DMylonas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2005 Μόλις σήμερα παρέλαβα το νέο μου τροφοδοτικό. Θα αντικαταστήσει ένα NoName 550W, που μέχρι τώρα μου φέρθηκε άψογα, αλλά πλέον δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μου. Το νέο τροφοδοτικό μου ακούει στο όνομα: "ThermalTake PurePower 680W". Τώρα κατά πόσο η λέξη PurePower και τα 680W που λέει είναι αλήθεια, θα δείξει με τον καιρό. Πρώτες εντυπώσεις: 1. Το πρώτο που μου άρεσε στο συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι ότι έχει 3 γραμμές 12V, 12V1@15A, 12V2@15A, 12V3@8A (τώρα κατά πόσο αντέχουνε όσο λένε, θα δείξει και αυτό με τον καιρό). 2. Τον όρο "’κυρο" θα δώσω στην εταιρεία στον τομέα του ATX molex, το οποίο είναι 24pin και έχει μέσα converter 24pin σε 20pin. Το θεωρώ λάθος να χρειάζομαι άλλα 10cm καλώδιο να χωρέσω μέσα στο κουτί, ενώ άλλες εταιρείες απλά έχουνε τα 4pin σε ξεχωριστό καλώδιο. 3. Έξυπνο θεωρώ το γεγονός ότι έχουνε βάλει έναν 80cm ανεμιστήρα στο πίσω μέρος και όχι στο κάτω μέρος του τροφοδοτικού, όπως είναι τα περισσότερα. 4. Υπάρχει ένα καλώδιο που μπαίνει στην μητρική σε θέση 3pin και μάλλον είναι για να βλέπεις τις στροφές κάπου ανεμιστήρα. Ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει. 5. Αρνητικό θα έλεγα είναι το γεγονός ότι υπάρχει πολύ καλώδιο, το οποίο δεν είναι αφαιρούμενο. Γεγονός το οποίο ήταν δικιά μου επιλογή να πάρω τροφοδοτικό έτσι. 6. Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πιο καλώδιο αντιστοιχεί στην κάθε 12V γραμμή. Έχει 3 καλώδια, μπλέ sleeve, και βγάζουνε, το πρώτο 4 των 4pin, 2ο & 3το 3 των 4pin και 1floppy. 7. Πολύ μου άρεσε και το χρωματάκι που διαλέξανε να το βάψουνε. Ιδικά σε μαύρα κουτιά είναι ότι πρέπει. 8. Και ένα ίσως κάπως παρατραβηγμένο σχόλιο... Καλά βρε παιδιά, βάλατε sleeve καλώδια, να βάζατε και κάνα πιο trendy molex εκτός από άσπρο δεν μπορούσατε?! Και καλά δεν μπορούσατε τα sleeve να τα κάνετε μέχρι την αρχή/τέλος των καλωδίον, γιατί να είναι "γυμνά τα καλώδια κατά 2-3cm από κάθε μεριά?! Αυτά με μια πρώτη ματιά, αύριο θα κάτσω να το περάσω στο pc, καλό κουράγιο που λένε. Μου έβαλα και ιδέες ο xrist22, με το κουτάκι του και αύριο έχει γενικό ξήλωμα και τρυπήματα για συμμαζεμένα καλώδια. Αύριο η συνέχεια με test σε τάσεις...
YDinopoulos Δεκέμβριος 7, 2005 #2 Δεκέμβριος 7, 2005 Mεγεια κ καλοδουλευτο :T: Για το 4....Μερικες μητρικες "βλεπουν" και τiς στροφες του τροφοδοτικου.
DMylonas Δεκέμβριος 8, 2005 Author #4 Δεκέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 04:06] Τιμη? Τιμή στα 138 παρά κάτι ευρώ...-----------------------------------------Τώρα όσο αφορά τα ρεύματα σε full load είχα τα παρακάτω...12v@12.23v5v@5.13v3.3v@3.35vΌλα αυτά είναι πολυμετριμένα και όχι με αυτά που λένε τα προγράμματα. Κάπου είχα διαβάσει δυσμενεί σχόλια για τους ανεμιστήρες, προσωπικά φασαρία δεν ακούω, μιας και δεν πρέπει να λειτουργούνε στα full οι ανεμιστήρες του. Ίσως βέβαια αυτό να οφείλετε και στο γεγονός ότι δεν έβγαλα το 400W που είχα επάνω, απλά τα σύνδεσα πάλι παράλληλα και από το 680W τροφοδοτώ, σκληρό, vga, p4 και μητρική. Ενώ το 400W έχει επάνω του όλες τις λάμπες, ανεμιστήρες και drives.Πολύ θηρίο σε μέγεθος πάντος...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.