Jump to content

Αγορά νέου pc

Zorz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους, ήθελα την γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση...

Το σύστημα θα είναι για surfing, p2p, κάποια προγράμματα και παιχνίδια.

Ξέρω οτι δεν είναι κορυφή η κάρτα αλλα θα είναι τοσο χάλια που δεν θα μπορώ να παίξω τα νεα games ? (δεν ειμαι τρελος gamer)

βγαίνει 1023 ευρώ (ειναι πάνω και απο τα αρχικά μου όρια)

pc21tf.jpg

κοίτα

εγώ λεώ αφού θες να κόψεις κόψε απο ρο κουτί και απο τον 3800+

μπορεις να παρεις ενα απλό κουτάκι και έναν 3500+

δηλαδη θα γλιτώσεις κάπου στα 150+

Οχι οκ, απλα τώρα όπως το έχω κάνει πως με βλέπεις ?

είπα οτι είμαι στο οριο μου για να ξέρετε οτι δεν έχω σκοπό να χωσω κι άλλα :)

μπορεις να κοψεις μονο απο την καρτα γραφικων...πλεον..αν υποθεσουμε οτι θες τον επεξεργαστη....!

Επισης μιας και λες οτι δεν εισαι τρελλος gamer δεν θες sli μαλλον οποτε πηγαινε σε καποιο μοντελο της asus που δεν ειναι sli.Nομιζω το Α8Ν-Ε ειναι και εχει 100€.

Απο την καρτα μπορεις να παρεις την 6600 την απλη.....To plaisio την ειχε σε προσφορα το σαββατο τουλαχιστον και την εδινε 70€Αμεσως γλιτωνεις 130€ μονο απο την καρτα...και αν δεις οτι χρειαζεσαι καρτα σε 2 μηνες την δινεις 50€(φευγει στο χαλαρο) και με τα 130 ακομα (συνολο) 180 παιρνεις κατι καλυτερο απο αυτην που διαλεξες.!

ΕΠισης στα 200€ περιπου υπαρχει η RX800 της ατι που ειναι καλυτερη απο αυτη που εχεις τωρα...

ΚΑι το γυφτικο "κοψιμο" αλλαζεις το κουτι με το γνωστο hec που εχει 2 12αρηδες και κανει 50€.

Ετσι απο κουτι+καρτα+μητρικη γλιτωνεις 25+130+30=185€

Αρχική απάντηση από Zorz [Σήμερα, στις 00:07]

Οχι οκ, απλα τώρα όπως το έχω κάνει πως με βλέπεις ?

είπα οτι είμαι στο οριο μου για να ξέρετε οτι δεν έχω σκοπό να χωσω κι άλλα :)

καλό είσαι απλά κόψε κάτι και βάλε 2Gb ram. θα σου βγει σε καλό

Θα συμφωνήσω με τον NTG κόψε απο την sli στην μητρικη

2GB είναι υπερβολη αν δεν ασχολήσε με επεξεργασία γραφικών, ήχου ήι φωτογραφίας

Να φανταστώ ότι απο όλα τα υπολοιπα δηλαδη (dvd, Dvd-rw, πληκτρολόγιο ποντίκι, ηχεία, καρτα ήχου, floppy) έχεις έτσι?

Καλό σύστημα, αλλά προτείνω τις εξής αλλαγές:

Κουτί Hec 50E

3500+ venice 240E

MSI K8N NEO4-F 100E

Maxtor 250 GB με ~115Ε

Ρίξε κ μια ματιά στο Γενικά Για Υπολογιστές ! Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ σχετικά θρεντ ;)

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 10:56]

μπορεις να κοψεις μονο απο την καρτα γραφικων...πλεον..αν υποθεσουμε οτι θες τον επεξεργαστη....!

Επισης μιας και λες οτι δεν εισαι τρελλος gamer δεν θες sli μαλλον οποτε πηγαινε σε καποιο μοντελο της asus που δεν ειναι sli.Nομιζω το Α8Ν-Ε ειναι και εχει 100.

Απο την καρτα μπορεις να παρεις την 6600 την απλη.....To plaisio την ειχε σε προσφορα το σαββατο τουλαχιστον και την εδινε 70Αμεσως γλιτωνεις 130 μονο απο την καρτα...και αν δεις οτι χρειαζεσαι καρτα σε 2 μηνες την δινεις 50(φευγει στο χαλαρο) και με τα 130 ακομα (συνολο) 180 παιρνεις κατι καλυτερο απο αυτην που διαλεξες.!

ΕΠισης στα 200 περιπου υπαρχει η RX800 της ατι που ειναι καλυτερη απο αυτη που εχεις τωρα...

ΚΑι το γυφτικο "κοψιμο" αλλαζεις το κουτι με το γνωστο hec που εχει 2 12αρηδες και κανει 50.

Ετσι απο κουτι+καρτα+μητρικη γλιτωνεις 25+130+30=185

:T::T::T:

Επισης μια MSI K8N NEO4 στα ιδια χρηματα θα κανει τη δουλεια τελεια, θα την προτιμουσα απο την αντιστοιχη asus.

