Jump to content

Επιλογή μνήμης, Kingston ή OCZ

Stamatis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, σκοπεύω να αναβαθμίσω το pc μου αγοράζοντας 2 512mb ddr μνήμες για να κάνω dual channel. Προς το παρόν έχω μία Kingston 512mb 333mHz. Η μητρική μου είναι η P4C800 E-DELUXE. Δεν θα ασχοληθώ με το overclocking και η τιμή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120E. Είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές.

1)Δύο απλές μνήμες Kingston

2)OCZ Kit

Πρόβλημα συμβατότητας δεν βλέπω να υπάρχει

Kingston OCZ

Τι μου προτίνετε να πάρω?

Ευχαριστώ :)

Αρχική απάντηση από Stamatis [Σήμερα, στις 10:42]

Είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές.

1)Δύο απλές μνήμες Kingston

2)OCZ Kit

Τις OCZ παρε

Αρχική απάντηση από georgesod [Σήμερα, στις 10:55]

:OT: ξέρει κανείς αν υπάρχει κανα bios για την C800 E-DELUXE έτσι ώστε να μην χάσω το pat για 4*512;:OT:

Εψαξες στο επισημο site της ASUS ??

Εχει τοση μεγαλη σημασια το PAT για σενα

Oυτε καν 5% καλυτερη αποδοση δεν προσφερει

Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 13:04]

Τις OCZ παρε

αφου δεν θα ασχοληθει με overclocking γιατι να παρει τις πιο ακριβες?εαν ηθελα να κλοκαρει και γω τις OCZ θα ελεγα πρωτα μιας και εχει καλυτερες πιθανοτητες για πουσαρισμα....αλλα τωρα?:blink:

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 11:06]

αφου δεν θα ασχοληθει με overclocking γιατι να παρει τις πιο ακριβες?εαν ηθελα να κλοκαρει και γω τις OCZ θα ελεγα πρωτα μιας και εχει καλυτερες πιθανοτητες για πουσαρισμα....αλλα τωρα?:blink:

Απο οτι βλεπω ειναι oi OCZ "Value" δεν ειναι για extreme κλοκαρισματα κλπ

Ενταξει θα κοστισει λιγο παραπανω απο τις Kingston (122Ε απο 105Ε)

αλλα πιστευω οτι ειναι πιο ποιοτικες και αμα δεν κανω λαθος εχουν και καλυτερο CAS απο τις Kingston

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 11:24]

δηλαδη οι gskill του e-shop με 44ευρω η μια και CAS 2.5 δεν ειναι καλες για τα λεφτα τους?

Κοιτα προσωπικα εγω ποτε δεν ειχα στα χερια μου GSkill για να πω αμα ειναι καλες

Εχεις εσυ ποτε δοκιμασει GSkill μνημες ??

Ισως ειναι καλες χωρις να πω με σιγουρια

Επειδη ειχα ομως τυπου μνημες OCZ στο παρελθον (και kingston πριν κατι αιωνες) και επειδη αυτος προτεινει 2 μαρκες στο post του (βρισκεται μεταξυ Kιngston η OCZ) εγω απλως του λεω την γνωμη μου στο τι ειναι καλυτερο να αγορασει απο αυτες τις 2 μαρκες που ο ιδιος προτεινει

ναι σιγουρα αυτο που εχεις δοκιμασει αυτο προτεινεις.αλλα τι εννοεις καλες στα default?ολες τα ιδια ειναι.και λιγες διαφορες να υπαρχουν νομιζεις θα τις καταλαβει στα DDR400?

απλα μου φαινονται πολυ καλυτερη λυση απο kingston και αρκετα πιο οικονομικες απο OCZ

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 12:47]

παρε αυτες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554634

44ευρω η μία τελικη και ειναι πολυ καλυτερες απο τις κινγκστον του πλαισιου.

:T: Καλή φαίνεται, την πουλάνε πουθενά σε κανένα κατάστημα? (εκτός από online shops)

Αρχική απάντηση από greekfragma

αλλος στην ελλαδα δεν νομιζω.το ε-σοπ φερνει δικη του εισαγωγη.

