Jump to content

Περιεργο προβλημα!

thrasher

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλημερα!Σημερα το πρωι ανοιξα τον υπολογιστη για 10 λεπτα.Μετα ακουστηκε ενας θορηβος και κολλησε.Τον εκανα reset και μου εβγαλε την οθονη που λεει κανονικη εκκινηση,ασφαλης λειτουργια κτλ.Οτι και να πατησω,παει να bootαρει,μου βγαζει τι σημα των windows και ξαναπαει απτην αρχη.Οταν ακουσα τον θορηβο κοιταξα το molex του σκληρου δεν εκανε καλη επαφη.Εβαλα το sata molex αλλα το ιδιο γινοταν.Ο σκληρος ειμαι σιγουρος οτι λειτουργει.Μπορει να φταει οτι τον εβαλα στην θηκη που εχει το armor πανω?Εγω νοιζω οτι κατι εγινε με το 4πινο molex που του ειχα,ομως τον σκληρο τον βλεπω και στο bios,ακουω τον ηχο του.

Παιδια οποιος μπορει και θελει ας με βοηθησει!

Ρε παιδια κανεις?Καιγομαι!Εδω και 3 ωρες ειμαι ετσι.Θα σας τα κανω ακομα πιο λιανα.Μου αναγνωριζει τον σκληρο αλλα δεν μπαινει στα windows?Tι μπορει να εχει γινει.Μπορει να εχει σχεση η θεση που πηγα τον σκληρο.Σας παρακαλω!

Κατ' αρχήν τι θόρυβος ήταν αυτός; Τσαφ από βραχυκύκλωμα ή κάτι άλλο;

Δοκίμασε το δίσκο σε άλλο pc να δεις άν παίζει κανονικά, το ότι τον αναγνωρίζει δεν σημαίνει τίποτα. Ενεργοποίησε το SMART από το BIOS και δες αν σου βγάζει κάποιο μύνημα κατά την εκκίνηση.

Μπορεί το πρόβλημα να είναι και αλλού. Αν η μητρική έχει πάνω από 1 ζευγάρι SATA σύνδεσε το δίσκο σε κάποιο άλλο που να ελέγχεται από άλλο chip (πολύ τραβηγμένο)

Κατ'αρχην σε ευχαριστω που απαντησες!!!Λοιπον.Τον εβαλα σε αλλο pc και εβγαζε ακριβως το ιδιο.Ο θορηβος δεν ηταν τσαφ αλλα (κτ) καπως ετσι.Δηλαδη παει ο σκληρος?Ομως κουνιετε,κανει το γραντζουνισμα.Τι να κανω?

μαλλον χτυπαει η κεφαλη οπως το περιγραφεις.δοκιμασε να τον βαλεις σαν 2ο δισκο για να δεις εαν εχεις προσβαση μεσω αλλου δισκου που θα εχεις ορισει σαν αρχικο ωστε να δεις εαν τα δεδομενα εχουν παθει ζημια

Φαίνεται ότι κάηκε κάτι στην πλακέτα. (Πάντα με επιφύλαξη σου λέω κάτι τέτοιο, αν δεν το πιάσω καταλαβαίνεις ότι είναι λίγο δύσκολο να είμαι σίγουρος). Πάρε το ποιό περίλυπο ύφος, παίξτο και εντελώς άσχετος και στο κατάστημα για αντικατάσταση. Όσο για τα αρχεία, αν είναι απαραίτητα θέλει πολύ δουλειά. Με κάποιο πρόγραμμα δεν είναι εφικτό να τα πάρεις, μόνον αν καταστρέψεις έναν ολόϊδιο δίσκο και αντικαταστήσεις τα ηλεκτρονικά του ενός με του άλλου. Εννοείται πως πρέπει να είναι κάποιος πολύ σίγουρος για τον εαυτό του για να κάνει κάτι τέτοιο, ή να γουστάρει τα ρίσκα στη ζωή του.

greekfragma@Δεν τον αναγνωριζει.

format c:Αυτο θα κανω αν δεν γινετε τιποτα αλλο.(ΕΥΚΟΛΟ)Πως μου εκοψε χθες και κρατησα ενα back up με σημαντικα αρχεια!To ενστικτο του γκαντεμη!

Εχω ομως μια απορια γιατι να εγινε αυτο στα καλα καθουμενα?

Αυτό πρέπει να το ψάξεις λίγο. Μπορεί να είναι ελλάτωμα του δίσκου, μπορεί να κουνήθηκε κανα molex, μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό. Μάλλον το πρώτο όμως.

Λες γιατι και στην αρχη μου εβγαζε κατι τετοια.Αλλα απο την αλλη νομιζω οτι φταει to molex.

Δες τη ημερομηνία κατασκευής έχει ο μαχτορ γιατί τις τελευταίες μέρες πέσανε 3-4 δίσκοι man. Date oct 2005 και ήταν ελαττωματικοί

εβαλα κι εγω εναν ιδιο σημερα (maxtor sataI 120gb).

ολα καλα και ομορφα, μεχρι που ετρεξα ενα sandra. κολλησε το pc, στο reboot σταματησε πριν κανει save cmos backup. μετα απο πολλα και διαφορα καταφερε και μπηκε στα ΧΡ, για να κολλησει παλι στο επομενο sandra. μετα αρχισε να μην τον βρισκει στο boot. μετα απο διαφορα ρεσταρτ και On/off στην ψυχρα, τον βλεπει και μπαινει στα ΧΡ. στο error checking των ΧΡ δε δειχνει κανενα προβλημα, δειχνει να παιζει μια χαρα, αλλα Sandra δεν.

ημερομηνια κατασκευης 07/10/2005.

Κατά κύριο λόγο περνάνε μαχτορ από τα χέρια μου και το τελευταίο διάστημα ειδικά στους 120άριδες παρατηρώ περισσότερες επιστροφές απ ότι το συνηθισμένο αλλά παράγινε το κακό με τους δίσκους που κατασκευάστηκαν τον Οκτώβριο του 2005(ειδικά 17 οκτ. 05), όπως προείπα 3-4 οφ και έχω να δοκιμάσω άλλους 2-3

Δηλαδη να μην ξαναπαρω maxtor?Τωρα με την εγγυηση τι θα γινει?Θα τους παω εκαι τον σκληρο?Θα μου τον αντικαταστησουνε?

Είναι καλή εταιρία μη το παίρνεις κατάκαρδα συμβαίνουν αυτά, κάνε ένα μπακαπ αν μπορείς σε περίπτωση που επέλθει το μοιραίο και όσο αναφορά την εγγύηση μην ανησυχείς έχεις 3 χρόνια δώσ τους τον δίσκο για να σου τον αντικαταστήσουν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.