Tα 2gb μνημη ειναι υπερβολη αλλα τον Χ2 κρατα τον ειναι μελλοντικη επενδυση.

Αρχική απάντηση από gfa3

... τον Χ2 κρατα τον ειναι μελλοντικη επενδυση.

Δεν ξέρω, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να βάλει μια 3500+ Venice με 240Ε, η οποία θα του κάνει ΜΙΑ ΧΑΡΑ κ να περιμένει αργότερα (κανένα 4μηνο τουλάχιστον) για Χ2, που θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές, όταν βγουν κ προγράμματα, παιχνίδια που εκμεταλλεύονται έναν 2πήρυνο ???

Αρχική απάντηση από kreach [Σήμερα, στις 20:17]

Δεν ξέρω, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να βάλει μια 3500+ Venice με 240Ε, η οποία θα του κάνει ΜΙΑ ΧΑΡΑ κ να περιμένει αργότερα (κανένα 4μηνο τουλάχιστον) για Χ2, που θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές, όταν βγουν κ προγράμματα, παιχνίδια που εκμεταλλεύονται έναν 2πήρυνο ???

Κι αυτο παιζει αλλα καποιος που δεν ειναι τρελος gamer δεν κυνηγαει τις αναβαθμισεις σε τακτα χρονικα διαστηματα και το προτεινα με τη λογικη οτι τον βαζει και ξεμπλεκει απο μεταπωλησεις, ραβε-ξηλωνε κλπ

αγορασε μωρε και τι εγινε! αφου οπως λες δεν εισαι τρελος gamer.Παρε και μητρικη με sli που ξερεις τι θα σου φερει το μελλον ,εγω που δεν πηρα με sli μετανιωσα.

Ναι τα υπόλοιπα που δεν έγραψα τα έχω απο το προηγούμενο μηχάνημα, αν και ψιλοσκέφτομαι να αλλάξω οθόνη.

Το thermaltake το έβαλα γιατι όπως έχω καταλάβει είναι αθόρυβο.

Ειναι και αυτος ενα στόχος που έθεσα, να μην ειναι θορυβόδες το σύστημα.

Οταν λέω δεν είμαι τρελός gamer ενοώ οτι θα παίζω κανένα call of duty, colin mc ray κλπ. αυτά θυμάμαι τώρα που μου αρέσουν, δεν κυνηγάω κάθε νεο παιχνίδι που βγαίνει και μου αρέσουν πολυ λίγα.

Σκέφτομαι να φτιάξω ενα καλό μηχάνημα τώρα για δεν ειμαι απο αυτούς που θα ασχοληθώ ιδιαίτερα να κάνω αναβαθμίσεις και να παρακολουθώ τις εξελίξεις.

Και μια ακόμα ερώτηση... το nforce4 στα motherboard τι είναι ? λέτε να μου χρειαστεί ?

Μια δεύτερη... ΑΤΙ η NVIDIA ?

Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας.

το nforce4 ειναι το ονομα του chipset της nVIDIA.COD παιζεις ανετα,COD2 με το ζορι και χωρις πολλα πολλα.Για μενα ειτε παρεις ATi ειτε nVIDIA ειναι το ιδιο.

Αρχική απάντηση από steve_m

το nforce4 ειναι το ονομα του chipset της nVIDIA.COD παιζεις ανετα,COD2 με το ζορι και χωρις πολλα πολλα.Για μενα ειτε παρεις ATi ειτε nVIDIA ειναι το ιδιο.

COD2 δεν παίζω με nvidia 6600GT 256mb ?

To μονο που προσφέρει η sli είναι η χρήση 2 καρτών ταυτόχρονα και τιποτα άλλο ?

παιζεις COD2 σχεδον καλα μπορω να πω ,αλλα εξαρταται απο τις απαιτησεις σου.Μην ξεχνας οτι η 6600gt εχει πλεον παλιωσει.Ναι το sli προσφερει μονο αυτο.

Γιατι κατάλαβα όμως οτι η απλη ASUS A8N-E δεν υποστηρίζει δίσκους sata2 ενώ η ASUS A8N-SLI υποστηρίζει ?

Καποιος μου είπε οτι αυτη η silent pipe καρτα της gigabyte ίσως ανεβάζει θερμοκρασία, ξέρετε εσείς κατι γιαυτό ?

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει για το αν και οι 2 υποστηρίζουν sata2 δίσκους ??

γιατι λεω να προχωρήσω σε παραγγελία.

Η μονη τους διαφορά είναι στο sli ? καμια διαφορά στον εξοπλισμο ?

Ας τα δει κάποιος που γνωρίζει γιατι είμαι άσχετος.

ASUS A8N-E http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522415

ASUS A8N-SLI http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522406

και οι δυο υποστηριζουν sata II δισκους!

Επισης δες και δυο καρτες που αξιζουν προσοχης εναντι οποιασδηοπτε 6600GT

a)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514127 <--φτηνη εκδοχη με 12 pipes!

B)http://my-shop.ath.cx/eshop/catalog/product_info.php?products_id=8515 <--καλυτερη απο την προηγουμενη λογω 256ΜΒ...

γ) και κατι σε nvidia....http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=344

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.