μπορεις να στειλεις πμ και στον oktech

Αρχική απάντηση από georgesod

Αφού είσαι Θεσ. πάνε στο eshop (Γιαννιτσών στο ύψος του ΟΣΕ) και παραγγέλνεις από κει χωρίς επιβάρυνση

Θα του στείλω ένα πμ, georgesod θα το ψάξω, thanks για την πληροφορία

Ευχαριστώ και πάλι.

Λοιπον Stamatis εκανα χθες το βραδυ μια βολτα στην αγορα τις Σαλονικης για μνημες. Και στο Πλαισιο και στο Μουλτιραμα ειχε Kingston 512αρια ντιμακια με Micron τσιπακια που ειναι πολυ καλα. Στο μουλτιραμα ειχε επισης OCZ 2x512 στα 120 που ειναι πολυ καλη λυση για σενα μιας και δε θα ασχοληθεις με Overcloking.

Υ.Γ. Ειχε Speed Premium στο μουλτιραμα με Hynix D43 τσιπακια :confused:

Αρχική απάντηση από Sisman

Λοιπον Stamatis εκανα χθες το βραδυ μια βολτα στην αγορα τις Σαλονικης για μνημες. Και στο Πλαισιο και στο Μουλτιραμα ειχε Kingston 512αρια ντιμακια με Micron τσιπακια που ειναι πολυ καλα. Στο μουλτιραμα ειχε επισης OCZ 2x512 στα 120 που ειναι πολυ καλη λυση για σενα μιας και δε θα ασχοληθεις με Overcloking.

Υ.Γ. Ειχε Speed Premium στο μουλτιραμα με Hynix D43 τσιπακια :confused:

Βασικά έλεγα να πάρω τις OCZ αλλά θα το σκεφτώ ακόμα ανάλογα με τα λεφτά που θα μου μείνουν.

Αρχική απάντηση από Stamatis

Βασικά έλεγα να πάρω τις OCZ αλλά θα το σκεφτώ ακόμα ανάλογα με τα λεφτά που θα μου μείνουν.

Υπ' οψιν πως οι μνημες που αναφερει το site τις ΟCZ για συμβατες με τη μιτρηκη σου ειναι αυτες http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr_pc_3200_value_series

και οχι το κιτακι που ειδα εγω εχθες στα 120 που εκτος απο αλλη συσκευασια ηταν και rated για καλητερα timings (2.5 3 3 5 αντι 3 4 4 8)

Βεβαια το θεμα ειναι να εχεις συμβατοτητα, οποτε κοιταξε στο μουλτιραμα για τις μνημες στο λινκ που σου εδωσα παραπανω.

Επισης και οι G.Skill που αναφερει και ο Greekfragma ειναι πολυ καλες, ψαξε τι παιζει και με αυτες απο αποψη συμβατοτητας. Εκτος απο το οτι ειναι φθηνοτερες εχουν και πιο σφιχτα timings ;)

Το θέμα είναι κατα την άποψη μου ότι αν φτιάχνεις high end σύστημα για παιχνίδια πρέπει να βάλεις στάνταρ 2GB μνήμη γιατί το 1GB δεν είναι πλέον αρκετό για τα τελευταία παιχνίδια όπως FEAR,COD2,BF2.Οποιος τα παίζει έχει κολλήματα λόγο έλειψης μνήμης.

Εγώ θα έλεγα Kingston και άλλαξε αναγκαστικά το ratio της μνήμης για overclocking αν και βέβαια δεν είναι η πλέον καλύτερη λύση θα επέλεγα το εξτρά 1GB μνήμη σε σχέση με λίγη παραπάνω ταχύτητα.

Να ρωτήσω σχετικά με τις gskill, έψαξα στο site της για να δω εάν υπάρχει τπτ για την συμβατότητα μεταξύ των συγκεκριμένων μνημών και της μητρικής μου, αλλά δεν βρίκα τπτ. Ξέρετε μήπως καμία άλλη "πηγή" ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.