Jump to content

Phase change in the works!!

LoWRiDeR

Recommended Posts

Γεια σας παιδια!!!Πως παει?Ειχα καιρο να γραψω εδω!!Εχω ενα ωραιο σχεδιο που θελω να πραγματοποιησω κ εχω ηδη ξεκινησει,θα αργησω λιγακι να σας το δειξω ολοκληρωμενο.Αποφασισα να αφησω τα ΤEC(226watt κ αργοτερα 245watt που ειχα) τα οποια μου χαρισαν πολυ μεγαλη ευχαριστηση και να παω σε κατι πιο extreme!!.Σκοπευω να χρησημοποιησω αυτο εδω το κουτϊ

XEII_sidewindow_150.jpg

στο οποιο ομως θα βαλω ενα evaporator πολυ πιο δυνατο απο το δικο του,το οποιο κατασκευαζω με ενα φιλαρακι (γυρω στα 375watt δυναμη!!).Σκοπευω με το ιδιο μηχανημα το οποιο θα ψυχει τον επεξεργαστη,να ψυχω κ το νερο το οποιο θα χρησημοποιηθει για τα waterblocks της καρτας γραφικων κ της μητρικης!!Ακουω σχολια,πως σας φαινεται το project μας??Καλως σας βρηκα!!Σας χαιρετω ολους!

375w πώς τα εννοείς; Ισχύς συμπιεστή ή θερμότητα που θα μπορεί να απάγει από τo evap; Για το chiller θα υπάρχει 2ο evap ή θα το κρυώνεις από το αέριο της επιστροφής; Παρόμοιο σύστημα έχει ο darkCount με rotary πάντως.

αεριο επιστροφης.375βατ ισχυ συμπιεστη αν δεν κανω λαθος.(ο ειδικος ειναι το φιλαρακι μου εγω ειμαι στην εκμαθηση).Το συστημα ψυξης θα το φτιαξουμε εξ ολοκληρου εμεις,μονο το κουτι θα παρω ετοιμο γιατι δεν εχω χρονο για case modding.εχεις κανενα λινκ για το παρομοιο συστημα που λες chroma?

Δεν έχω αλλά ο darkCount θα μπορούσε να μας διαφωτίσει. Προσωπική μου άποψη, τζάμπα θα παιδευτείτε με το κουτί από το XE. Γιατί και μικρό χώρο έχει για το phase πάνω, πρέπει να βρεις αποκλειστικά χαμηλό συμπιεστή και εργονομικά πάσχει (τοποθέτηση psu, στήριξη δίσκων και οπτικών). Το μόνο αξιοζήλευτο είναι ο controller με το software αλλά με τόσα χρήματα παίζουν και άλλες λύσεις. Καλύτερα πηγαίνε για κάτι custom από την αρχή.

δεν εχω χρονο για case modding παντως το συγκεκριμενο κουτι θα εχει ενα modification στην οροφη ακριβως για τον συμπιεστη.θελω κατι που να ειναι all included δε μαρεσει η ακαταστασια χεχε!!Αν υπαρχει καποια αλλη εναλλακτικη παντως δεχομαι προτασεις!

επειδη το εχω δει το κουτι δεν θα σε βολεψει για να κανεις αυτα που θες. Πες τον φιλο σου να γραφτει και να μας πει πως το σκεφτεται. Παντως και μοτερ και heatexchanger για το chiller loop και μεγαλο condeser για να αντεχει το φορτιο εκει πανω λιγο δυσκολο... καλυτερα να χτυπησεις κανενα cube..

φιλε μου για το θεμα του συστηματος ψυξης δεν μπορω να σου πω τπτ καθοτι ειμαι παντελως ασχετος...

οσο αφορα το κουτι ομως θα σου προτεινα να το διπλοξανασκεφτεις...

εχει ποιοτητα κατασκευης και συναρμολογησης κατω του μετριου...

καλυτερα στηστα πιο χυμα στην αρχη

και οταν με το καλο τελειωσετε

φτιαχνετε και ενα "σπιτακι"

παρα να παιδευτεις σε ενα κουτι που δεν αξιζει

Χμμ ετσι ε?Καλα κ με συμβουλευετε ρε παιδες.Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε να βρω ενα κουτακι καλο που να χωρεσει το συστηματακι??Δεν ξερω τι παιζει απο κουτια κ θα ηταν πολυτιμη η βοηθεια σας!

