Jump to content

Νεα σύνδεση DSL 512 και filesharing software

Spyrious

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο σπίτι έχω ptsn γραμμή και θα ήθελα μια σύνδεση flatrate.Από ότι είδα στο adslgr.com έχει και η vivodi κάλυψη στην περιοχή μου με τις υπηρεσίες DSLnet by vivodi,DSLnet static by vivodi,DSLnet plus by vivodi,Vivodi Bussiness Internet.Πόσο βγαίνει το πάγιο τον μήνα γιατί έχω μπερδευτεί λίγο,και γενικά θα πληρώνω και τίποτε άλλο;Επίσης είναι δύσκολο να κάνω την εγκατάσταση μόνος;Θα επιβαρυνθώ κάτι για πρώτη φορά που κάνω την σύνδεση;Από μοντεμ ποιο να επιλέξω;

Επίσης για filesharing (bit torrent) κτλ ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα γιατί έχω χάσει κάθε επαφή με peer 2 peer το τελευταίο καιρό;

1)Για το κόστος: Προσθέτεις το adsl access της ταχύτητας που θέλεις και την αντίστοιχη συνδρομή και βγαίνει το συνολικό ποσό. Σε αυτό το ποσό προσθέτει και το τέλος ενεργοποίησης. Καλύτερα βάλε shared access (που δεν χρειάζεται νέα εγκατάσταση γραμμής) από Vivo αφού καλύπτεσαι κιόλας για να γλυτώσεις και τα πιταρισμένα κέντρα του ΟΤΕ.

2)Η εγκατάσταση δεν είναι κάτι τραγικό. Την κάνεις μόνος σου άνετα διαβάζοντας και λίγα πραγματάκια από το Adslgr απλά για να ρυθμίσεις το μόντεμ.

3) Μην τσιγγουνευτέις και πάρεις ένα μόντεμ της πλάκας. Καλύτερα να μην είναι Usb. Τσίμπα κανά Us Robotics που είναι αξιόπιστα. Για την νέα σειρά (9107 9108) δεν γνωρίζω και πάρα πολλά, αλλά εγώ σαν κάτοχος του 9106 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν βρεις κανένα 9106 ή 9105 μεταχειρισμένο είναι καλή αγορά.

4) Όσο για το file sharing, ο καθένας έχει τη γνώμη του. Εγώ χρησιμοποιώ περισσότερο Bittorrent και λιγότερο Emule. ’λλοι τη βρίσκουν με το DC++. Αυτά τα βλέπεις στην πορεία και αποφασίζεις πιο σου ταιριάζει περισσότερο και έχει μέσα αυτά που ψάχνεις.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.:)

Ευχαριστώ για την βοήθεια.Υπάρχει modem που συνδέεται μεσω της κάρτας δικτύου;

Λειτουργουν και σαν hub;

Ρωτάω επειδή θέλω να μπάινω με άλλο μηχάνημα που θα είναι συνέχεια online αλλα και να μοιράζεται η σύνδεση στο κύριο pc.

Αρχική απάντηση από Spyrious

Ευχαριστώ για την βοήθεια.Υπάρχει modem που συνδέεται μεσω της κάρτας δικτύου;

Λειτουργουν και σαν hub;

Ρωτάω επειδή θέλω να μπάινω με άλλο μηχάνημα που θα είναι συνέχεια online αλλα και να μοιράζεται η σύνδεση στο κύριο pc.

Modems που συνδέονται στην κάρτα δικτύου υπάρχουν αλλά δεν θα σε εξυπηρετήσουν, καλύτερα ρουτεράκι με ενσωματωμένο switch.

To rooter τι είναι ακριβώς;

Εχω δει σε πολλους να χρησιμοποιούν το netmod, αυτό πάλι τι είναι;

To rooter τι είναι ακριβώς;

Το τέκνο μου, δεν προβλέπεται άμμεση υλοποίηση βέβαια :rofl:

router είναι μία συσκευή, που επιτρέπει σε περισσότερα από ένα pc να συνδέονται στο internet χωρίς να χρειάζεται κάποιο να μοιράζει σύνδεση(χονδρικά στο εξηγώ).

