Jump to content

Εγκατασταση σκληρου Sata-2

rambo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Xαιρετω και καλως ηρθα!

Αγορασα εναν σκληρο δισκο S-ATA 2. H μητρικη μου δεν υποστηριζει sata-2 αλλα μονο σκετη sata. O υπαλληλος μου ειπε οτι δεν πειραζει, απλα θα γυριζει με τη μικροτερη ταχυτητα του sata-1(Aντι 300ΜΒ/sec στα 150).

Ειναι σωστο αυτο?? (Οτι μια μητρικη για sata μπορει να δεχτει sata-2).

Στο μεταξυ το pc μου δεν αναγνωριζει τον δισκο. Συνδεσα το κοκκινο καλωδιακι της μητρικη και το ειδικο pin του τροφοδοτικου αλλα τιποτα...Μηπως δε κανω κατι σωστα? Ή μηπως η απαντηση στην παραπανω παραγραφο ειναι "οχι" ??

Παρακαλω τα φωτα σας!!

Η απάντηση είναι ναι, πρέπει να το δει.

Όταν λες δεν τον βλέπει, τι εννοείς; Ούτε στο post (στην αρχή - στο bios) ; Αν όχι, τσέκαρε τις ρυθμίσεις στο BIOS (μήπως πχ είναι disable κάποιο κανάλι).

Εισαι σιγουρος οτι τον αναγνωριζει? Καποιοι αλλοι μου ειπανε οχι.

Ουτε στα bios τον βλεπει ουτε και στο my computer. Tι ακριβως να ελεγξω στο bios? Aπο μια βιαστικη ματια που εριξα ολα τα σχετικα με το sata ειναι στο enable.

Κανονικα με τον που τον εβαλα θα επρεπε να τον αναγνωρισει αμεσως?

Καλως ηλθες καταρχην.Ναι θα δουλευει αλλα με ταχυτητα SATA-1.Δες ξανα τις επιλογες στο BIOS

Καλωσηρθα αλλα διαβαζω σε αλλα σαιτς οτι θελει καποιους drivers, φορματ ενδεχομενως, σε ενα αλλο ποστ εδω πιο κατω λεει για ρυθμισεις στο administrators tools κλπ κλπ. Εγω ηλπιζα οτι με το που θα τον εβαζα θα αναγνωριζοντανε αυτοματως οπως συμβαινει και με τον απλο ata. Η υποδοχη στα δεξια (ιδια με τον sata) για ποιο λογο υπαρχει αφου τωρα μπαινει αλλου καποιο αλλο φισακι? Τι ακριβως να κοιταξω στα bios...εχω πελαγωσει. Μηπως δε βαζω καλα τα φισακια? Το κοκκινο στη μερια της μητρικης, εχει σημασια αν ειναι στην μια θεση ή στην αλλη? Μηπως δε τα βαλα καλα? Μονο απο μια μερια μπαινουν υποθετω ε? Δηλαδη αν μπηκαν σημαινει οτι καλως μπηκαν, αλλιως δεν θα μπαιναν?

Αρχική απάντηση από rambo

Δηλαδη αν μπηκαν σημαινει οτι καλως μπηκαν, αλλιως δεν θα μπαιναν?

ναι

Στο μεταξυ οι πρωτες εισαγωγικες οθονες πανε πολυ αργα. Καποια στιγμη μου βγαζει το μυνημα:

Ηardware initiate failed, Please check Device!!!

Press (g) to continue

και παταω g για να συνεχισει και να μπει στα window(στον αλλον ide δισκο). Οπου βεβαια ο sata δεν υπαρχει.

Τα μονα σχετικα που ειδα στο bios ειναι

ΟnChip SATA BOOTROM [enabled]

On board Lan Boot Rom [disabled]

Operating mode [Raid mode]

το αλλαξα και το εκανα Onboard IDE operate Mode]

τελικα η λυση ηταν να βαλω το τζαμπερακι...τοσοι νοματαιοι εδω κανεις δε το ξερε??!!

τελικα η λυση ηταν να βαλω το τζαμπερακι...τοσοι νοματαιοι εδω κανεις δε το ξερε??!!

Α)

δεν μας είπες

1) το μοντέλο της μητρικής σου

2) το μοντέλο του δίσκου

Τι απάντηση περιμένεις πέραν της γενικότερης "ναι δουλεύει" ?

Β)

Welcome to

εθελοντική βοήθεια.

Δεν παρέχουμε support με πληρωμή.

Τώρα που μας το είπες και το βρήκες,

στον επόμενο που θα ρωτήσει να του το απαντήσεις ;)

A) Κανεις δε με ρωτησε. Δεν περιμενα απαντηση τυπου "ναι δουλευει", διαβασε το thread να καταλαβεις τι ζητησα.

Β) Εγω δεν ειπα οτι παρεχετε support με πληρωμη, πως σου ηρθε? Ουτε κι εγω εξαλλου συμμετεχω με πληρωμη. Στον επομενο που θα ρωτησει, τι?...

Εξυπναδες κατοπιν εορτης παληκαρι μου....:D

A) Κανεις δε με ρωτησε. Δεν περιμενα απαντηση τυπου "ναι δουλευει", διαβασε το thread να καταλαβεις τι ζητησα.

Β) Εγω δεν ειπα οτι παρεχετε support με πληρωμη, πως σου ηρθε? Ουτε κι εγω εξαλλου συμμετεχω με πληρωμη. Στον επομενο που θα ρωτησει, τι?...

Εξυπναδες κατοπιν εορτης παληκαρι μου....:D

Α) Προσωπικά δεν έχω sata-2 δίσκο και δεν διάβασα καν το thread σου. Καμία σχέση με εξυπνάδες κατόπιν εορτής δηλαδή. Απλά αν δε λες για ποιο sata chipset μιλάς και για ποιο δίσκο, δεν μπορείς να πάρεις απάντηση βάλε το τάδε jumper εκεί. Γιατί αλλιώς παίρνει το jumper o ένας, αλλιώς ο άλλος,

και η συμπεριφορά τους μπορεί να εξαρτάται από τον εκάστοτε controller.

Β) Στον επόμενο που θα ρωτήσει γιατί δεν του παίζει ο sata-2 δίσκος του, μπορείς ελεύθερα να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί του :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.