nikgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2005 Παιδιά αγόρασα έναν ide 320Giga WD και παρ' όλο που το σύστημα τον βλέπει κανονικά δεν bootάρει...Αν ξεκινήσω απ' τον παλιό 60άρι δίσκο τα βλέπει και τα 320giga.Αν πάω όμως να κάνω νέα εγκατάσταση των winXP με intergrated το SP2 στον καινούριο δεν bootαρει...Συγκεκριμένα βλέπει το partition, κάνει το quick partitioning ξεκινάει να περνάει τα προκαταρκικά αρχεία απ' το CDROM και μόλις κάνει restart για να ξεκινήσει η κυρίως φάση της εγκατάστασης σταματάει στο verifying DMI pool...Απ' το partitionmagic 8.05 είδα ένα μήνυμα ότι "This partition crosses the 1024cylinder boundary and may not be bootable"...To θέμα είναι ότι τον είχα ήδη κόψει σε 2 κομμάτια (ένα 40giga και ένα 280giga) αλλά κατά την εγκατάσταση των winXP δεν τα αναγνώρισε και τον είδε μονοκόματο...H μητρική είναι μια MSI K7N2 delta για athlonXPΚαλωδιοταινία άλλαξα. Τον δοκίμασα και σε άλλον υπολογιστή με athlonXP αλλά τίποτα.Δοκίμασα τόσο εγκατάσταση winXP SP1 όσο και winXP SP2 τίποτα...Έκανα bios update τίποτα...Έπαιξα με τα LBA, CHS, Large στο detection του δίσκου αλλα και πάλι τίποτα...Any help? :cry:
Revils Νοέμβριος 30, 2005 #2 Νοέμβριος 30, 2005 Εγώ παλιότερα με ένα seagate τη λύση μου έδωσε ένα low level φορμάτ με το utitlity της εταιρίας. Θα μπορούσες να το δοκιμάσεις.
Hydrus Δεκέμβριος 1, 2005 #3 Δεκέμβριος 1, 2005 Μηπως πρεπει να τον στειλεις για ελεγχο γιατι ενας φιλος που τον πηρε προσφατα και τον παιξαμε και στο δικο μου(DFI nF4) ακι στο δικο του(ABIT IC-7 MAX 3 i875)ηταν οκ.Στειλε πρωτα αυτο ακριβως που εγραψες στην WD και μετα στειλτον για ελεγχοhttp://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1048&p_created=1060098616
DJD Δεκέμβριος 1, 2005 #4 Δεκέμβριος 1, 2005 Κάνε ένα partition ~20gb και δοκίμασε πάλι εγκατάσταση. Το υπόλοιπο το κάνεις ό,τι θέλεις μετά από το disk management των xp.
nikgr Δεκέμβριος 1, 2005 Author #5 Δεκέμβριος 1, 2005 παιδιά τον έστειλα για έλεγχο.Χθες πραγματικά ξενύχτισα κάνοντας 1002 συνδυασμούς...Εκανα partition 40Giga απ' το partitionmagic αλλα ξεκινωντας την εγκατάσταση απ' τα winXP με intergrated το SP2, τα win έβλεπαν έναν ενιαίο δίσκο...Αφού αντιγράφονταν όμως κανονικά τα αρχεία εγκατάστασης και έκανε reboot για να αρχίσει την κυρίως εγκατάσταση μου έγραφε "error loading OS"...Σκέφτηκα το ενδεχόμενο ασυμβατότητας αλλα να το κάνει σε 2 διαφορετικές μητρικές/PCs και μάλιστα τόσο σε ASUS όσο και σε MSI που θεωρούνται κορυφαίες εταιρείες...Μάλιστα κάθισα και έκανα και BIOS update χωρίς κανένα αποτέλεσμα...Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάποιο πρόβλημα στο boot sector.Αυτο που φοβάμαι είναι μη μου πούνε απ' την αντιπροσωπεια κανένα κουλό του στυλ "σε μας δουλεύει" και κόψε τον σβέρκο σου...Ασε που δε λογαριάζουν τον πελάτη αν χρειάζεται το hardware του όλο αυτό το διάστημα που θα κάνουν αυτοί για να το ελέγξουν...Δώσε ρε φίλε άλλον δίσκο μέχρι να τον ελέγξεις... Εγώ ως καταναλωτής τί φταίω να ταλαιπωρούμαι και να περιμένω για δικά τους σφάλματα/ελαττωματικά προιοντα...
