειναι σε επιδοσεις...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.