Λοιπόν άκου να σου πω και γω μια γνώμη μιας και έχω ένα τέτοιο συστηματάκι.

Όσον αφορά το DD κομμάτι με το evap όλα κυριλέ. Ανάλογα τον κομπρέσσορα και το αέριο πας και για τις αντίστοιχες χαμηλότερες ή υψηλότερες θερμοκρασίες. Επιλογή σου είναι.

Το κομμάτι τώρα της επιστροφής είναι δίκοπο μαχαίρι. Έχοντας για βάση την επιλογή του κομπρέσορρα και του αερίου...2 είναι οι πιθανές καταλήξεις:

1ον. Μικρος κομπρέσσορας(αέριο δεν διευκρινήζω γιατι πάει ανάλογα με τον κομπρέσσορα μέχρι ένα σημείο) ----> Πολύ χαμηλή απόδοση ειδικά στην επιστροφή αλλά και στο DD κομμάτι γιατί επιρρεάζεται άμεσα. Σε σημείο να ήσουν πολύ καλύτερα με τα TEC. Και trust me on this one.....γιατί είχα στημένα αρκετά tec πριν το phase. Και μιλάμε ότι το chiller της επιστροφής θα πάει στην vga έτσι? Αν κατάλαβα καλα...

2ον. Μεγάλος κομπρέσσορας(αέριο όπως είπα παραπάνω....ας πούμε r410a που έχω εγώ τώρα) ----> Καλή εώς πολύ καλύτερα απόδοση απο τα TEC. Θα σπέρνει δηλαδή! Αλλά θα ζόρια θα είναι στην επιστροφή. Μικρή θα είναι η απώλια στο DD κομμάτι αλλά θα τα δείς όλα με την μόνωση όλου του κυκλώματος παραφλού.

Γιατί μόνο καθαρό 100% παραφλού, αρκετα ρευστο και με πολύ χαμηλό δείκτη παγώματος...-50 κοινώς. Για να μην παιδεύεσαι να ψάχνεις -> SONAX από Praktiker. Δοκίμασα πολλά και το μόνο που έκανε (σχεδον) δουλεια είναι αυτό.

Βρήκες λοιπον το παραφλού...άντε μόνωσε τώρα όλους τους σωλήνες. 1 στρώμα αρμαφλεξ δεν αρκεί.Ξέρεις αυτό που περνάς την σωλήνα απο μέσα του. Ιδρώνουν σε όλο το μήκος τους οι σωλήνες. Για φαντάσου να σου στάζει νερό μέσα στο κουτί από την υγροποίηση. Και σου μιλάω για τώρα το χειμώνα---καλοκαίρι άστα βράστα.

Το άλλο πρόβλημα που θα έχεις είναι ότι οι σωλήνες θα γίνουν ΕΝΤΕΛΩΣ άκαμπτοι! Σαν παγάκια ένα πράγμα, από τη στιγμή που θα βάλεις σε λειτουργία το σύστημα. Αν θελήσεις να κουνήσεις κάτι μέσα στο κουτί θα πρέπει να περιμένεις καμια ώρα με κλειστό το σύστημα μέχρι να ξεπαγώσει το υγρό μέσα τους και να γίνουν ελαστικοί πάλι.

2 λογάκια για την απόδοση του chiller τώρα...και κάποια μελανά σημεία που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα.

Σε extreme καταστάσεις παγώματος του παραφλού βλέπω μείωση της απόδοσης στην ψύξη της vga. Από -36 στον πυρήνα της κάρτας σε idle στα +60 σε load λέμε.Χειρότερα απο το μαμίσιο αέρα της μιλάμε.

Μετά από αρκετά τηλέφωνα με τον 11 (Μιχάλη) σχετικά με το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό ή μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι τελικά παγώνει και το παραφλού και δεν κυκλοφορεί καλά στο κύκλωμα. Οπότε μόλις δωθεί θερμότητα απο την vga δεν μπορεί να απορροφηθεί.

Ένα άλλο σημείο που δεν έχω καταλάβει τι παίζει, είναι με το συνεχές πάγωμα-ξεπάγωμα στους λαστιχένιους σωλήνες. Αν υπάρχει φθορά απο τις συνεχής αλλαγές...άλλα τεσπα αγνόησε το αυτό.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι υποθέσεις άλλα δοκιμασμένα σε phase με 1hp Rotary κομπρέσσορα.

Αυτά τα ολίγα απο μένα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.