Netmod είναι η συσκευή που δίνει ο ote αν βάλεις isdn, το χρησιμοποιείς και σαν modem για dial up συνδέσεις. Δεν είναι προυπόθεση για adsl σύνδεση.

• 2 weeks later...

Ωραία.Βάζω και την παράμετρο κλήσεις internet.

Eίδα ένα modem-router της Fritz! που υποστηρίζει internet κλήσεις και συνδέονται και αναλογικά τηλέφωνα.Έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο,και που θα το βρώ;

Στο σπίτι έχω δυο τηλέφωνα,πρεπει να βάλω splitter και στις δυο πρίζες;Τα καλώδια στις πρίζες είναι 2 αντι για 4 ,θα έχω πρόβλημα;

α) τα καλώδια στις μπρίζες μπορεί να είναι 4 αλλά χρησιμοποιούνται μόνο τα 2 (το δεύτερο και το τρίτο)

β) αν χρησιμοποιήσεις ενα splitter τότε πρέπει στην γραμμη που φεύγει απο αυτό να συνδεθούν όλες οι συσκευές.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Κανένας να προτείνει κανένα modem με τα χαρακτηριστικά που ζητάω;

κανένα απ'τα 3, πάρε το usr 9108.

πολύ καλό, το έχω πάρει κι εγώ και κάνει σχεδόν ό,τι χρειαστείς :)

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από sotiris [22-12-2005 01:59]

κανένα απ'τα 3, πάρε το usr 9108.

πολύ καλό, το έχω πάρει κι εγώ και κάνει σχεδόν ό,τι χρειαστείς :)

αυτό ειναι το καλύτερο, έχω το μικρό αδερφό του το 9106 και εναι αστέρι...

Επίσης για filesharing (bit torrent) κτλ ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα γιατί έχω χάσει κάθε επαφή με peer 2 peer το τελευταίο καιρό;

Για torrents υπάρχουν το Azureus, Bittorrent, ΒitCommet, μTorrent κτλ

Για p2p προτείνω LimeWire PRO 4.10 (patched), Ares, Kazaa Lite++

YΓ Βάλτε ένα καλό firewall κ κανένα αξιοπρεπές anti virus, spy κτλ γιατί κυκλοφορούν ένα σωρό αρχεία στον κόσμο ! Θέλει προσοχή το πράγμα ! Για αυτό άλλωστε κράτησα τον παλιό η/υ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ;)

Δες κ τα παρακάτω links:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20755

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15638

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20813

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=19474&highlight=p2p

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20814

Κάνε καμιά Αναζήτηση, πχ για "P2P" στον "τίτλο" ! Όλο κ κάτι θα βρείς ;)

Αυτά !

Καλύτερα να κινηθείς μονο στα torrent γιατι παρέχουν τα τρία βασικά σοιχεια ασφάλεια-ταχύτητα-ποιότητα.Μπορεις να βρεις ακομα περισσότερα καλούδια αποτι στα p2p δίκτυα αρκεί να ξέρεις να ψάξεις.Το μονο που μπορεί να συνατήσεις σαν μειονέκτημα είναι ότι οι μεγάλοι tracker δεν δεχονται ποια εγγραφες αλλα μην σε απασχολει γιατι σε τακτά χρονικά διαστήματα ανοιγουν ξανα!Παντως οτι απορια εχεις εδώ ειμαι!

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2006 :)

Για modem εγω σου προτείνω τα speedtouch.Ειναι ευχρηστα ,εχουν πανεύκολη εγκατάσταση ,συνδέονται με το pc με usb και με ethernet(ξεχωριστα ή ταυτόχρονα) και είναι και φινετσάτα!Πάντως η επιλογή είναι δική σου καθώς εξαρτάται και απο τα λεφτα που θές να δόσεις αν δεν πάρεις το modem που συνοδεύει το πακέτο dsl!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.