Revils Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2005 Πριν λίγες μέρες έκανα αναβάθμιση συσκευής και πήρα δώρο ένα Bluetooth Handsfree και έψαξα λίγο για να το συνδέσω με το pc για να το χρησιμοποιήσω για Voip, Skype, Messenger κ.λπ. Μιας και πολλοί πλέον χρησιμοποιούν Voip θεώρησα πως αυτός ο οδηγός θα είναι αρκετά χρήσιμος. Ξεκινάμε λοιπόν: Τα Εργαλεία: Ένα Bluetooth Dongle της Gigabyte 2ετίας. Ένα Bluetooth Handsfree (HBH-600) της Sonyericcson. Η διαδικασία θα ήταν ακομά πιο απλή αλλά ουσιαστικά οδηγός αυτός φτιάχτηκε για να παρακάμψουμε τους drivers που δίνει η Microsoft μέσα από το Service Pack 2, γιατί δεν υποστηρίζουν ΒΤ Headset. To εναλλακτικό Bluetooth stack που κατέβασα εγώ είναι αυτό και υποστηρίζει τα περισότερα dongles. Αποσυμπιέστε το σε έναν φάκελο και κάντε εγκατάσταση. Όταν συνδέσετε το Dongle εγκαθίστανται αυτόματα οι drivers της Microsoft και στο Device Manager φαίνεται κάπως έτσι: Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής: Απενεργοποιούμε (disable) τον Microsoft Bluetooth Driver γιατί αν δεν το κάνουμε, κάθε φορά που θα ξανσυνδέουμε το Dongle θα επανεγκαθίσταται. Όπως βλέπουμε και στη φώτο παραπάνω αναβαθμίζουμε τον Generic Bluetooth Radio driver μέσα από το φάκελο του πακέτου που κατεβάσαμε στον Anycom Bluetooth USB Dongle. Κάνουμε δεξί κλικ στο μπλε εικονίδιο του Bluetooth -->Bluetooth Setup Wizard-->Ι know the service Στα services επιλέξτε το Headset και μετά θα κάνει αναζήτηση του Handsfree. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάντε reset στο Handsfree σας γιατί αν το είχατε κάνει pair με το κινητό μετά δεν ανιχνεύεται από άλλη συσκευή παρά μόνο από το δικό σας κινητό (τουλάχιστον έτσι συμβαινει με το ΗΒΗ-600). Αφού ανιχνεύσει τη συσκευή κάντε pair και είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Μετά για να συνδεθούμε κάθε φορά κάνουμε πάλι δεξί κλικ στο εικονιδιάκι Quick Connect-->Headset-->Η συσκευή μας. Χτυπά το Handsfree, πατάμε το πλήκτρο απάντησης και συνδεθήκαμε ! Ρύθμιση Προγραμάτων: Αυτό πλέον είναι το πιο απλό της υπόθεσης, αφού απλώς αλλάζουμε της ρυθμίσεις για τον ήχο βάζοντας Bluetooth Audio και για το μικρόφωνο και για για τα ακουστικά.. Αίσθηση: Μου άρεσε πολύ σαν ένα επιπλέον gadgetάκι με βασικότερο προσόν του είναι το γεγονός πως μας απελευθερώνει από τα καλώδια και από το να είσαι καθηλωμένος στο γραφείο σου όταν μιλάς. Είναι επίσης ιδανικό για εφαρμογές όπως το Skype όπου δεν συνδυάζεται με Ip Phones. Με το δικό μου dongle δεν έχει μεγάλη εμβέλεια μιας και είναι αρκετά παλιό αλλά θεωρώ πως με τα πιο καινούρια, μεγαλύτερης κλάσης ενδεχομένως και να καλύπτει το περισσότερο μέρος ένος σπιτιού.
