Jump to content

Μεταβολή του χρόνου απόκρισης σε βάθος χρόνου;;;

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ερώτηση: Μήπως σε βάθος χρόνου αυξάνεται ο χρόνος απόκρισης; Ρωτάω γιατί μου φαίνεται πως τελευταία το ghosting έχει αρχίσει να γίνεται κάπως πιο έντονο απο ότ,ι ήταν στην αρχή... Ή απλά έτσι μου φαίνεται;;;

Χωρίς να το ξέρω τεκμηριωμένα δεν είναι κάτι παράλογο. Όλα φθείρονται, γιατί όχι και οι οθόνες και ειδικά οι TFT που δεν είναι δοκιμασμένες σε βάθος χρόνου;

Maki ποσο καιρό έχεις την οθόνη? Μετά από πόσο καιρό άρχισες να βλέπεις διαφορά? Παράλογο δεν το βρίσκω ούτε και εγώ, αν είναι θέμα φυσιολογικής φθοράς.

Θα βοηθούσε αν μας έλεγες και ποια οθόνη έχεις, ώστε να δούμε αν έχει παρατηρήσει και άλλος το ίδιο πρόβλημα με εσένα.

Έχω μια EIZO L568 εδώ και σχεδόν 1 χρόνο (Φλεβάρης 2005) με 1192 ώρες λειτουργίας μέχρι αυτή τη στιγμή. Η οθόνη στα χαρτιά έχει μικρό χρόνο απόκρισης (25ms). Στην αρχή δεν είχα παρατηρήσει κάτι που να με πείραξε. Το ghosting που έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία το έχω παρατηρήσει συγκεκριμένα με την κίνηση του κέρσορα στο γκρι backround και γενικώς κατα την κίνησή του σε σκουρόχρωμες περιοχές. Εκεί το mouse φαίνεται να αφήνει μια περίτεχνη ουρά (λες και έχει πάρει φωτιά είναι... :p)... Σε παιχνίδια ακόμα δεν έχω παρατηρήσει κάτι αλλά αυτό αρχίζει να με προβληματίζει...

Αρχική απάντηση από ea6gka

μαλλον συνηθισες την οθονη και σου φαινεται αργη.

;)

Δεν ειναι κατι μηχανικο για να πεφτει ο χρονος αποκρισης. Μαλλον δεν το ειχες προσεξει τοσο καιρο! Αυτο που λες λογικο ειναι με τις σκουροχρωμες περιοχες το mouse που ειναι ασπρο με μαυρο backround . Αν δεν κανω λαθος σε αυτο αναφερεται το 25ms.Δηλαδη να κλεινει και να ανοιγει τελειως τα τρανζιστορ στην οθονη. Αν κανω λαθος διορθωστε παιδια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.