voudarxos Δεκέμβριος 2, 2005 #6 Δεκέμβριος 2, 2005 Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα με εναν 200αρη wd σε asus μητρικη .Μετα απο δυο ξενυχτια το προβλημα λυθηκε κανοντας fdisk/mbr και χωριζοντας τον σε παρτισιον μεσα απο το fdisk.Ζητησα να μου κανει το 20% της συνολικης χωρητικοτητας του δισκου τον εκανα φορματ απο dos και ολα λειτουργησαν μια χαρουλα.Τα υπολοιπα 160 γιγα μετα ηταν ευκολο να τα διαχειριστω οπως ηθελα μεσα απο τα windows.Τωρα αν σου πουνε οτι δουλευει κανονικα κανε μια δοκιμη δεν εχεις να χασεις τιποτε.
nikgr Δεκέμβριος 2, 2005 Author #7 Δεκέμβριος 2, 2005 ναι ρε συ voudarxos αλλα με το fdisk τί partition έφτιαξες?Fat32? Εγώ θέλω μόνο NTFS και η διαδικασία με το cd των winXP αποτυγχάνει. Τϊ πρέπει να κάνω δηλαδή να ξεθάψω καμιά δισκέτα απ' τα win98 για να δουλέψει ο κωλοδίσκος μέσω DOS?Απαράδεκτο το βρίσκω...Αμα δε δουλεύει όπως πρέπει να τον πάρουν πίσω!...Thanks πάντως.
ΝTG Δεκέμβριος 2, 2005 #8 Δεκέμβριος 2, 2005 το fdisk /mbr παντως γινεται και με το cd των XP .Πατας F2 (μαλλον-δεν θυμαμαι ισως να θελει R) στην αρχη και σε βγαζει σε κονσολα...γραφεις ΗΕLP και βλεπεις ολες τις εντολες ....παλι δεν θυμαμαι ακριβως ποια ηταν ...νομιζω FIXBOOT η FIXMBR κατι τετοιο!Ειχα παρει ενα δισκο μτχ καποτε για backupιερα στο λαπτοπ (με εξωτερικο κουτι) ...και πριν απο μερικες μερες που εστησα και παλι pc (νεοαπολυθεντας γαρ) ειδα οτι δεν τον εβλεπε.....παντως με αυτον το τροπο το εφτιαξα.....εδιτΔες επισης ακριβως πως συντασεται η καθε εντολη...(fixboot /?)Μην βαλεις μονο fixboot kai enter γιατι ενω θα νομιζεις οτι κατι εγινε δεν κανει το παραμικρο!Θελει και κατι ακομα!Eιχα φτασει και εγω σε απελπισια εκεινες τις μερες γιατι περασα "δια πειραιως και σηδηρου (που λενε).Ετσι μετα απο καμποσα ρεσταρτ δοκιμασα τα παντα.....
voudarxos Δεκέμβριος 3, 2005 #9 Δεκέμβριος 3, 2005 Αρχική απάντηση από nikgr [Χθες, στις 17:55] ναι ρε συ voudarxos αλλα με το fdisk τί partition έφτιαξες? Fat32? Εγώ θέλω μόνο NTFS και η διαδικασία με το cd των winXP αποτυγχάνει. Τϊ πρέπει να κάνω δηλαδή να ξεθάψω καμιά δισκέτα απ' τα win98 για να δουλέψει ο κωλοδίσκος μέσω DOS? Απαράδεκτο το βρίσκω... Αμα δε δουλεύει όπως πρέπει να τον πάρουν πίσω!... Thanks πάντως. Οπως τα λες σε fat32 το οποιο μετετρεψα σε ntfs κατα την εγκατασταση των XP.Δεν ξεθαβεις δισκετα το cd win98 ξεθαβεις και σε μενα ηταν ο μονος τροπος που δουλεψε. Σε παιρνει λιγο χρονο παραπανω αλλα οπως σου ειπα αν δεν λυθει αλλοιως δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις. Τωρα για το οτι ειναι απαραδεκτο συμφωνω μαζι σου αλλα......εμενα μου ελυσε τα χερια....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.