Jump to content

αναβαθμιση BIOS κατεστρεψε τη μητρική μου?

psyber

Recommended Posts

παιδια εχω ενα μεγαλο προβλημα .μετα απο αναβαθμιση BIOS αναβει η mobo αλλα δεν εχω σημα στην οθονη και τα drives κανουν σαν τρελα .υπαρχει καποιος στη θεσσαλονικη που να μπορει να επαναφερει το bios?ακουσα οτι γινεται μεσω καποιας συσκευης.γνωριζετε καποιον ?

please help

Δοκίμασε αυτό σε μια δισκέτα που έχω κάνει εγώ σε ανάλογη περίπτωση:

1)I copied my old bios 'thisbios.bin', awdflash.exe & autoexec.bat

2)I wrote this in an autoexec.bat file

awdflash thisbios.bin /sn /py /cc /r

I restart the computer insert disk and bios updated...

Είσαι σίγουρος ότι έβαλες το σωστό image για την μητρική σου; Reset την CMOS μνήμη;

Η flash eprom που έχει το bios τι τύπου είναι; DIP ή PLCC (βασικά παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο τσιπ...)

Μήπως μπορείς να διαβάσεις τους κωδικούς από το τσιπάκι; Αυτούς που είναι χαραγμένοι πάνω του, κάτω από οποιαδήποτε ετικέττα με το logo του κατασκευαστή...

Μου έχει τύχει eproms να αχρηστεύονται μετά από flash. Αν είναι τέτοια η περίπτωσή σου, θα πρέπει να αγοράσεις καινούρια. Και οι κωδικοί θα φανούν χρήσιμοι...

Το hot flash δουλεύει. Αν όμως δεν έχεις zif για την βάση της eprom θέλει προσοχή μην στραβώσει κανά pin ή βραχυκυκλώσεις τίποτε με το κατσαβίδι ... :)

-Κ.

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.