Jump to content

Κάνει Restart την ώρα που μπαίνει Windows...

Ilias83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα είναι αυτό που διαβάζετε στον τίτλο...

Μέχρι να μπει Windows μου βγάζει την Ανάσταση.

Στο "καλως ορίσατε" κάνει restart και πάλει έτσι μέχρι να μπει κάποια στιγμή...

Λες και περιμένει να ζεστάνει τη μηχανή (λες τώρα με το κρύο; )

Μην πει κανείς τροφοδοτικό, δουλεύω έτσι 9 μήνες τώρα...

Μόλις έρχομαι από format και εγκατάσταση Windows XP Professional.

Και για να βοηθήσω λίγο ακόμα, δεν έχω προλάβει καν να φορτώσω office.

Προγράμματα:

Alcohol 120% 1.9.5 (build 3105) [Αυτό θεωρώ ύποπτο μιας και είναι το μόνο που μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσα]

DVD Shrink

Nero 6

InCD [ούτε αυτό χρησιμοποιούσα]

PowerDVD 5

WinDVD 4

Winamp 2.95

Norton Antivirus 2004

NFS Most Wanted

Syberia

(Από εκεί και πέρα Drivers και συνοδευτικά της κάρτας ήχου)

Κατ αρχήν δεν παίζει κανένα ρόλο που 9 μήνες έτσι δούλευες και τώρα κάτι χάλασε. Τα πάντα πριν χαλάσουν δούλευαν...

Δοκίμασε να μπείς σε safe mod. Αν μπαίνει βγάλε από το system την αυτόματη επαννεκίνηση και πες μας τι λέει η μπλέ οθόνη.

Kαι εμενα ακριβως το ιδιο εκανε και εφταιγε η 12αρα. Ειχαν σκασει 2-3 βλακειες μεσα και ηταν στα 10v. Που να ανοιξει....

Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 01:42]

Μην πει κανείς τροφοδοτικό, δουλεύω έτσι 9 μήνες τώρα...

Και ο μπαρμπα Γιαννης 79 χρονια μια χαρα ηταν αλλα πεθανε...

Περα απο την πλακα ομως το προβλημα σου περισσοτερο τροφοδοτικο μου μυριζει παρα κατι αλλο.

Αν δεν υπαρχει τροπος να δοκιμασεις καποιο αλλο (πριν αγορασεις) παρε νια μετρηση τις τασεις του τροφοδοτικου με πολυμετρο.

Τουλαχιστον εγω προσωπικα οσες φορες ειχα παρομοια προβληματα λυθηκαν με αντικατασταση τροφοδοτικου και ας δουλευε μια χαρα πριν;)

Αναφορά σφάλματος από τη μπλέ οθόνη:

STOP 0x00000023 (0x000E00E0, 0xF01F67C4, 0xF01F64C0, 0xB9CC391C)

Fastfat.SYS - Address B9CC391C base at B9CC0000 DateStamp 41107eb7

Να ετοιμάζω backup?

Αρχική απάντηση από Bill17

Εχεις windows 2000;.κατι παιζεται με τον δισκο.

Έχω XP (το γράφω στην αρχή)

Επεγκατέστησα το Alcohol και από εκείνη τη στιγμή έπαψε να σταματάει με σφάλμα και μπαίνει κανονικά στα Windows...

Αν έπαιζε κάτι με το δίσκο, δεν θα είχα το ίδιο πρόβλημα και όταν προσπαθούσα να μπω σε Safe Mode (εκεί έμπαινα πάντα κανονικά)

Αρχική απάντηση από Ilias83 [Χθες, στις 23:35]

Έχω XP (το γράφω στην αρχή)

Επεγκατέστησα το Alcohol και από εκείνη τη στιγμή έπαψε να σταματάει με σφάλμα και μπαίνει κανονικά στα Windows...

Αν έπαιζε κάτι με το δίσκο, δεν θα είχα το ίδιο πρόβλημα και όταν προσπαθούσα να μπω σε Safe Mode (εκεί έμπαινα πάντα κανονικά)

Στα λινκ που σου εδωσα ο κωδικος σφαλματος αναφερεται σε λαθος του δισκου.Αυτο με το safe mode δεν το αναφερες?.Μπορει να μην ειναι δισκος, αλλα καλου κακου

κανε ενα ελεγχο στον δισκο για σφαλματα και bad sectors.

EDIT

Τωρα που το ξαναδιαβασα δεν ειναι ακριβως προβλημα του δισκου αλλα λαθος του συστηματος

αρχειων αλλα μονο στα 2000.Αντε τωρα να βρεις ακρη.

Τα είχα διαβάσει πριν κάνω το θέμα τα link, πάντως σε ευχαριστώ πολύ...

Στο google βέβαια για το συγκεκριμένο θέμα δεν βρήκα και πολλά.

Μέχρι τώρα από χθες που απεγκατέστησα Alcohol δεν το έχει ξανακάνει.

Περιμένω και θα δω...

