Jump to content

Πρόταση για ασύρματη επικοινωνία

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόκειται να στήσω ένα μίνι αρύρματο δικτυάκι για μία φίλη. Έχει ήδη αγοράσει το adsl Router που δίνει η HOL με καινούρια συνδρομή ( :sick: ) και χρειάζομαι δύο καρτούλες για να μηχανήματα των παιδιών της, ώστε να μπορούν να συνδέονται με το Router.

Τα δωμάτιά τους βρίσκονται σε απόσταση 10, 20 μέτρων και φυσικά παρεμβάλονται τοίχοι. Επίσης τα μηχανήματα είναι στο πάτωμα, πίσω από γραφεία, κλπ.

Τι καρτούλες προτείνετε να τους πάρω? Κάποιες σε usb που έχω δει, είναι ικανές να έχουν σήμα? Είναι πολύ βολικές, και σίγουρα χρήσιμες σε περίπτωση αναβάθμισης συν το ότι αν φέρει κάποιος ένα laptop στο σπίτι τους, θα μπορεί να συνδεθεί εύκολα.

Αν δεν κάνουν οι usb, τι να προτιμήσω? Έστησα τις προάλλες για έναν άλλο φίλο ένα αντίστοιχο, όπου με την κάρτα που έχει η MSI στο K8N Platinum 54g, έδινε μέτριο σήμα και το router ήταν στα 10 μέτρα ευθεία, χωρίς εμπόδια... :wassat:

γενικά καλύτερο σήμα θα πάρεις με το b.

δύσκολο όμως να προβλέψεις από πριν ακριβώς τι θα παίξει και τι όχι.

θα σου έλεγα να προτιμήσεις λύσεις με εξωτερικά κεραιάκια τα οποία μπορείς να τα βάλεις τουλάχιστον πάνω στο tower.

Κάποιες αξιόπιστες? Ρωτάω γιατί πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα κατασκευής της κεραίας.

Αρχική απάντηση από Wizard!

Κάποιες αξιόπιστες? Ρωτάω γιατί πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα κατασκευής της κεραίας.

μπα πιο πολύ το chipset. από άποψη σήματος πιο top θεωρούνται οι cisco 35x, αλλά στην τιμή που έχουν δεν θα τις προτιμούσα για τέτοια χρήση.

δεν έχω δοκιμάσει πολλά σε εσωτερικό χώρο, οπότε δεν ξέρω.

Η σειρά 350 όμως που βλέπω, έχει ενσωματομένη κεραία, σε αντίθεση με αυτό που προτείνεις. Πιστεύεις ότι θα παίζει σωστά?

Παίρνει και εξωτερική κεραία η cisco. Αν λες για την 350 pci με την κεραία, αυτή είναι αποσπώμενη.

Πιστεύεις ότι θα παίζει σωστά?

όχι. μόνο δοκιμάζοντας μπορώ να ξέρω, είναι σαν να ρωτάς χρησμό από το μαντείο.

εξαρτάται από ενίσχυση τοίχων κλπ κλπ.

Τέλος πάντων, για να μη θεωρητικολογούμε, το router που θα βρίσκεται? στα 10 μέτρα? το utp το έχουμε αποκλείσει? πιθανότατα αν μιλάμε για 1-2 τοίχους να έχεις σήμα, αλλά καλύτερα πρώτα να το δοκιμάσεις.

Το καλωδιο αποκλείεται, γιατί περνάει από διάδρομο και 3 πόρτες, εκ των οποίων η μία συρώμενη. Ο router θα βρίσκετε στα 10-15 μέτρα. Οι τοίχοι είναι εσωτερικοί, τώρα για ενίσχυση, δεν ξέρω. Απλά μου είχε κάνει εντύπωση που σε ευθεία, χωρίς κανένα εμπόδιο, είχε μέτριο σήμα η προηγούμενη εγκατάσταση και φοβάμαι μη φάω πακέτο, και δώσουμε και 100-150 για τις κάρτες και μετά τις βάλω....

Το καλωδιο αποκλείεται, γιατί περνάει από διάδρομο και 3 πόρτες, εκ των οποίων η μία συρώμενη. Ο router θα βρίσκετε στα 10-15 μέτρα. Οι τοίχοι είναι εσωτερικοί, τώρα για ενίσχυση, δεν ξέρω. Απλά μου είχε κάνει εντύπωση που σε ευθεία, χωρίς κανένα εμπόδιο, είχε μέτριο σήμα η προηγούμενη εγκατάσταση και φοβάμαι μη φάω πακέτο, και δώσουμε και 100-150 για τις κάρτες και μετά τις βάλω....

