Jump to content

Creative zen και άλλα κακά....

skywriter

Recommended Posts

Κάνω αυτό το post με αφορμή το creative zen micro που αγόρασα πρόσφατα. Το εν λόγω mp3 player έχει ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την μπαταρία του. Συγκεκριμένα μετά απο μια πλήρη φόρτιση, και αφού ακούσεις μουσική για όση ώρα θες, μόλις σβήσεις το mp3 player αυτό ουσιαστικά δεν σβήνει. Το αποτέλεσμα είναι οτι την επόμενη μέρα το zen δεν έχει καθόλου μπαταρία (ουτε καν για να ανοίξει). Το πρόβλημα υπήρχε απο την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του zen, προσπάθησε να αντιμετωπιστεί με καινούρια firmware αλλά ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπάρχει. :...:

Έτσι λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει mp3 player καλύτερα να παρει το iPod ή κάτι άλλο έτσι ώστε να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να μείνει μακριά απο creative.

Για όποιον ενδιαφέρεται δίνω 2 link σχετικά με το πρόβλημα απο το official forum

εδώ και απο μια άλλη προσοπική σελίδα ενως χρήστη εδώ .

P.S Στόχος του post δεν είναι να κράξω την creative απλά να γνωρίζουν οι πιθανοί αγοραστές τι μπορεί να αντιμετοπίσουν μια και παρόμοιο post δεν βρήκα αλλού σε

ελληνικά forum (ερχονται και χριστούγεννα και δεν λέει να κάνεις ελλατωματικό δώρο) :boxed:

Καλό κουράγιο αν υπάρχει κανένας άλλος ομοιοπαθής

Aυτο το προβλημα υπαρχει μονο στο συγκεκριμενο μοντελο της creative,γιατι εγω σκοπευω να παρω ενα mp3 τα Χριστουγεννα και σκευτομαι και για το zen nano plus και θελω να ξερω!

Όχι δεν έχει ακουστεί κάτι αλλά εγώ στη θέση σου δεν θα έπερνα creative. Το γεγονός με έκανε να χάσω πάσα ιδέα. Όχι γιατί έπεσα σε ελατοματικό αλλά γιατί η στάση της εταιρίας είναι αισχρή. Δηλαδή για να λιθεί το πρόβλημα προτίνει format και cleanup. ΈΛΕΟΣ....

Τα ipod εκτος απο αυξημενη τιμη υστερουν αρκετα σε χαρακτηριστικα. Στα iriver απο την αλλη δεν υπαρχει ποικιλια, μονο τρια μοντελα κυκλοφορουν αν σου αρεσει καποιο καλως αλλιως μαλλον θα πρεπει να δοκιμασεις την τυχη σου με κανα creative.

Εχω το Zen Micro από το καλοκαιρι ,το ζήτημα της μπαταρίας είναι το μόνο αρνητικό που έχω αντιμετωπήσει αλλά όχι και σε τόσο μεγαλο βαθμο όπως παρουσιάζεται...Εχω βαλει και το τελευταιο firmware και όλα καλά με την αναβάθμιση αυτή το Zen λειτουργει και ως flash disc 4Gb

Το zen λειτουργεί ως flash disc 2gb το max.

Το πρόβλημα που λέω εγώ εμφανίζεται σε ορισμένες συσκευές (αρκετές) και απλά ρουφάει μπαταρία συνέχεια είτε το έχεις ανοιχτό είτε όχι και είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζω.

Αυτό που λες εσύ σχετικά με την μπαταρία είναι η κοροιδία της creative προς τους καταναλωτές της... Διαφημίζει 12 ώρες λειτουργίας την στιγμή που δύσκολα ξεπερνάει τις 6. Ακόμα και συνέχομενα να παίζεις τα κομμάτια έτσι όπως τα θέλει η creative (128kbps cbr) πάλι δεν φτάνει τις 12 ώρες.

Εφόσον μπορεί κάποιος να πάρει ipod γιατί να πάρει creative? Καλές γιορτές :D

Mε αναβαθμιση firmware μπορεις να χρησιμοποιησεις μεχρι 4 gb για μεταφορα αρχειων.

Το ipod νομιζεις πως φτανει τις αντιστοιχες ωρες αναπαραγωγης?

