3likos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2009 Γεια σας.... Λέω να ξαναβάλω υδρόψυξη αλλά θέλω κάτι φθηνό... Έχω ένα διπλό ψυγείο ήδη και χρειάζομαι μία αντλία , τανκ και μπλοκ cpu.... Θα ψύξω μόνο τον επεξεργαστή οπότε δε χρειάζομαι πολύ δυνατή αντλία και εφόσον μιλάμε για περιορισμένο budget λέω να είναι βυθισμένη σε τανκ... Ανάμεσα στις παρακάτω δύο τι διαφορά υπάρχει? 1) 12Volt αντλια 600lt/h βυθισμένη σε τανκ εξαέρωσης 2) 220V αντλία Eheim 600lt βυθισμενη σε τανκ εξαερωσης Επίσης εκτός από αυτές τις δύο προσιτή είναι και η παρακάτω: Aντλία υδρόψυξης Hydor Seltz L20 220v Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την επιλογή.... Εκτός από αντλία χρειάζομαι και μπλοκ... παλιά είχα το μπλοκ του eleven και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος... ωστόσο θα ήθελα να ακούσω και γνώμες μήπως υπάρχει κάτι παρόμοιο σε απόδοση αλλά με λιγότερα χρήματα (όχι ότι είναι ακριβό αλλά είπαμε μιλάμε για πολύ μικρό budget...) ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια....
Captain Φεβρουάριος 14, 2009 #2 Φεβρουάριος 14, 2009 χωρις να ειμαι σιγουρος η μια περνει ρευμα απευθειας απο το τροφοδοτικο και η αλλη απο τα 220?εγω εχω εκεινη που περνει απο τα 220 και ειναι παρα πολυ καλη 2 μπλοκ στο κυκλωμα και ειναι θυριο.βασικα μικρο budget οταν λες ποσα περιπου να βρουνε τα παιδια και καλες τιμες και κατι στις απαιτησεις σου
3likos Φεβρουάριος 14, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 14, 2009 Δηλαδή η 12V παίρνει από το τροφοδοτικό ενώ η άλλη από την πρίζα? αν είναι 'έτσι γιατί έχουν αυτή τη διαφορά στην τιμή? αν πάρω την πιο φθηνή μπορώ να τη βάλω να παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό?Όσον αφορά τα χρήματα να βγουν όλα μαζί 80-90 ευρώ το πολύ... είναι οριακό το ποσό αλλά αν πχ πάρω eleven block και την eheim με το τανκ τόσο βγαίνουν....
Captain Φεβρουάριος 14, 2009 #4 Φεβρουάριος 14, 2009 Δηλαδή η 12V παίρνει από το τροφοδοτικό ενώ η άλλη από την πρίζα? αν είναι 'έτσι γιατί έχουν αυτή τη διαφορά στην τιμή? αν πάρω την πιο φθηνή μπορώ να τη βάλω να παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό? και γω υποθεση εκανα αλλα απο οσο βλεπω αυτο πιστευω οτι ειναι.τι να σου πω.με καμια πατεντα να γινεται αυτο?μη σε παρω στο λαιμο μου ας απαντησουν τα παιδια που ξερουν αλλα εγω την πηρα αυτην κυριως για τον χωρο και κανει πολυ καλη δουλεια και ειναι αθορυβη.εγω προτεινω να την τσιμπησεις
sakis_the_fraud Φεβρουάριος 14, 2009 #5 Φεβρουάριος 14, 2009 Δηλαδή η 12V παίρνει από το τροφοδοτικό ενώ η άλλη από την πρίζα? αν είναι 'έτσι γιατί έχουν αυτή τη διαφορά στην τιμή?Ναι. Για αυτον τον λογο διαφερουν στην τιμη. Η ευκολια πληρωνεται αν πάρω την πιο φθηνή μπορώ να τη βάλω να παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό? Οχι. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να φτιαξεις ενα ρελε, ωστε να ανοιγει μαζι με τον υπολογιστηΗ L20 ειχε προβληματα με την φτερωτη της, καλο θα ηταν να την αποφυγεις. Για το μπλοκ δεν μπορω να σε βοηθησω καθως δεν εχω εμπειρια στο θεμα.
