Jump to content

Αθόρυβοι Ανεμιστήρες?

Akis_1977

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κατ'αρχην.. καλός σας βρηκα :jump: !!!

Σαν πρώτο μου post (μου την σπάει απίστευτα να γράφω στα Ελληνικα μιας και θέλω 2 λεπτά για να γράψω μία πρόταση.... αλλα τι να κάνουμε που έτσι "πρεπει" )

λέω να ξεκινήσω με απορείες...

Μετά από πολύ καιρό αποφάσησα να φτίαξω ένα "καινούργιο" PC... και το καινουργιο μεσα σε " " γιατί δεν είναι και τρομαχτικά καινούργιο :whistling μιάς και θέλησα να παραμείνω σε Socket 478. Old school....

Οποτε πήρα...

Mobo Asus P4C800E Deluxe (μεταχείρα)

P4@3,2 Northwood S478 (μεταχείρα) :banging:

4 x Princeton VPM400X64C3/512/H

3 x 200Gb Western Digital JB (ata)

1 x 40Gb Western Digital JB (ata)

1 x GF6600/256mb

1 Zalman CNPS7700-Cu για τον επεξεργαστή

1 κουτάκι CM Stacker

1 PSU Be Quiet 520W (που πραγματικά είτε λειτουργει είτε οχι δεν το καταλαβαινείς :T: )

Απο cd-dvd romια υπάρχουν.. Cd-rom,Dvd-Rom. Cd-r, και Dvdr

μιάς και το κουτί έχει χόρο είπα να το φορτώσω...:tomato:

Τώρα όσο αφορά το θέμα μας... Απο την zalman στιν CPU είμαι αρκετά ευχαριστημένος και απο θερμοκρασία (το εχω ανεβάσει λιγάκι στα 3,5Ghz) και απο θόρυβο...

Τους 3 ανεμιστήρες του κουτιου όμως θέλω να τους αλλάξω μιάς και δέν έχουν αισθητήρα στροφών και δέν μπορω να τους συνδέσω στο HardCano 12

Τι ανεμιστήρες προτείνετε??

Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολυ τα λαμπάκια κτλ κτλ κτλ ... Με ενδιαφέρει να είναι όσο πιο δυνατόν αθόρυβοι γίνεται (ανεξαρτήτου κόστους)

Επίσης για VGA cooler τί να βάλω?

Να καταλήξω ΕΔΩ ΕΔΩ (Ανοξείδωτο αλουμίνιο) ή ΕΔΩ ( Χαλκός)

για να γλυτώσω έστω και τον θόρυβο ενός ακομη ανεμιστηρα? (Η vga δεν είναι Overclocked)

Σας ευχαριστώ για τιν όποια βοηθειά σας μόνο να παρακαλέσω οι απαντήσεις σας να είναι σίγουρες και με πράγματα τα οποία έχετε δοκιμάσει εσείς η κάποιος γνωστός σας και όχι οτι εχετε "ακούσει" να λένε

Η παθητική ψύκτρα της Zalman για την VGA (η πρώτη επιλογή) είναι καλή και σε συνδυασμό με αυτή του επεξεργαστή δουλεύει άψογα. Την τρίτη ξέχνα τη είναι για καλή μόνο για παλιές κάρτες. Έχω το Stacker και τα έχω βάλει, πολύ ευχαριστημένος. Μπορείς να παραγγείλεις από την Αγγλία ανεμιστήρες της Acousti (Kustompc.co.uk) είναι πολύ αθόρυβοι.

Να ξέρεις όμως ότι το Stacker είναι κουτί που δεν βοηθάει πολύ στο θέμα του ήχου. Εκεί που θα έχεις πρόβλημα είναι οι σκληροί δίσκοι, θα κάνουν την περισσότερη φασαρία.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου για περιορισμό του ήχου.

ανεμιστηρες αθορυβους και αποδοτικους σε CFM οπως λες μονο αμα τους πληρωσεις ακριβα θα ικανοποιηθεις απο το αποτελεσμα.

εαν παλι σε νοιαζει περισσοτερο ο θορυβος και δεν σε χαλαει να ριξεις την αποδοση κοιτα τους

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Fans&cp_id=48315

καθως και αυτους

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Fans&cp_id=50936

Παιδια μιας και ανοιχτηκε αυτο το thread ας ποσταρω και γω την απορια μου.

Αν αλλαξω τους 12αριδες του armor με τους παρακατω,θα δω διαφορα στη ροη?Αξιζει να τους αλλαξω?

αυτους

Ανεμιστήρες μπορείς να πάρεις και τους 12αρηδες τις coolermate απο multirama.Δεν τους έχει στο site αλλα είναι πολυ καλοί.

950 rpm,63 cfm kai 20db και με blue led

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 02:00]

και οι ενερμαξ ειναι καλοι

Mπα. 2 12 -άρηδες που έχω στο ψυγείο κάνουν πολύ θόρυβο ακόμα και στα χαμηλά. Αναγκάστηκα να τους συνδέσω στην αντίσταση της zalman για να τους κάνω εντελώς αθόρυβους

ητανε με ροοστατη οι δικοι σου? αν τους βαλεις τερμα χαμηλα ειναι στα 7 βολτ, οσο η αντισταση της ζαλμαν

Ναι με ροοστάτη με τον οποίο ακόμη και στο low ακουγόταν οπότε και με την προσθήκη της αντίστασης της zalman βγάλαν το σκασμό.:D

Έχω έναν 12άρη enermax στο κουτι. Μόνο αθόρυβο δεν τον χαρακτηρίζεις. Το αντίθετο θα έλεγα. Ακόμη και στις χαμηλές στροφές είναι το μόνο που κυριαρχεί από θόρυβο.

• 4 weeks later...

Ναι, γενικά οι 12ρηδες ακούγοντε περισσότερο απ`τους 8ρηδες στις ίδιες στροφές αλλά μετακινούν σαφώς περισσότερο αέρα. Για να είναι αθόρυβοι θα πρέπει να τους ρίξεις γύρω στις 800 σαλ, ανάλογα και με τη ποιότητά τους, το κουτί κτλ.. Οι καλύτεροι που έχω πιάσει στα χέρια μου (στροφές/θόρυβος) είναι οι πανάκριβοι papst (ίσως οι μόνοι ball bearing οπου δεν ακούγοντε τα ρουλεμαν) και οι αρκετά φτηνότεροι artic cooling (δυστηχώς δεν τους έχω βρεί στα 12 cm). Δες επίσης, nexus, akasa, glacialtech (πλαίσιο) sharkoon και pc&cooling. Δεν τους έχω δοκιμάσει όλους αλλά είναι κατα γενική ομολογία καλοί για τα λεφτά τους. Στις ίδιες στροφές υποθέτω πως θα αποδίδουν και θα ακούγοντε περίπου το ίδιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.