Η διαφορα ειναι στα χαρακτηριστικα. Αν θελεις mp3 player και μονο τοτε πας σε ipod αλλιως επιλεγεις κατι αλλο που να καλυπτει τις απαιτησεις σου.

Εκτος του ραδιοφωνου, φων. εγγραφης κτλ κατι ακομα πολυ σημαντικο κατα την αποψη μου ειναι η αφαιρουμενη μπαταρια.

Αν τα φτυσει η μπαταρια στα creative-iriver την πετας και παιρνεις καινουργια με 30-40 , ενω με τα ipod απλα το πετας ολοκληρο αφου αλλιως πρεπει να το στειλεις στην αντιπροσωπεια, να περιμενεις αρκετα και να πληρωσεις επισης αρκετα...

:TD:

Αυτην την λειτουργια την εχει και το ipod. Επισης δεν ειναι απολυτα σωστο να βγαζεις συμπερασματα απο την συσκευη την απο την "πρωτη" μερα που το πηρες και να το κατηγορεις ως ελλατωματικό (που δεν ειναι κιολας).

Επειδη μαρεσουν τα προιοντα της creative και εχω δουλεψει με αρκετα απο αυτα μπορω να πω οτι θα δεις διαφορα στην μπαταρια μετα απο μερικες βδοαμαδες και θα δεις οτι εχει μεγαλη διαρκεια για το μεγεθος του. Αμα βαλεις το τελευταιο firmware και περιμενεις μερικες βδομαδες να αυξηθει η διαρκεια της μπαταριας θα το εκτιμησεις πραγματικα.

Αφου σε αρεσουν τοσο τα ipod γιατι δεν επαιρνες ενα και να κατηγορεις αδικα τα creative? :mad:

Αρχική απάντηση από rip_noob [Χθες, στις 21:15]

Αυτην την λειτουργια την εχει και το ipod. Επισης δεν ειναι απολυτα σωστο να βγαζεις συμπερασματα απο την συσκευη την απο την "πρωτη" μερα που το πηρες και να το κατηγορεις ως ελλατωματικό (που δεν ειναι κιολας).

Επειδη μαρεσουν τα προιοντα της creative και εχω δουλεψει με αρκετα απο αυτα μπορω να πω οτι θα δεις διαφορα στην μπαταρια μετα απο μερικες βδοαμαδες και θα δεις οτι εχει μεγαλη διαρκεια για το μεγεθος του. Αμα βαλεις το τελευταιο firmware και περιμενεις μερικες βδομαδες να αυξηθει η διαρκεια της μπαταριας θα το εκτιμησεις πραγματικα.

Αφου σε αρεσουν τοσο τα ipod γιατι δεν επαιρνες ενα και να κατηγορεις αδικα τα creative? :mad:

Φίλτατε rip_noob δεν νομίζω οτι μπήκες καν στον κόπο να ακολουθήσεις τα link που έδωσα στο πρότο post...

Την συσκευή δεν την κρίνω απο την πρώτη μέρα λειτουργείας μια και την έχω εδώ και ένα μήνα και βασανίζομαι μαζί της. Έχω ακολουθήσει ότι πιθανή διαδικασία φαντάζεσαι για να το κάνω να δουλέψει σωστά αλλά μάταια....

Δεν κατάλαβα σε ποια λειτουργία αναφέρεσε στην αρχή του post σου αν θές γίνε πιο συγκεκριμένος... Να σου πώ επίσης οτι ούτε εχω κάνει τατουάζ στον ώμο με το λογότυπο ipod ούτε πλανητάρχης είμαι για να βγώ να το διαφημίσω στον κόσμο μια και με βλέπουν όλοι. Απλά διαβάζω γνώμες και forum σχετικά με τα 2 προιόντα και καταλήγω σε ένα συμπέρασμα το οποίο το θεωρώ λογικό. Στόχος μου δεν ήταν να κράξω την αγαπημένη σου εταιρία αλλά να προιδοποιήσω μερικούς που σκοπεύαν να αγοράζουν το zen micro τι μπορεί να πάθουν.

Αυτά και δεν χρεάζεσε να είσαι επιθετικός στα post σου.... καλό κουράγιο.... :wassat: :whistling

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.