gijo Φεβρουάριος 15, 2009 #6 Φεβρουάριος 15, 2009 εγω ειχα την L20 και δεν ειχα κανενα προβλημα δουλευε 1,5 χρονο ασταματητα εκτος απο καπιες ωρες συντηρησεις αλαγη υγρου καθαρισμο ψυγειου και μπλοκ.εγω ειχα cpu ,vga kai 3πλο ψηγιο και δεν ενιωθε και αρκετα μετρα σοληνα
xrist Φεβρουάριος 15, 2009 #7 Φεβρουάριος 15, 2009 Αν πιάνουν τα χέρια σου κανε κάτι τέτοιο και πάρε ρεύμα από το ίδιο καλώδιο τροφοδοσίας (220v) του pc
3likos Φεβρουάριος 15, 2009 Author #8 Φεβρουάριος 15, 2009 Παιδιά σορρυ που άργησα να απαντήσω... Μόλις τώρα τα είδα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Λέω να πάρω την eheim που παίρνει τροφοδοσία από πρίζα... xrist αυτό που μου δείχνεις δεν καταλαβαίνω καν τι είναι γιατί είμαι άσχετος από ηλεκρτολογικά... Υπάρχει κάποιος αναλυτικός οδηγός ή έχεις την ευχέρεια να μου δώσεις κάποιες αναλυτικές οδηγίες??? ΥΓ: Ακόμα θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για μπλοκ...!
sakis_the_fraud Φεβρουάριος 15, 2009 #9 Φεβρουάριος 15, 2009 Υπάρχει κάποιος αναλυτικός οδηγός ή έχεις την ευχέρεια να μου δώσεις κάποιες αναλυτικές οδηγίες??? Αν δεν βιαζεσαι, σε 2 εβδομαδες τελειωνω με την εξεταστικη και θα κατσω να γραψω εναν αναλυτικο οδηγο για το ρελε.
3likos Φεβρουάριος 15, 2009 Author #10 Φεβρουάριος 15, 2009 ωραίος ωραίος... ούτως ή άλλως σε δυο βδομάδες υπολογίζω να τα παραγγείλω για να κάνω και κάτι μετατροπές στο κουτί... αλλά και παραπάνω να κάνεις θα τη βάλω (την αντλία) στην πριζα και θα σε περιμένω...:Dbanana
xrist Φεβρουάριος 15, 2009 #11 Φεβρουάριος 15, 2009 Αν δεν βιαζεσαι, σε 2 εβδομαδες τελειωνω με την εξεταστικη και θα κατσω να γραψω εναν αναλυτικο οδηγο για το ρελε. Άντε μπράβο ρε Σάκη Τόπο στα νιάτα λεμεε
3likos Φεβρουάριος 16, 2009 Author #12 Φεβρουάριος 16, 2009 Πάντως καμια πρόταση για μπλοκ δεν έχετε? Ποιο θεωρείτε καλό/?
Captain Φεβρουάριος 16, 2009 #13 Φεβρουάριος 16, 2009 Πάντως καμια πρόταση για μπλοκ δεν έχετε? Ποιο θεωρείτε καλό/?11:D
xrist Φεβρουάριος 16, 2009 #14 Φεβρουάριος 16, 2009 Πάντως καμια πρόταση για μπλοκ δεν έχετε? Ποιο θεωρείτε καλό/?http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1243
3likos Φεβρουάριος 16, 2009 Author #15 Φεβρουάριος 16, 2009 μάλλον θα πάρω πάλι το μπλοκ του 11 αφού τα άλλα είναι πιο τσιμπημένα και δεν προκειται να δω και καμια διαφορά (καλύτερο ή χειρότερο) για τη χρήση που κάνω...... Βέβαια αυτό το nexXxos είναι πιο φθηνό αλλά δε μου γεμίζει το ματι...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.