μπορείς πάντα να αλλάξεις τις κεραίες με πανελάκια και να μην έχεις πρόβλημα, απλά πρέπει κάπως να βάλεις το πανελάκι και να προσέξεις και το gain για να μην εκπέμπει πολύ.

• 1 month later...

Τελικά στο ένα από τα δύο μηχανήματα δοκιμάσαμε αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613030

Το αποτέλεσμα να συνδέεται στα 2mbit... Το θέμα είναι ότι δεν έχει εξωτερική κεραία με καλωδιάκι όπως φαίνεται στη φωτογραφία... Και μπήκε στο κοντινότερο δωμάτιο... Φαντάζομαι στο πιό μακρυνό που μεσολαβούν και άλλα 5 μέτρα, συν 2 τοίχοι, δε θα υπάρχει καμία ελπίδα...

Τελικά στο ένα από τα δύο μηχανήματα δοκιμάσαμε αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613030

Το αποτέλεσμα να συνδέεται στα 2mbit... Το θέμα είναι ότι δεν έχει εξωτερική κεραία με καλωδιάκι όπως φαίνεται στη φωτογραφία... Και μπήκε στο κοντινότερο δωμάτιο... Φαντάζομαι στο πιό μακρυνό που μεσολαβούν και άλλα 5 μέτρα, συν 2 τοίχοι, δε θα υπάρχει καμία ελπίδα...

ε γύρνα τη πίσω!

a/b/g?

δεν παίζουν ap σε a απ' όσο ξέρω.

πολύ ακριβή σαν κάρτα πάντως.

Atheros 5002X chipset, δεν το ξέρω,

στο awmn χρησιμοποιούμε 5212 - 5213.

επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι αυτά τα chipset δεν

παίζουν καλά σε b αλλά μόνο σε a.

άλλαξέ την, αφού ήταν out of specs.

στη φωτό τη δείχνει με κεραιάκι!

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 16:51]

a/b/g?

δεν παίζουν ap σε a απ' όσο ξέρω.

πολύ ακριβή σαν κάρτα πάντως.

Atheros 5002X chipset, δεν το ξέρω,

στο awmn χρησιμοποιούμε 5212 - 5213.

επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι αυτά τα chipset δεν

παίζουν καλά σε b αλλά μόνο σε a.

Εδώ με έχασες... Είμαι στο awmn από πολύ παλιά, αλλά έχω χάσει πολλά επισόδια. Ό,τι μαθαίνω είναι από τον akou που είναι φίλος πολλά χρόνια.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 16:51]

ε γύρνα τη πίσω!

άλλαξέ την, αφού ήταν out of specs.

στη φωτό τη δείχνει με κεραιάκι!

Αυτό είναι λίγο περίεργο... 1ο, είναι καλυμένοι με το ότι η φωτό μπορεί να είναι "γενική" και όχι το προϊόν, και 2ον, πήγαν και την πήραν από εκεί, οπότε την είδαν και την πλήρωσαν... Την να πουν τώρα? Δεν είδαμε καλα?

Εδώ με έχασες... Είμαι στο awmn από πολύ παλιά, αλλά έχω χάσει πολλά επισόδεια. Ό,τι μαθαίνω είναι από τον akou που είναι φίλος πολλά χρόνια.

Αυτό είναι λίγο περίεργο... 1ο, είναι καλυμένοι με το ότι η φωτό μπορεί να είναι "γενική" και όχι το προϊόν, και 2ον, πήγαν και την πήραν από εκεί, οπότε την είδαν και την πλήρωσαν... Την να πουν τώρα? Δεν είδαμε καλα?

1) βλακεία σου είπα.

το 5002 είναι οικογένεια chipset με το 5212 5213 etc να ανήκουν σε αυτήν.

στο pc μου έχω αυτές:

Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5212 802.11abg NIC (rev 01)

mini pci όμως, όχι pci.

2) τι να σου πω, καλύτερα να το ζητήσουν. καλύτερα κάποια κάρτα με reverse sma connector που μπορείς να βάλεις εύκολα μια μεγαλύτερη κεραία.

αλλιώς μπορείς με κολλητήρι να "πειράξεις" και αυτή και να βγάλεις connector αλλά:

α) πρέπει να ξέρεις - μπορεί και να μη γίνεται/να ναι δύσκολο

β) χάνεις την εγγύηση

To θέμα είναι και το κόστος... Αν είναι να βάλω μεγαλύτερη και να πρέπει να δώσω άλλα 100 για τις δύο κεραίες, δηλαδή 2 κάρτες και δύο κεραίες = 250, τότε καταλήγει ιδιαίτερα ασύμφορη λύση...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.