Το είχες κλοκάρει το πισι(και για λίγο διάστημα,5 λεπτά έστω)?Αν ναι υπάρχει περίπτωση άμα δεν είχες pci-agp lock να αλλοιώθηκαν τα αρχεία του δίσκου και φτου και απο την αρχή φορματ κτλ.....

Τα restart είτε είναι πρόβλημα των windows και θέλει πάλι format γιατί δεν σεταρίστηκαν σωστά, είτε επειδή ο υπολογιστής σου είναι πάνω σε κανένα φελιζολ και δεν μπορεί να αποβάλει κάποια φορτία στατικού ηλεκτρισμού. ΄Εχω ακούσει και αυτή την εκδοχή

Από τη στιγμή που απεγκατέστησα το Alcohol δεν το έχει κάνει, ενώ μέχρι τώρα μου έβγαζε την ανάσταση για να ξεκινήσει...

Ο υπολογιστής μια χαρά γειώνεται (αν ήταν άλλωστε αυτό, θα το έκανε και πριν το format).

Τώρα για τα Windows δεν ξέρω μπορεί, αν μου το κάνει έστω και μια ακόμα φορά θα το αναφέρω...

Και σε 1 pc φίλου που το είχε μπλοκάριζε έναν από τους ide controlers και δεν μπορούσε να έχει ultra dma. Προφανώς παίζουν κάποιες ασυμβατότητες

είναι καθαρά θέμα conflict , ανάμεσα στα dell του συστήματός σου. Με απλά λόγια κακογραμμένο πρόγραμμα , προσπαθεί να προσπελάσει τα βασικά dells του πυρήνα ρου λειτουργικού , το OS δεν το επιτρέπει και έχουμε σύγκρουση και επαννεκίνηση . Τέτοια προβλήματα αντιμετώπισαν (δεν ξλερω αν συνεχίζεται ακόμη ) όσοι έπαιζαν το WoW της εταιρείας blizz , γιατί επέμενε να έχει πρόσβαση στον πυρήνα του λειτουργικού . Παρόμοια προβήματα έχουν και όσοι χρησιμοποιούν το πιο κακογραμμένο(ίσως) πρόγραμμα της τελευταίας δεκαετίας το nero 7 .

Αυτά , δυστυχώς , είναι τα αποτελέσματα , όταν οι εταιρείες βιάζονται και βγάζουν πατάτες , που τις πληρώνεις κιόλας .

Λοιπόν είχαμε εξελήξεις και μάλλον θα έχω τραβήγματα...

Νέο σφάλμα:

STOP: 0x0000007A (0xC03DDF68, 0x0000009C, 0xF77DA078, 0x073AA860)

ACPI.sys - Address F77DA078 base at F77B8000, DateStamp 41107d27

Μετά από αυτό ο υπολογιστής δεν ξαναάνοιξε με ένδειξη σφάλματος κατα την ανάγνωση του δίσκου.

Ούτε να ανοίξω νέα εγκατάσταση Windows μπορούσα...

’λλο ένα σφάλμα όταν προσπάθησα σε Safe Mode:

STOP: 0x0000007B (0xF7C46640, 0xC0000034, 0x0000000, 0x00000000)

Ο δίσκος ωστόσο φαίνεται κανονικά και φαίνεται μάλιστα ’δειος!!!

Για να ανοίξει όμως ούτε κουβέντα...

Κανένα προγραμματάκι για να τραβήξω τα αρχεία μου υπάρχει;

Και τίποτα για να ελένγω την κατάστασή του πριν πάω για rma?

1.!!!!! Δοκίμασε να βάλεις το δίσκο σου σε κάποιο μηχάνημα ενός φίλου σου και πάρε ότι back up αρχεία θες.Μετα κάνε format και δες πως έχει η κατάσταση.

2.!!!!! Μια παλιά ιστορία που γυροφέρνει από τον καιρό των win95 & win98 λέει πως τέτοιο πρόβλημα βγαίνει σε κάποιο μηχάνημα σε περίπτωση ασυμβατότητας κάποιου driver με το kernel των WinXP.

Κοιτά αυτά και παρακάτω βλέπουμε πάντως πιστεύω πως παίζει π@@@ρια όταν έκανες εγκατάσταση στο λειτουργικό.

:unsure: Ελπίζω να βοήθησα.

Έχουμε και λέμε...

Όταν έλεγα οτι ο δίκσος φαινόταν άδειος τον είχα βάλει στο δεύτερο μηχάνημα...

Από εκεί δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση.

Τελικά τράβηξα τα αρχεία από το δίσκο με το Recover2000.

Έκανα έναν έλεγχο με τα tools της Seagate και από πολύ νωρίς άρχισε να βγάζει λάθη...

Σήμερα το πρωί πήγε στο πλαίσιο και πριν λίγο με πήραν τηλέφωνο και παρέλαβα έναν καινούριο...

Τέλος καλό όλα καλά (5 χρόνια εγγύησης είναι καλά)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.