vgiozo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2005 Firefox hit its second major milestone Tuesday with the release of version 1.5, arriving just over a year after the alternative browser debuted at 1.0. The update sports Mozilla's new Gecko 1.8 rendering engine to speed up Web surfing, along with a myriad of other fixes and improvements.Notable changes in Firefox 1.5 include the ability to reorder tabs, faster back and forward buttons, a feature to clear personal data, improved accessibility and popup blocking, along with support for more Web standards such as SVG, CSS 2 and CSS 3, and JavaScript 1.6. Firefox 1.5 is available now for Windows, Mac OS X and Linux.Mozilla Firefox project (formerly Firebird, which was formerly Phoenix) is a redesign of Mozilla's browser component, written using the XUL user interface language and designed to be cross-platform. It includes a popup blocker, tabbed browsing, a smarter search, hassle free downloading, and improved privacy and security.Latest Changes: * Automated update to streamline product upgrades * Faster browser navigation with improvements to back and forward button performance * Drag and drop reordering for browser tabs * Improvements to popup blocking * Clear Private Data feature provides an easy way to quickly remove personal data through a menu item or keyboard shortcut * Answers.com is added to the search engine list * Improvements to product usability including descriptive error pages, redesigned options menu, RSS discovery, and "Safe Mode" experience * Better accessibility including support for DHTML accessibility and assistive technologies such as the Window-Eyes 5.5 beta screen reader for Microsoft Windows. Screen readers read aloud all available information in applications and documents or show the i * Report a broken Web site wizard to report Web sites that are not working in Firefox * Better support for Mac OS X (10.2 and greater) including profile migration from Safari and Mac Internet Explorer * New support for Web Standards including SVG, CSS 2 and CSS 3, and JavaScript 1.6 * Many security enhancements http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/win32/en-US/Firefox%20Setup%201.5.exehttp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/linux-i686/en-US/firefox-1.5.tar.gzhttp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/mac/en-US/Firefox%201.5.dmg
vgiozo Νοέμβριος 29, 2005 Author #2 Νοέμβριος 29, 2005 Αν και το βρήκα στο ftp, δεν έχει ενημερωθεί ακόμα η αρχική σελίδα...ελπίζω να μην ήταν λάθος "συναγερμός"...Ισως θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε επιβεβαιωση...προσωπικά το διάβασα σε ξένο site, ενθουσιάστηκα και δεν κοίταξα την αρχική σελίδα...ωστόσο δεν φαίνεται να φέρει κάποιο διακριτικό rc / beta στην ονομασία του...
vgiozo Νοέμβριος 29, 2005 Author #4 Νοέμβριος 29, 2005 όχι ακόμη..κατεβάζω απο το μεσημέρι ένα αρχείο, μοντ για το Battlefield 1942, το forgotten hope 0.70, κι έχει φτάσει στα 1,4γίγα......δεν μου βγάζει κι όλας το μέγεθος του αρχείου (unknown file size), παρα μόνο την ταχύτητα...γι αυτό λυπάμαι να το κόψω, καθότι θα πρέπει να το κατεβάσω απο την αρχή...
vgiozo Νοέμβριος 29, 2005 Author #5 Νοέμβριος 29, 2005 ...έχω κατεβάσει τη κατα πάσα πιθανότητα νέα έκδοση και μου εμφανιζει έκδοση αρχείου 3.12.0.0 ...ΕΔΙΤ: μόλις κατέβηκε κι η rc3 κι εμφανίζει ίδια έκδοση, 3.12.0.0Τί να πώ, δεν ξέρω...συγγνώμη αν τελικα έκανα λάθος...ΕΔΙΤ 2: ΕΔΙΤ: Το ίδιο συμβαίνει όμως και με την έκδοση 1.0.7 οπότε μάλλον δεν είναι ενδεικτικό κι αναφέρεται αλλού...ας το βουλώσω προς το παρόν, μέχρι να το εγκαταστήσω καλύτερα...
helloween Νοέμβριος 29, 2005 #6 Νοέμβριος 29, 2005 Tο έχουν παρακάνει κάθε δεκαπέντε μέρες καινούριες εκδόσεις βγάζουν. Βαρέθηκα
.38-.45 Νοέμβριος 29, 2005 #7 Νοέμβριος 29, 2005 απο την rc1 εδω, και δεν εγραφε τιποτα καινουργιο στο about. θα το παρουμε συντομα χαμπαρι, ισως μεσα στην εβδομαδα, εχουν σκοπο να οργανωσουν μεγαλη καμπανια.
sotiris Νοέμβριος 29, 2005 #8 Νοέμβριος 29, 2005 μόλις το κατέβασα.8.2 MB είναι το tar.gz.ίσως είναι λίγο πιο γρήγορο απ'το 1.07 που είχα.edit: είναι αρκετά πιο γρήγορος, ιδιαίτερα σε πιο γρήγορες συνδέσεις (awmn).
