Jump to content

Συνθεση Amd συστηματος

Ripper18

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να φτιαξω ενα Amd συστημα.Exω μερικες αποριες

1)Για mobo εχω επιλεξει DFI αλλα δεν ξερω αν η DFI ULTRA-d υποστηριζει πληρως 2 7800gt σε SLI H να παρω την DFI Sli-d που σιγουρα υποστηριζει SLI?

2)Για CPU ειμαι αναμεσα σε 3700 san diego και 3500 Venice.Ποιος παιρνει περισοτερο overclocking?

3)Vga εχω καταληξει 7800gt με μελλοντικη αναβαθμιση σε 2 7800gt SLI :D :D .Εχω κανει καλει επιλογη?Μνημες εχω 2Χ512ΜΒ GEIL Ultra -X (TCCD).

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [Σήμερα, στις 11:15]

dfi & tccd= :hmm::hm:

Tiς εχω αγορασει τι να κανουμε:D :D

Λοιπόν όσο αφορά τη μητρική εγώ θα έπαιρνα την sli-d για να είμαι σιγουρος,κ να έχω 2 pci-x 16X αντί για 1 16Χ κ 1 8Χ τις ultra.Για επεξεργαστή σίγουρα ο 3700 είναι καλύτερος αφού έχει 1Mb L2 σε αντίθεση με τα 512Kb του 3500,οπότε κ πιο λίγο από τον 3500 να ανεβεί παλι θα είναι καλύτερος.

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

dfi & tccd= :hmm::hm:

Γιατί ρε τι έχουνε τα tccd με τις dfi? Εμένα μια χαρά πάνε απλά δεν εκμεταλεύεσαι το ρεύμα που δίνει η μητρική...

μα δεν ειπα οτι υπαρχει προβλημα. αλλα γιατι να παρει την dfi αφου δεν θα αξιοποιησει τα ρευματα. παρε ασους.

Αρχική απάντηση από Ripper18 [Χθες, στις 11:04]

Μνημες εχω 2Χ512ΜΒ GEIL Ultra -X (TCCD).

Παντως εχω την εντυπωση πως οι μνημες σου ειναι ΒΗ-5 ( αν ειναι καινουρια copia ) οι παλιες GEIL Ultra -X ηταν TCCD..... Ετσι πιστευω δηλαδη......;)

Ripper18 Αν πας για SLI πρεπει να επιλεξεις αναμεσα στη SLI-D και SLI-DR

Οσο για το O/C που μπορεις να πετυχεις με τον καθε επεξεργαστη δεν υπαρχει απαντηση...Καθε chip ειναι διαφορετικό και κανεις δεν μπορει να κανει ασφαλή πρόβλεψη.

Το μονο που εχει παρατηρηθει ειναι οτι τα τελευταια steppings των Venice δεν κλοκαρουν οπως τα παλιοτερα.Αλλα κι αυτο παλι δεν ειναι απολυτο...

EDIT

Κι εγω αυτο ξερω για τις ultra-X pc3200

Οι πρωτες που βγηκαν ηταν TCCD

Οι καινουργιες ειναι UTT/BH Brainpower pcb

Μιcron με το κατάλληλο mod μπορεί να λειτουργήσει SLI κ στην ultra-d καθώς έχει κ άλλεσ pci-x απλά θα είναι μικρόυερο το bandwith.Όσο αφορά το cpu,αν υποθέσουμε πως φτάνουν τα ίδια clockia,τότε ο 3700+ θα είναι σίγουρα καλύτερος λόγω μεγαλύτερης L2.Επίσης DFI δεν παίρνεις μόνο για τα ρεύματα.Παίρνεις για τις συνολικέσ δυνατότητές της.Τέλος μια χαρά είναι κ οι TCCD.H διαφορά τους με bh-5,ch-5 είναι ότι πάνε πιο ψηλά με πιο χαλαρά timmings σε αντίθεση με τις bh,ch που ανεβαίνουν πιο λίγο,αλλά κρατούν τα σφηχτά timmings.Δηλ. ισοπαλία πάνω κάτω...

ReaperX ειναι γνωστο το mod για την ultra-D αλλα δεν εχει ο καθενας την ικανοτητα ή τη διαθεση "πειραζει" τη μητρική του[Αν και το συγκεκριμενο ειναι πολυ ευκολο] γι'αυτο και συνήθως προτεινω τις σιγουρες λύσεις;)

Μαλλον παω για 3700 san diego,ποιο μαγαζι το πουλαει?Μονο στο PC Store το εχω βρει.Για ψυχτρα λεω να παρω την Big Typhoon.Tι λετε παιδες?Την εχει δοκιμασει κανεις?

αλλο μαγαζι παντως ειναι και το tecnoshop..(φτηνο εεε?)

Για το αν κλοκαρουν καλα το αναφερει στη σελιδα που ειπες....

Εσυ με ποσα θα εισαι ευχαριστημενος???Παντως να εχεις το καλυτερο ξεχασε το .....(μην πεσεις και απο τα συννεφα μετα):p:)

Αρχική απάντηση από ΝTG [Χθες, στις 20:31]

αλλο μαγαζι παντως ειναι και το tecnoshop..(φτηνο εεε?)

Για το αν κλοκαρουν καλα το αναφερει στη σελιδα που ειπες....

Εσυ με ποσα θα εισαι ευχαριστημενος???Παντως να εχεις το καλυτερο ξεχασε το .....(μην πεσεις και απο τα συννεφα μετα):p:)

Γυρω στα 2800_2900ΜΗΖ θα ειμαι ευχαριστημενος με την BIG Typhoon.Aλλα steppings για 3700 san diego και 3500 venice ξερει κανεις?

Αρχική απάντηση από Ripper18

Ξερει κανεις κανενα καλο τροπο για να στρωσω τον επεξεργαστη( opteron 146)?

Τι να στρωσεις απο τον opteron? Εμενα ο 146 (cabye) που εχω, "στρωμενος" μου ηρθε απο την μαμα του... :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.