Jump to content

Bluetooth GPS Receiver

sotiris

Recommended Posts

Θέλω να πάρω ένα Bluetooth GPS Receiver για το κινητό μου, το pda κλπ.

Το χω ψάξει λίγο να δω τι παίζει, και μάλλον καταλήγω σε αυτό:

haicom BTIII

Και η τιμή είναι σε αυτά που θέλω περίπου να δώσω και τα χαρακτηριστικά με ικανοποιούν.

Έχετε τίποτα παρόμοιο δοκιμάσει / καμιά άλλη πρόταση κλπ. ?????

Το εχω δει απο κοντα. Μοναδικο ατου του η αυτονομια.

Για μενα η Pretec ειναι η καλυτερη στον τομεα. Μοντελα πολλα. Υπαρχει ενα συγκεκριμενο κοντα 170€ το οποιο ειναι απιστευτα γ@αματο... ΚΑΙ αυτονομια ΚΑΙ sirf/nemea ΚΑΙ ενσωματωμενο log διαδρομης...

ΥΓ

Αν θες gps προγραμμα για pda, εχω αυθεντικο το Destinator -3-...;)

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Το εχω δει απο κοντα. Μοναδικο ατου του η αυτονομια.

Για μενα η Pretec ειναι η καλυτερη στον τομεα. Μοντελα πολλα. Υπαρχει ενα συγκεκριμενο κοντα 170 το οποιο ειναι απιστευτα γ@αματο... ΚΑΙ αυτονομια ΚΑΙ sirf/nemea ΚΑΙ ενσωματωμενο log διαδρομης...

ΥΓ

Αν θες gps προγραμμα για pda, εχω αυθεντικο το Destinator -3-...;)

βασικά με νοιάζει ποιότητα σήματος / αυτονομία / τιμη.

τα pretec όντως φαίνονται καλύτερα αλλά είναι πιο τσιμπημένα.

δηλαδή θα έπαιρνα το πιο φτηνό haicom bt με 115, αλλά για 15 ευρώ αυτό που είπα με το sirf III είναι καλή φάση (πιστεύω).

εσύ λες pretec? έχεις κάνει καμιά δοκιμή? αν το χεις στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου πιάνει?

( pda δεν έχω :p )

πολυ ενδιαφερον θεμα πανω που το σκεφτομουν για χριστουγεννιατικο δωρακι....

αρχικα σκεφτομουν την αγορα ενος gps ppc για το αυτοκινητο...

αλλα στη συνεχεια πηρε το ματι μου τα bluetooth gps

και τωρα σκεφτομαι να παρω ενα τετοιο με το 1/3 των χρηματων

και απλα να το εχω στο αμαξι και να το συνδεω με το MPX220

οποτε χρειαζεται...

- ξερετε εαν υπαρχει στο εμποριο καποιο μοντελο

που να διαθετει και βαση στηριξης για το κινητο/ppc

ωστε οταν το συνδεεις να γινεται αυτοματη ενεργοποιηση του Bluetooth

με τροφοδοσια απο αναπτηρα κτλ....

- οι εξωτερικες κεραιες αυτ/του που πωλουνται ξεχωριστα σαν αξεσουαρ λενε τπτ?

λίγο οφτόπικ αλλά μιας και μιλάμε για αυτά κανα προγραμματάκι ρε παιδιά σε στυλ route66 κυκλοφορεί πουθενά για nokia7710? αν ξέρει κανείς πληροφορίες και δε μπορούν να διαδοθούν (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;) Pm me. τενκ γιου :)

Από εξωτερικές κεραίες έχω δει αυτές (η πρώτη για haicom):

antenna

η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να αποφύγω τη χρήση μιας τέτοιας κεραίας, γι' αυτό ρωτάω τι παίζει υπό πραγματικές συνθήκες (όσοι τό χουν δοκιμάσει). γι' αυτό και λέω για ευαισθησία λήψης (π.χ. κάπου διάβασα ότι τα sirfIII chipset based receiver είναι 20κάναλα και άρα πιο ευαίσθητα).

Γιάννη το 20κάναλα δεν έχει σχέση αφού είναι άχρηστο προσόν... δεν γίνεται να υπάρχουν 20 ορατοί δορυφόροι ταυτόχρονα (από τους 24)...

εγώ έχω το globalsat bt-338 με το ίδιο chipset και είμαι πολύ ευχαριστημένος... 5-9 δορυφόρους χωρίς κεραία, απλά πάνω από το ντουλαπάκι στην κονσόλα. αρκεί να μην έχεισ φιμέ τζάμια γιατί το υλικό τους εμποδίζει...

και το πήρα αρκετά φτηνά (καινούριο) από e-bay...

http://my-symbian.com/forum/viewtopic.php?t=21921

δεν ξέρω ποιο είναι το μέγιστο των δορυφόρων, υποθέτω 12 αλλά μπορεί π.χ. να είναι 10 (να μην μπορείς να δεις τους 2 "ακριανούς") ή 14 (να βλέπεις άλλους 2). εξαρτάται από το ύψος της γεωστατικής τροχιάς και από την διάμετρο της γης (απλή γεωμετρία, αλλά ποιος κάθεται να ασχοληθεί :p )

τέλος πάντων, αυτό που διάβασα είναι ότι το 20κάναλο μπορεί λαμβάνει 2 φορές το ίδιο σήμα (π.χ. από αντανακλάσεις) οπότε είναι πιο ευαίσθητο (ενισχύει το σήμα).

το συγκεκριμένο τσίπσετ απλά λαμβάνει υπόψη του ασθενέστερα σήματα που τα προηγούμενα θα αγνοούσαν. αυτό σημαίνει ότι κάπου που με τα παλιά δε θα είχες στίγμα, με αυτό πιάνεις, απλά αν έχεις μόνο ασθενη σήματα θα έχεις κ απόκλιση...

κ στο προηγούμενο μπορουσες να το ενεργοποιήσεις αλλά έχανες σε ταχύτητα

Αρχική απάντηση από Voudas

το συγκεκριμένο τσίπσετ απλά λαμβάνει υπόψη του ασθενέστερα σήματα που τα προηγούμενα θα αγνοούσαν. αυτό σημαίνει ότι κάπου που με τα παλιά δε θα είχες στίγμα, με αυτό πιάνεις, απλά αν έχεις μόνο ασθενη σήματα θα έχεις κ απόκλιση...

κ στο προηγούμενο μπορουσες να το ενεργοποιήσεις αλλά έχανες σε ταχύτητα

εσύ πώς το κόβεις (που το χεις δουλέψει δηλαδή), χρειάζεται οπωσδήποτε εξωτερική κεραία?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.