Daffy Δεκέμβριος 4, 2005 #2 Δεκέμβριος 4, 2005 Πού καλό Revils... Είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα... Μήπως το δοκίμασες και για ήχο από παιχνίδια? Εγώ θα το δοκιμάσω σε καμιά βδομάδα μιας και το ξέχασα στο πατρικό... Τα λέμε τότε..
sotiris Δεκέμβριος 5, 2005 #3 Δεκέμβριος 5, 2005 Είσαι απίστευτος. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θέλει και ο εκτυπωτής μου που δεν μου εκτυπώνει από το laptop (μιλάμε για win πάντα). Με τους drivers της logitech στο dekstop εκτυπώνω κανονικά. Δεν είχα σκεφτεί ότι μπορούσα να αλλάξω τους generic των win xp sp2!!!!! Καταπληκτικός οδηγός, και ΠΑΡΑ πολύ έξυπνη ιδέα! Μπράβο σου ps υπόσχομαι να φτιάξω έναν οδηγό πώς να κάνετε ακριβώς το ίδιο στο kde μέσα στα χριστούγεννα ps2 it's a sticky
Revils Δεκέμβριος 5, 2005 Author #4 Δεκέμβριος 5, 2005 Να είστε καλά παιδιά, ευχαριστώ.@DaffyΓίνεται και στα παιχνίδια. Ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω Control Panel--> Sounds and Audio Devices. Eκεί το αλλάζεις σε Βluetooth Audio.Nα σου πω μόνο πως δεν ξέρω αν θα σε ικανοποιήσει η ποιότητα του ήχου. Για συνομιλία είναι μια χαρά, αλλά επειδή το δοκίμασα και για να ακούσω μουσική, ας πουμε, δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα κιόλας.
geokokos Δεκέμβριος 8, 2005 #5 Δεκέμβριος 8, 2005 γεια χαρα φίλε μου εγω το είχα δοκιμάσει αυτο πριν 2 μήνες και το δουλευα στο teamspeak το οποιο είναι για lan chat εγω τους άκουγα κανονικα αλλα αυτοι δεν με ακουγαν καθαρα ενώ όταν δούλευα το handsfree με το κιν με ακουν πεντακάθαρα και ενα αλλο όταν δεν μιλούσα για καποιο διαστημα κοβοταν η συνδεση με το bluetooth ενώ φαινόταν στο υπολογιστή οτι ήταν ενεργή η σύνδεση
Revils Δεκέμβριος 8, 2005 Author #6 Δεκέμβριος 8, 2005 Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό γιατί εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Δοκίμασε να τα ξηλώσεις όλα και να τα ξαναεγκαταστήσεις. Δεν νομίζω, αλλά μήπως σου ξέφυγε τίποτα με τις audio ρυθμίσεις για το μικρόφωνο? Επίσης, μια δοκιμή με ένα άλλο handsfree μπορεί και να έδειχνε αν φταίνε οι ρυθμίσεις σου ή το ίδιο το handsfree.
DiTz Ιανουάριος 17, 2006 #7 Ιανουάριος 17, 2006 Αν θέλεις και μπορεις πέρασε το στο forum Tutorials του http://GreekVOIP.Com γιατί είναι πολύ χρήσιμο και δεν είναι σωστό να το αντιγράψω χωρίς την άδεια σου!!!Thanks!!!
Spanaks Δεκέμβριος 31, 2006 #11 Δεκέμβριος 31, 2006 Εμένα δεν έπαιξε το bluetooth με τους driver της Anycom... (Level1), αλλά έπαιξε κανονικά με το bluetooth stack της Toshiba (που είναι και αυτό που δίνει η Level1 στο cd της, απλά κατέβασα την τελευταία version)
kots Οκτώβριος 27, 2007 #12 Οκτώβριος 27, 2007 παιδιά λίγο άκυρος από θέμα χρόνου, αλλά τώρα είδα το θέμα. υπάρχουν κάποια λαπτοπ που έχουν ενσωματωμένη bluetooth θύρα. έχετε δοκιμάσει αν παίζει αυτό το handsfree?
Psycho13 Δεκέμβριος 29, 2007 #13 Δεκέμβριος 29, 2007 Δυστυχως εμενα με ενα mobile action stick δεν δουλεψε... :-(
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.