.38-.45 Νοέμβριος 29, 2005 #9 Νοέμβριος 29, 2005 σωστα ειναι τα αρχεια, αυτο ειναι το καινουργιο. στο .com βρισκεται προς το παρρον. και ναι, ειναι ακομα πιο γρηγορο απο τα rcX, που ηταν πιο γρηγορα απο το 1.07.
vgiozo Νοέμβριος 29, 2005 Author #10 Νοέμβριος 29, 2005 Ωραία...είχα κάποια μικροπροβληματάκια με την 107, ελπίζω να εχουν λυθεί με την παρούσα έκδοση...κι η ταχύτητα ασφαλώς πολύ σημαντική...είχα αρχίσει να ξαναχρησιμοποιώ 1-2 μέρες τώρα τον εξπλορερ γιατι μου φαινόταν αρκετά πιο γρήγορος σε κάποιες ιστοσελίδες...
ea6gka Νοέμβριος 29, 2005 #11 Νοέμβριος 29, 2005 οντως ειναι το καινουριο , και ειναι πολυ γρηγορο, ευχαριστουμε vgiozo;)
Seeker Νοέμβριος 30, 2005 #12 Νοέμβριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από helloween [Σήμερα, στις 01:23] Tο έχουν παρακάνει κάθε δεκαπέντε μέρες καινούριες εκδόσεις βγάζουν. Βαρέθηκα Δεν πρόκειται για security update. Είναι μια νέα έκδοση με ουσιαστικές και πολύ μεγάλες βελτιώσεις.
Makis Hourdakis Νοέμβριος 30, 2005 #14 Νοέμβριος 30, 2005 Αναρωτιέμαι πάντως τώρα που βγήκε και αυτή η έκδοση του firefox τι λόγο θα μπορούσαν να έχουν όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τον IE για να συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν...Μόνο ο Opera πιστεύω μπορεί να σταθεί άξια δίπλα του... Τον οποίο opera έβαλα για λίγο και μου άρεσε αρκετά αλλά προτίμησα τον firefox λόγω συνήθειας...
helloween Νοέμβριος 30, 2005 #15 Νοέμβριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από Seeker [Σήμερα, στις 20:58] Δεν πρόκειται για security update. Είναι μια νέα έκδοση με ουσιαστικές και πολύ μεγάλες βελτιώσεις. Το ίδρυμα Mozilla σκοπεύει να λανσάρει την έκδοση 2.0 του Firefox στα μέσα του 2006, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2007 θα κυκλοφορήσει ο Firefox 3.0. http://tech.pathfinder.gr/tech/4047.html
JaguarOne Δεκέμβριος 2, 2005 #16 Δεκέμβριος 2, 2005 Μήπως ασχοληθήκανε με τα σκαλώματα με τα Ελληνικά ? Μου την βαράει που πρέπει μερικές φορες να πηγαίνω και να το αλλάζω με το χέρι...
Snips Δεκέμβριος 2, 2005 #17 Δεκέμβριος 2, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Μόνο ο Opera πιστεύω μπορεί να σταθεί άξια δίπλα του... Τον οποίο opera έβαλα για λίγο και μου άρεσε αρκετά αλλά προτίμησα τον firefox λόγω συνήθειας... To ίδιο...Σίγουρα ώς τώρα ο OPERA ήταν ταχύτερος. Τώρα πια υπερτερεί μόνο στο ομαλό scrolling.
RagSoul Δεκέμβριος 2, 2005 #18 Δεκέμβριος 2, 2005 Ελπίζω οι αλλαγές να αλλάξουν την γνώμη μου για το firefox... γιατί το είχα σε εκτίμηση όταν βγήκε, αλλά εδώ και 2 μήνες μόνο προβλήματα μου φέρνει.
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 2, 2005 #19 Δεκέμβριος 2, 2005 Αρχική απάντηση από RagSoul Ελπίζω οι αλλαγές να αλλάξουν την γνώμη μου για το firefox... γιατί το είχα σε εκτίμηση όταν βγήκε, αλλά εδώ και 2 μήνες μόνο προβλήματα μου φέρνει. Προβλήματα??? Όπως???Εγώ δεν αντιμετοπίζω κανένα πρόβλημα... Εκτώς αν εννοείς το οτι μερικές σελίδες έχουν ψιλοπροβληματάκια (πχ hacshop) αλλά αυτό πιστεύω δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν πρόβλημα του browser... Ποιά έκδοση έχεις;
τακης Δεκέμβριος 2, 2005 #20 Δεκέμβριος 2, 2005 Πολυ καλος!!!!ερωτηση....,οι παλιες ρυθμισεις(about:config)θα ισχυουν και τωρα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.