Jump to content

Laptop - πρόβλημα

Kanonieris

Recommended Posts

Κατ αρχήν είμαι πολύ άσχετος απο Laptop:cool: .Οταν το laptop είναι αναμένο κανά μισάωρο η λίγο παραπάνω ξαφνικά σβήνει.Μετά ξανά ανάβω και κλείνει κατευθείαν!Στο πάνω μέρος αριστερά του laptop είναι πολύ ζεστά και νομίζω πως ανεβάζει θερμοκρασία.Τι στο κόρακα βρισκέται στο σημείο Χ??Μήπως Φταίει που το χω στο ρεύμα και μαζί μ αυτό και την μπαταρία??

Ευχαριστώ,

Εκει που θερμαινεται ειναι ο επεξεργαστης.

Καλο ειναι να μην ειναι η μπαταρια απανω οτν εισαι με ρευμα. Δεν εχει σχεση με την θερμοκρασια, αλλα με την ζωη της μπαταριας. Αστην να πεσει στο 5-10% και μετα βαλε ρευμα μεχρι να φορτωσει

Ποιον φορητο εχεις (Μαρκα-μοντελο) ?

Αρχική απάντηση από Kanonieris

Κατ αρχήν είμαι πολύ άσχετος απο Laptop:cool: .Οταν το laptop είναι αναμένο κανά μισάωρο η λίγο παραπάνω ξαφνικά σβήνει.Μετά ξανά ανάβω και κλείνει κατευθείαν!Στο πάνω μέρος αριστερά του laptop είναι πολύ ζεστά και νομίζω πως ανεβάζει θερμοκρασία.Τι στο κόρακα βρισκέται στο σημείο Χ??Μήπως Φταίει που το χω στο ρεύμα και μαζί μ αυτό και την μπαταρία??

Ευχαριστώ,

το λάπτοπ πρέπει να έχει ανεμιστηράκι που να μπορεί να το κρυώνει όταν ζεσταίνεται. μήπως είναι τίποτα άλλο που το κλείνει? κάτι τέτοια έκανε και το δικό μου, τώρα είναι service πάντως. τη θερμοκρασία του επεξεργαστή μπορείς να τη δεις με κάποιο πρόγραμμα σαν το mobmeter.

HP Compaq NX9005 AthlonM 2800+ μεταχειρισμένο είναι. Κάτι που ξέχασα να πώ είναι πως το συγκεκριμένο πρόβλημα το παθαίνει όταν βάζω ένα παιχνίδι(ΑΕΟ), μετά απο 5 λεπτά αρχίζει ν ακουγεται το ανεμιστηρακι μέχρι που να σβήσει.Όταν πχ γράφω κώδικα η χρησιμοποιώ τον IE παίζει κανά 3ωρο.

πιστεύω ότι το προβλημα σου είναι καθαρά hardware πρόβλημα και συγκεκριμενα έχει σχεση με την ψύξη του επεξεργαστη και πιο αναλυτικά επειδη είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα σε ένα laptop του αδερφού μου compaq 2700EA ,μάλλον πρέπει να έχεις πρόβλημα με την ψύκτρα που δεν πατάει σωστά πανω στον επεξεργαστη. Σε αυτό που είχα επισκευάσει είχαν ξεκολλήσει δυο από τις 4 βάσεις στήριξης της ψύκτρας του επεξεργστή και δεν πάταγε σωστα και όταν ζεσταινόαταν πέταγε μπλέ οθόνες και έκανε restart .Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε αυτό το πρόβλημα εμφανίσει πολλες φορές και υπήρχε σχετική αναφορά μάλιστα στο site της compaq...:(

κάτι παρόμοιο πιστευω έχει και το δικό σου!

Το laptop το ανοίγω άφοβα ε?Οπως ένα Deskop.Εχει μεγάλη διαφορά?Μην κάνω καμιά .........α.Συγγνώμη κιόλας που ζαλίζω αλλά κάθε αρχή και δύσκολη :)

έχουν και service guide τα compaq, που σου λέει ακριβώς που είναι οι βίδες κλπ.

καλο θα ηταν να παρεις μια βαση με ανεμιστηρα (την οποια μπορεις να βρεις π.χ στο πλαισιο)αυτη εχω παρει εγω γιατι τον χρησιμοποιω σαν desktrop

Exω δει πολλες διαφορες απο πριν δοκιμασα να τρεξω το hd tune χωρις να χρησιμοποιησω τον ανεμιστηρα,η θερμοκρασια του σκληρου εφτασε του 48-49,με τον ανεμιστηρα 40

ακομα παιζω nfs most wanted και δεν κολαει.

Γενικα μειωνει την θερμοκρασια.

Μην φοβασαι να τον ανοιξεις απλα θελει καποια προσοχη!!

(μην σου πεσει καμια βιδα μεσα και μετα εχεισ προβλημα)

Εχω μόνο το laptop χωρίς τίποτε άλλο δυστυχώς αλλά κάτω απο το lap γράφει κάποια πράγματα

ψάξε στο site της compaq, το δίνει δωρεάν σε pdf.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.