Jump to content

7200raid 0 vs single 10k

voudas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα, το σύστημα στην δφι το έχω σε 2χ120 μάξτορ σατα 7200 σε ραιντ0.

επειδή δεν έχω παίξει με ράπτορς (κι επειδή όσα θρεντς διάβασα είχαν καυγάδες κ όχι ουσία) θα ήθελα γνώμες από όποιον έχει δοκιμάσει για το αν ένας ράπτορ 74 μόνος του θα ήταν καλύτερος ή χειρότερος σίγουρα έχει μικρότερο access time.

ή θα ήταν προτιμότερο για 2χ36?

Κοιτα προσφατα εκανα ενα τεστ, 2 σατα WD 160αριδες σε Nforce 4 και 2 Ραπτορ 74g σε ΚΤ800. Το στριπε 32κ και το cluster size 64. Τρεχοντας ενα HD tach η διαφορα θα ελεγα θα ηταν χαοτικη υπερ των ραπτορ. Τωρα για ενα ραπτορ δεν ξερω αλλα πρεπει να λαβεις υποψιν οτι μετα παιρνεις αλλο ενα και εισαι αστερι.

Υποψιν αναφερομαι στους 74αριδες ραπτορ. Οι 36αριδες νομιζω ειναι λιγο ποιο αργοι και ποιο θορυβοδεις σε σχεση με του 74αρηδες (τουλαχιστον οταν ειχαν ειχαν κυκλοφορισει στις αρχες). Εχω κρατησει screenshots αμα θες να τα ποσταρω το απογευμα.

εγω θα σου πω για την αισθηση , οχι τοσο για τα νουμερα. Ειχα στην ιδια μητρικη 2Χ80 WD JD σε ραιδ-0 και πηρα ενα ραπτορα 74ρη. Οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες , σχεδον ισαξιες αποδοσεις με το ραιδ0 να εχει το προβαδισμα σε αντιγραφες. Απο εκει και περα δυσκολα μπορω να σου πω αν ειναι πιο γρηγορη η συστοιχια ή ο ραπτορας σε γενικες γραμμες . Σκεψου ομως οτι γλυτωνεις μια θεση σκληρου στις θηκες σου , σημαντικο αν εισαι Fan του κατεβασματος και επισης μελλοντικα αν εχεις χωρο και θελεις παιρνεις αλλο ενα και απογειωνεις κυριολεκτικα το συστημα. Μονο μειονεκτημα ειναι η τιμη του ραπτορα που ειναι ιδιαιτερα υψηλη.

ΑΝ παρεις ραπτορ , κοιτα να παρεις τον 74ρη γιατι ειναι πιο ησυχος και πιο γρηγορος.

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 09:08]

ή θα ήταν προτιμότερο για 2χ36?

Με 74αρηδες δεν εχω εμπειρια θα σου πω για 2χ36..

Επι 1 χρονο ειχα 36αρη ραπτορ ο οποιος σε γενικες γραμες φαινοταν πιο γρηγορος απο οτιδηποτε αλλο ειχα δοκιμασει.

Πιο γρηγορο μπουταρισμα πιο γρηγορο φωρτομα προγραμματων γενικα(μικρες διαφορες ομως) και γενικα το συστημα φαινοταν οτι ανεπνεε καλυτερα χωρις ομως να συμβαινει κατι το συνταρακτικο.

Πριν λιγο καιρο καταφερα να αποκτησω και τον 2ο ραπτορα και η πρωτη μου δουλεια ηταν να στησω raid.

Υποψιν τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω περισσοτερο για μετατροπη ταινιων απο αναλογικες σε dvd και αναγκαστικα γινεται redering.

Λοιπον με τους 2χ36 σε raid ειδα πιο γρηγορο μπουταρισμα (και τι εγινε θα μου πεις) πολυ περισσοτερο θορυβο ειδικα το βραδυ που εχει ησυχια σου σπαει τα νευρα.

Στο φορτωμα προγραμματων δεν καταλαβα και τπτ το ιδιαιτερο γιατι ετσι και αλλοιως γρηγορα φορτωνανε.

Η τεραστια διαφορα που ειδα ειναι οταν κανω render μια ταινια.

Πριν για μια ταινια μιαμιση ωρας ηθελε περιπου δυο ωρες για να ολοκληρωσει.

Τωρα το κανει σε περιπου 50 λεπτα.

Σημαντικη διαφορα πιστευω ειδικα αν ο χρονος που κερδιζεις μετατρεπεται σε χρημα.

Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι το raid0 δεν αξιζει τον κοπο (βλεπε ασφαλεια δεδομενων)αν δεν κανουμε καποια χρονοβορα εργασια στον υπολογιστη.

Οσο για 2χ36 αν θελεις ησυχια δεν θα τους προτεινα γιατι ξεσηκωνουν τον τοπο σε βαθμο που ακουγονται στο διπλανο δωματιο.

Ελπιζω να βοηθησα...

voudarxos;)

Φιλε Vouda ειχα 2*36gb και πλεον εχω παρει εναν 74gb.Ο λογος ηταν οτι το raid δεν μου χρειαζοταν,αφου δεν εκανα πολλες μεταφορες μεγαλων αρχειων.Οι διαφορες:

Οι 2*36 raid0 ειχαν πιο γρηγορο boοting,αλλα παρατηρουσα οτι καποιες φορες οτι κατα την αναγνωση "ετρωγε" απο τον επεξεργαστη και το μηχανημα freezαρε μεχρι να διαβασει τα δεδομενα.Αυτο πιστευω οτι εχει να κανει με τον controller ο οποιος δεν λειτουργει μονος του.Κατα τ'αλλα ο 74gb ειναι ελαχιστα πιο γρηγορος σε ολα διχως προβληματα(δεν μιλαω στα benchs,αλλα στην αισθηση που σου αφηνει μεσα στα windows).Αλλους δισκους σε raid δεν ειχα για να βοηθησω..

Κατά γενική ομολογία -λόγω του πολύ μικρού seek time- οι ράπτορες είναι πολύ καλύτεροι στο multitasking, είτε μονοί είτε διπλοί. Αλλά πλέον υπάρχουν οι διπύρηνοι οπότε...

:D

θενκς για τις πληροφορίες. γέρνω προς τον 1χ74 ώστε κάποια στιγμή μελλοντικά να τον ζευγαρώσω, απλά δεν ήθελα ως τότε να είναι πιο αργό το μηχάνημα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.