Jump to content

Ασυμβατοτητα Kingston και OCZ

psyber

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια ειχα ενα σετακι kingston 512x2 της σειρας valueram ddr 400mhz pc3200. και θελοντας να βαλω αλλο ενα γιγα στο pc μου αγορασα ενα dual channel kit της ocz με latency 2 (oi kingston εχουν 3).ως αποτελεσμα το pc και με τα τεσσερα μαζι δεν αναβε καν.τα επεστρεψα στα multirama και χωρις προβλημα τα αντικατεστησα με αλλα 2 kingston.ηθελα να ξερω αν οι χρονισμοι παιζουν ιδιαιτερο ρολο .για να πω την αμαρτια μου μονο μετις ocz το pc πηγαινε σα διαολεμενο.ειδικα στο boot up πηγαινε κομματια.τι λετε θα ηταν καλυτερα 4χ512 της kingston με latency 3 ή 2χ512 της ocz με latency 2?apopseis...

να βρεις μνημες με utt chips η bh5 chips

υπαρχουν και ocz καλες αλλα και μουφα.....οι καλες εχουν bh5.....

για παραδειγμα του φιλου μου οι ocz οταν το fsb το ριθμιζει στα221 το pc δεν μπουταρει...

η γνωμη μου ειναι να βρεις μνημουλες πχ twinmoss με utt chips η bh5 και να τους δωσεις λιγο ρευματακι και να φτασουν ανετα τα 2-2-2-5 με 480++++mhz;)

ασε που θα γλιτωσεις τουλαχιστον 120 :bigsmile:

αν θες βεβαια να εισαι μουρη και να εχεις και καλες επιδωσεις παρε corsair...

Koιτα να δεις τι γινεται,για μενα ειναι καλυτερο να πας στα 2Χ1GB γιατι προσφατα δοκιμασα 2 Τwinmoss και πραγματικα η αποκριση του συστηματος απ τα παιχνιδια ως το σερφαρισμα αλλαζει δραμματικα...Απ την στιγμη που εχεις ηδη 2χ512 καλυτερα να παρεις αλλα δυο ιδια.Το μονο που θα χασεις ειναι οτι δεν θα μπορεις να ρυθμισεις το Command rate στο 1Τ κατι που νομιζω δεν ειναι και τοσο τραγικο στην τελικη εναντι του συνολικου κερδους των επιδοσεων.ΒΗ-5 η UΤΤ θα σου προτεινα μονο εαν ειχες DFI γιατι μονο με μια τετοια μητρικη(ελεω BIOS) κανεις αυτα τα τσιπακια να "κελαηδανε".Oι χρονισμοι τωρα ειναι ενα πολυ μεγαλο κεφαλαιο εαν δεν σε ενδιαφερει το ο/c δεν υπαρχει λογος να σε απασχολει.Παντως σιγουρα οτι πληρωσεις παιρνεις,αλλα απο μενα εισαι οκ με τα 4χ512.Τωρα εαν θες να βλεπεις γρηγοροτερο Booting παρε γρηγοροτερο δισκο.Επαναλαμβανω οτι και με το 2χ512 εισαι οκ αλλα τα 2GB(ειτε 2χ1 ειτε 4χ512) δινουν αλλο αερα στο συστημα,σχεδον ολες οι εφαρμογες φορτωνονται στις μνημες και επιβαρυνεται λιγοτερο ο σκληρος...

Για κάντο αυτό πιο λιανό με αριθμούς.

Π.χ. με ιδια timings σε 2Τ πόσο fsb παραπάνω χρειάζεσαι για επιδόσεις 1Τ?

FRAGMA καποια διαφορα ειδα στο FARCRY με τις Twinmos 2x1GB 230/2,5-4-3-7 στο 1/2Τ αλλα ηταν μονο στο FRAPS και δεν ξεπερνουσε τα 5 FPS για να μην πω και λιγοτερα.Πουθενα αλλου δεν ειδα χειροπιαστη διαφορα,τωρα μην μου πεις για bench...Παντως 4χ512 2Τ ειναι προτιμοτερο για μενα απο ενα 1GB 2-2-2-5 1T,γιατι με ενδιαφερει περισσοτερο η ουσια και πιστευω οτι το συστημα ειναι πιο αποδοτικο

Spyrus αυτη η διαφορα θελει πολλα Mhz και πρακτικα δεν αντικαθισταται.Δες λιγο αυτο το reviewdaki http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/patriot-ddr700.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.