metal_slug Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2005 Eπιχειρησα σε μια Μ/Β με sA (Asus A7N8X-X) να αντικαταστησω τον Athlon xp3200+ που ειχε μεχρι τοτε, με εναν Sempron3000+.Στην αρχη δεν τον αναγνωριζε(στα bios) αλλα μετα απο μερικα reboots οταν εκκινω στη πρωτη εικονα γραφει πλεον sempron. Στο μεταξυ ολα γινονται πολυ αργα. Στα Windows δεν μπαινει και ειτε συνδεσω σκληρο ειτε οχι, αν και τον αναγνωριζει, μου γραφει:PCI device listing...verifying DMI Pool DataNVIDIA Boot Agent, PXE-2.0 (build 082 v1.82).......copywrite κλπ κλπPXE-EG1: Media test failure, check cable ( ποιο cable??)PXE-MOF, Exiting NVIDIA Boot AgentDISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTERΠοιο ειναι αυτο το system disk?Tι πρεπει να κανω για να μπω στον σκληρο και στα windows?...
Johnakis12 Νοέμβριος 29, 2005 #2 Νοέμβριος 29, 2005 Κατ' αρχή κάνε ένα bios update για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά οεπεξεργαστής.Υστερα μπες στο bios και δες τις ρυθμίσεις στη σειρά των συσκευών που κάνουνboot.Κανονικά αφού άλλαξες μόνο τον επεξεργαστή δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα ναμπεις στα windows.
metal_slug Νοέμβριος 29, 2005 Author #3 Νοέμβριος 29, 2005 Kαι πως θα κανω το bios update αφου δε μπορω να μπω μεσα??Ναι κι εγω νομιζα οτι δεν θα ειχα αλλα τελικα εχω.
Matia Νοέμβριος 29, 2005 #4 Νοέμβριος 29, 2005 Μια ερώτηση κρίσεως...γιατί άλλαξες τον 3200+ με τον Sempron?????
tassoss Νοέμβριος 29, 2005 #5 Νοέμβριος 29, 2005 http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?root=198&SLanguage=en-ushttp://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-usοπως βλεπεις θελεις bios version 1010 για τον sempron
metal_slug Νοέμβριος 29, 2005 Author #6 Νοέμβριος 29, 2005 @Matia,ο xp3200+ μπηκε σε αλλο computer.@tasso,οk, αυτο το αρχειακι (1010_Χ.zip 221kb) το κατεβασα, το προβλημα ειναι πως να το εγκαταστησω...Αφου με ή χωρις σκληρο/dvd δεν προχωραει.Τωρα που το σκεφτομαι, δεν δοκιμασα καθολου floppy(δεν το συνδεσα καν). Μηπως αυτο εννοει οταν λεει "check cable" ?
tassoss Νοέμβριος 29, 2005 #7 Νοέμβριος 29, 2005 απο το πρωτο λινκ διαλεγεις την διαδικασια για την μητρικη σου δλδ αυτοενοειται πως πρεπει να φτιαξεις το φλοπυ σε αλλο μηχανημα αφου το δικο σου δεν ανοιγει ή με usb stick αν υποστηριζει η μητρικη σου boot απο εκει
metal_slug Νοέμβριος 29, 2005 Author #8 Νοέμβριος 29, 2005 ok, εχω αλλο μηχανημα. Λοιπον, να ανακεφαλαιωσουμε:Στο αλλο μηχανημα, δημιουργω την boot δισκετα(1.44ΜΒ) συμφωνα με τις οδηγιες του link που μου εδωσες. Κατοπιν κανονιζω και μπουταρω απο αυτη τη δισκετα. Και ειμαι ενταξει??...
tassoss Νοέμβριος 29, 2005 #9 Νοέμβριος 29, 2005 να υποθεσω οτι εισαι παιδι των windows, ναι?? δεν εχεις ξαναφλασαρει απο dos δηλαδη!!λοιπον, κανονικα θα επρεπε να κανεις αναβαθμιση το bios πριν την αλλαγη επεξεργαστη. μια που δεν γινεται πια αυτο ομως...ακολουθεις τις οδηγιες του λινκ.φτιαχνεις boot δισκετα - αντιγράφεις εκει το awdflash και το καινουργια bios - μπουταρης :OT: εδω το καλο κρασι :OT: - φλασαρεις και σταυρωνεις τα δαχτυλα σου
metal_slug Νοέμβριος 29, 2005 Author #10 Νοέμβριος 29, 2005 Moλις καποιος μου ειπε οτι η α7ν8χ-χ δεν υποστηριζει sempron!...Tεσπα, επειδη εγω δε μπορω, μπορεις εσυ να ετοιμασεις τα απαιτουμενα αρχεια και να μου τα στειλεις μεσω εμαιλ, ετοιμα για να τα καψω στη δισκετα?
H.A.Balafoutre Νοέμβριος 29, 2005 #11 Νοέμβριος 29, 2005 ’ντε ρε παιδιά τι την ζαλίζετε αυτήν την υπέροχη μητρική. Σε εμένα δεν παρουσίασε κανένα μα κανένα πρόβλημα για 2 χρόνια. Τώρα πήρα άλλον, αλλά μου την έσπασαν οι αντιπρόσωποι και δεν μπόρεσα να ξαναπάρω asus. Φοβερή εταιρεία με καρααξιόπιστες λύσεις και η κάρτα 9600ΧΤ asus, απροβλημάτιστη κι αυτή.Τέσπα. Πολύ δύσκολη περίπτωση αυτή του bios update για αρχάριους όπως εμένα. Δεν το πείραξα το bios ποτέ για update.
metal_slug Νοέμβριος 29, 2005 Author #12 Νοέμβριος 29, 2005 lol...ναι πολυ αξιοπιστη η 9600xt. Γιαυτο μου καηκε...Λοιπον?? Δε μπορει καποιος να μου ετοιμασει ενα boot disc να κανω τη δουλεια μου??...:cry:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.