Matrician Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Χαιρετώ τους ειδικούς και μη του forum. Η απορία μου έχει να κάνει με την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων πάνω στο ψυγείο. Έχω 2 120άρηδες χαμηλόστροφους πάνω σ' ένα ψυγείο Dual Black Ice Pro της asetek και αν και αθόρυβοι (1160-1190 rpm maximum) δεν είμαι σίγουρος αν επαρκούν αν θέλω να προβώ σε O/C. Θεωρείτε ότι ταχύτεροι ανεμιστήρες θα κάνουν την διαφορά στις θερμοκρασίες; Επίσης σκοπεύω να βάλω το ψυγείο πάνω στο case, ενώ την αντλία μέσα στο κουτί να "κάθεται" κάτω (προς το παρόν είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο ύψους). Θα επηρεάσει καθόλου την απόδοση αυτή η διαφορά ύψους; Η αντλία είναι η Xtreme [12V] integrated Pump/Reservoir επίσης της asetek (και το block Antarctica CPU cooler συμπληρώνει το kit, for the record). Τέλος, κάτι που θυμήθηκα τώρα: δοκίμασα να υπερχρονίσω μιά MSI Geforce 6800GT (AGP) φτάνοντας τις συχνότητες 440 Mhz και 1200 Mhz για πυρήνα και μνήμη αντίστοιχα χωρίς να πειράξω τάσεις και τα συναφή και με θερμοκρασίες σχετικά χαμηλές σε full load (56 C για GPU και 38-39 C για μνήμη). Το πρόβλημα είναι ότι πάνω από τα 400 Mhz για τον πηρύνα και 1120 Mhz για την μνήμη σε πολλά παιχνίδια όπως και στο Aquamark 3 παρουσιάζονταν artifacts και μερικές φορές αλοίωση χρωμάτων, ενώ το 3DMark '05 εμφάνιζε μήνυμα σφάλματος προς το τέλος του 1ου test. Επίσης πέρα από τα προαναφερόμενα όρια υπερχρονισμού στο Aquamark 3 και σε κάποια games σε κάποιο σημείο παρατηρούταν ένα κόλλημα (freeze) για λίγα δευτερόλεπτα και μετά συνέχιζε. Αυτό το κόλλημα ήταν η αιτία να βγάζω μικρότερο σκορ ή παρόμοιο με τις default συχνότητες στο Aq. 3. Θα μπορούσαν όλα τα παραπάνω να οφείλονται σε ανεπαρκή τάση, αν όχι στις θερμοκρασίες; Αν ναι, θα βοηθούσε να πείραζα την τάση της AGP Port ή καλύτερα να κοιτάξω προς modding του BIOS της VGA; Κανένας άλλος τρόπος; Σημείωση: Το σύστημα υδρόψυξης ψύχει CPU, VGA & nortbridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Δεκέμβριος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2005 Επειδή ψύχει και τα 3 νομίζω πως απλά δε φτάνει το όλο σύστημα επειδή δεν είναι δα και κάνα τεράστιο.Όσο για την ταχύτητα δεν πιστεύω να δεις κάποια τεράστια διαφορά κάπου στους 1-2 βαθμούς ίσως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 3, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2005 1200 στροφες ειναι οτι πρεπει και αθορυβοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.