Spyrious Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Λοιπόν.Κατασκευάζω ένα pc που θα λειτουργεί ως fileserver και θα κατεβάζει 24Η/24Η.Επειδή πέρα από τον θόρυβο θέλω και να μην φωτίζει τίποτα γιατί θα βρίσκεται στο δωμάτιο που κοιμάμαι.Για τον θόρυβο βρήκα λύσεις.Τώρα όσο αφορά τον φωτισμό (κάθε είδους leds ,κτλ.) θα ήθελα να φτιάξω έναν διακόπτη με τον οποίο να σβήνω όλα τα φώτα ή να τα ανάβω όταν θέλω.Πως μπορώ να το κάνω αυτό;Φώτα θα είναι τα leds του δίσκου ,power , και neon.
format c: Δεκέμβριος 3, 2005 #2 Δεκέμβριος 3, 2005 Για να χρησιμοποιήσεις ένα διακόπτη πρέπει να έχουν όλα κοινή γείωση. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσεις πολλούς διακόπτες αναγκαστικά.
Spyrious Δεκέμβριος 3, 2005 Author #3 Δεκέμβριος 3, 2005 Mε κανένα ρελέ γίνεται;Επίσης σκέφτηκα μήπως υπάρχει διακοπτάκι με πολλούς ακροδέκτες.
bleo8onhs Δεκέμβριος 4, 2005 #4 Δεκέμβριος 4, 2005 Τι κοινή γείωση και βλακείες. Σε αυτοκίνητο το κάνεις το mod? Λεπόν, αρχίζοντας πρέπει να καταλάβεις οτι για να γίνει το mod γρήγορα, πρέπει να κόψεις τα καλώδια των led του σκληρού και του power. Στο τέλος θα γράψω τι άλλο σκεφτηκα τέτοια ώρα. Θα χρειαστείς είτε ένα διακόπτη με 3 ζευγάρια, είτε 3 ρελεδάκια και ένα διακόπτη κανονικό. Με τον διακόπτη απλά κόψε το ένα καλώδιο από τα δύο σε κάθε led/φως και βάλτο στο κάθε ζευγάρι. Έτσι θα ανοίγεις και θα κλείνεις όλα τα φώτα με ένα διακόπτη. Με τα ρελέ, θα βάλεις στο κάθε ρελέ το κάθε led και τα πηνία των ρελέ στο διακόπτη. Ίδια αποτελέσματα. Κοίτα τώρα πως θα το έκανα εγώ. Πάς σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά και παίρνεις μία πλακέτα. Σε αυτην κολλάς ακροδέκτες για τα φισάκια των led του κουτιού και ακροδέκτες για τα καλώδια που θα πάνε στα φισάκια της μητρικής. Ακροδέκτες επίσης για το φώς (άμα θες βάζεις molex) . Στην πλακέτα επίσης βάζεις 3 διακόπτες δυο ρελέ και ένα μάστερ διακόπτη. Θα εξηγήσω πως θα δουλεύει και αν δεν καταλάβεις πες να το σχεδιάσω. Το μάστερ ελέγχει αν θα είναι ΟΛΑ ανοιχτά ή ΟΛΑ κλειστά. Τα τρία διακοπτάκια ελέγχουν το καθε ένα ξεχωριστά. Το μάστερ θα είναι διακόπτης ον-οφ-ον. Στο οφ θα κόβει το ρεύμα από το ρελέ, κάνοντας το να γυρνάει το ρεύμα στα τρία διακοπτάκια, και ελέγχεις τα φώτα ξεχωριστά από κει. Στο ένα όν το ρελέ παίρνει ρεύμα και πηγαίνει ρεύμα σε όλα τα φώτα. Στο άλλο ον ανοίγει άλλο ρελέ που κλείνει το ρεύμα εντελώς οπότε και όλα είναι κλειστά. Αυτό σκέφτηκα εγώ τέτοια ώρα, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει και πιο απλή λύση.
voudarxos Δεκέμβριος 4, 2005 #5 Δεκέμβριος 4, 2005 Διακοπτη στο neon και μωνοτικη ταινια στα υπολοιπα Σορυ αλλα μονο αυτο μπορουσα να σκεφτω αυτη την ωρα
Spyrious Δεκέμβριος 5, 2005 Author #6 Δεκέμβριος 5, 2005 Xμμ bleo8onhs τώρα κάτι γίνεται.Αν μπορούσες να το σχεδιάσεις κιόλας.Βασικά με ενδιαφέρει μόνο να ανοίγουν όλα μαζί.Με διακόπτη σαν αυτόν για το power on ή reset γίνεται;Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Κοπρίτης Δεκέμβριος 5, 2005 #7 Δεκέμβριος 5, 2005 Για την cold cathode, θα προτεινα ενα απλο διακοπτακι με μια μονο τρυπα στην προσοψη ειτε κατι τετοιο που αναβει κιολας οταν οι λαμπες ειναι ανοικτες ειτε ενα πιο αυστηρο οσο για τα leds δεν νομιζεις οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να τα καλυπτεις κατ'επιλογη με ενα ομορφο καλυμματακι αντι να τα ανοιγοκλεινεις? (μιλαω για τα hdd, rst & pwr leds) με ενα μικρο μονταρισμενο μεντεσε καθαρισες
Alexisferos Δεκέμβριος 5, 2005 #8 Δεκέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Spyrious [03-12-2005 17:08] Λοιπόν.Κατασκευάζω ένα pc που θα λειτουργεί ως fileserver και θα κατεβάζει 24Η/24Η.Επειδή πέρα από τον θόρυβο θέλω και να μην φωτίζει τίποτα γιατί θα βρίσκεται στο δωμάτιο που κοιμάμαι.Για τον θόρυβο βρήκα λύσεις.Τώρα όσο αφορά τον φωτισμό (κάθε είδους leds ,κτλ.) θα ήθελα να φτιάξω έναν διακόπτη με τον οποίο να σβήνω όλα τα φώτα ή να τα ανάβω όταν θέλω.Πως μπορώ να το κάνω αυτό;Φώτα θα είναι τα leds του δίσκου ,power , και neon. εγω παντος στον fileserver μου που ειναι σε μια γωνια πισω απο τον καναπε στο δωματιο/σοφιτα μου τι τα θες τα διακοπτακια και τις λαμπες δεν προκειτε να τον βλεπεις ποτε. βαλε στο bios να ξαναμπουταρει αν εχει διακοπη ρευματος και βαλε στο σταρταπ οτι προγραμμα θελεις. εγω ετσι τον εχω 1 χρονο τωρα και εχω και 1χρονο να παω να δω τι κανει. πηρα το ποιο φτηνο κουτι, εβαλα μεσα τα απαρετητα οπως τον p3 στα 733 με 512 sdram μνημουλα,nvidia tnt2 και 2χ160 εναν maxror και εναv wd ατα 100 του εβαλα την globalwin Cak4 88T που καθοτανε στο ντουλαπι απο τον αθλονα με εναν αθορυβο Thermaltake Silent Cat ανεμνστηραολα τα λεντακια τα εβγαλα και βουλωσα τις τρυπες και οτι αλλο δεν μου αρεσε με στοκο το τροφοδοτικο ειναι ειναι ενα 300αρι forton που ρυθμιζει τις στροφες του ανεμηστηρα του και λογο μικρου φορτιου δεν αναβει σχεδον ποτε. ασε που ειναι και αθορυβοπηρα και ενα μαυρο σπρει και εκανα ολο το κουτι μαυρο και οχι μονο δεν το ακουω αλλα δεν το βλεπω κιολας εκει πισω στα σκοταδια που το εχω πεταξειΤι τις θελεις τις λαμπες και τους διακοπτες, fileserver θα κανεις οχι pc για εκθεσεις.... αυτης της αποψης ειμαι...παντα φιλικα...
Spyrious Δεκέμβριος 5, 2005 Author #9 Δεκέμβριος 5, 2005 Για να το ξεκαθαρίσω επειδή δεν το ανέφερα εξ αρχής, στο pc αυτό θα του κάνω full mod και θα κατασκευάσω εκ νεου από plexi την πρόσοψη.Επειδή το έφερε η κουβέντα φίλε κοπρίτη έχω μια απορία.Κουμπιά στρόγγυλα απο plexi (κυλινδρικα) πως μπορώ να φτιάξω;Απο εργαλεία διαθέτω σεγα,dremel,δραπανο.
bleo8onhs Δεκέμβριος 5, 2005 #10 Δεκέμβριος 5, 2005 Κουμπιά στρογγυλά φίλε δύσκολα θα φτιάξεις μόνος. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να είναι καθαρά κομμένα για να δείχνουν ωραία. Εγώ αυτό που έχω φτιάξει το έκανα αγοράζοντας από ένα μαγαζί με πλέξι, κύλινδρο πλέξιγκλάς με διάμετρο ένα πόντο, το έκοψα και το έκανα κουμπί βάζοντάς το μπροστά από ένα κανονικό μπουτόν. Με ένα led είναι κούκλα.
Κοπρίτης Δεκέμβριος 5, 2005 #11 Δεκέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 02:24] Κουμπιά στρογγυλά φίλε δύσκολα θα φτιάξεις μόνος. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να είναι καθαρά κομμένα για να δείχνουν ωραία. Εγώ αυτό που έχω φτιάξει το έκανα αγοράζοντας από ένα μαγαζί με πλέξι, κύλινδρο πλέξιγκλάς με διάμετρο ένα πόντο, το έκοψα και το έκανα κουμπί βάζοντάς το μπροστά από ένα κανονικό μπουτόν. Με ένα led είναι κούκλα. αυτο ακριβως... προαιρετικα τα βαζεις και στο τσοκ του δραπανου ,στην αργη ταχυτητα, και τους κανεις και μια πατουριτσα τορνευτη ετσι για το κατι παραπανω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.