Jump to content

Την ΠΑΝΟΠΛΙΑ ή τον ΜΑΓΟ ?

HellhammeR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Thermaltake ARMOR

Thermaltake GANDALF

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικα με τα παραπανω 2 κουτιά της Thermaltake. Ποιο θα προτιμουσαται εσεις και γιατι? Εγω εχω γύρει προς το ARMOR διοτι είναι πιο αεράτο απο το GANDALF αλλα οχι και τόσο όμορφο(μοιαζει περισσοτερο με server PC :p ). Επιλεον στο Gandalf δεν πιστευω να γίνεται "άνετα" η εισροη αέρα απο τον 120αρη που ειναι μπροστα λόγου του ότι έχει τις 2 "πορτες". Μπορει να κάνω λάθος βέβαια γιατι δεν έχω δει απο κοντά κανένα απο τα 2 κουτια μόνο ότι εχω δει και διαβάσει στο internet. Εγώ πιστέυω πως άμα πάρω το ARMOR και βάλω ακόμα εναν 120αρη στην μπροστινή όψη πάνω απο τον 120αρη που υπάρχει ήδη θα "δέσει" καλύτερα με το κουτι και θα υπαρχει καλύτερη εισροη αέρα.;)

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Και το Armor και το Kandalf έχουν ένα 12άρη μπροστά, ένα 12άρη πίσω, έναν 9άρη πίσω και έναν 9άρη πάνω.

Οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την ροή του αέρα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για καλύτερη ροή πολύ απλά είναι να βάλεις το δίσκο ή τους δίσκους πάνω, δίπλα από το τροφοδοτικό, στην ειδική θέση που έχει, και να αφαιρέσεις εντελώς τις θέσεις που έχει για τους δίσκους κάτω μπροστά.

’μα το βγάλεις, θα βγει και ο μπροστινός 12άρης μαζί. Ξεβίδωσε τις βίδες που τον συγκρατούν και τοποθέτησε μόνο του τον 12άρη μπροστά με κάποιον τρόπο που θα σε βολέψει.

και τα δύο είναι φοβερά μην το σκέφτεσαι αν υπάρχει το χρήμα. Η σχεδιαστική φιλοσοφία είναι η ίδια απλά μόνο το design αλλάζει

Νομιζω οτι το kandalf δεν εχει led αναμιστηρες αντιθετα με το armor.1διαφορα 2 εχει το

προστινο πλαισιο με τα φωτα και 3 το kandalf βγαινει σε ασπρο-μαυρο ενω το armor ασημι μαυρο.

Εγω με το armor ειμαι πολυ ευχαριστημενος απτη ροη,αλλα και απο desing ειναι και ασημι με blue led μαμαει!

Eγω πρωτεινω το armor.

edit:Για να μην μοιαζει με σερβερ του εβαλαν και τα πορτακια!

Εμενα παντως δεν μου μοιαζει με server.

Θα φανώ κακός αλλά προσωπικά ακόμα δεν έχω καταλάβει το λόγο που σκάει κάποιος τόσα λεφτά για ένα τέτοιο κουτί. Προσωπικά (παρόλο που δεν το έχω δει απο κοντά) βρίσκω οτι είναι τρομερά υπερεκτιμημένο γι'αυτά που προσφέρει... Απλώς μούρη έχει (το Kandalf μόνο κατα τη γνώμη μου) η οποία κιόλας δεν προσφέρεται για modding. Πιστεύω οτι έτοιμα λαμπάκια και τζαμάκια κτλ θα τα βαρεθείτε αργά ή γρήγορα.

Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να πάρω ένα καλό και μεγάλο κουτί χωρίς πολλά φρου φρου κι'αρώματα (όπως πχ το Stacker ή ένα Lian Li ή ένα μεγάλο Chieftec) και θα το έκανα όπως ακριβώς ήθελα. Και πιο πολύ θα το απολάμβανα και θα έλεγα οτι έχω κάτι μοναδικό και όχι ένα κουτί το οποίο το ολόιδιο έχουν τόσοι και τόσοι...

Τέσπα, για να ρίξω πάλι τους τόνους, ανάμεσα σε αυτά τα δυο θα πρότεινα το Kandalf. Ο λόγος είναι οτι βρίσκω άθλια τα πορτάκια του Armor τα οποία ούτε κρύβουν τπτ, ούτε ασφαλίζουν τπτ, παρα μόνο σου κάνουν τη ζωή δύσκολη...

edit: Γνώμη μου πάντως είναι να κοιτάξεις και άλλα cases...

Απο αυτα τα δυο θα σου προτεινα το Armor.

Αν και καλα θα κανεις να ακουσεις την συμβουλη του Μακη και να δεις κανα κουτακι παραπανω.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 12:50]

Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να πάρω ένα καλό και μεγάλο κουτί χωρίς πολλά φρου φρου κι'αρώματα (όπως πχ το Stacker ή ένα Lian Li ή ένα μεγάλο Chieftec) και θα το έκανα όπως ακριβώς ήθελα. Και πιο πολύ θα το απολάμβανα και θα έλεγα οτι έχω κάτι μοναδικό και όχι ένα κουτί το οποίο το ολόιδιο έχουν τόσοι και τόσοι...

Δίκιο έχεις σε αυτό που λες, αλλά:

1. Δεν έχουν όλοι την όρεξη, το χρόνο, το μεράκι, τις γνώσεις να το κάνουν

2. Δεν τους ενδιαφέρει όλους να έχουν το ένα και μοναδικό κουτί

3. Πιστεύω ότι πολύ πιό εύκολα θα πουλήσω το Armour όταν αποφασίσω να αλλάξω κουτί παρά ένα φτιαγμένο από μένα

:)

Αρχική απάντηση από Wizard!

Δίκιο έχεις σε αυτό που λες, αλλά:

1. Δεν έχουν όλοι την όρεξη, το χρόνο, το μεράκι, τις γνώσεις να το κάνουν

2. Δεν τους ενδιαφέρει όλους να έχουν το ένα και μοναδικό κουτί

3. Πιστεύω ότι πολύ πιό εύκολα θα πουλήσω το Armour όταν αποφασίσω να αλλάξω κουτί παρά ένα φτιαγμένο από μένα

:)

OK. Γνώμη σου είναι και τη δέχομαι... :)

@SPC & Solid Snake: Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα με τα οποία συμφωνούμε... Κι εγώ που νόμιζα οτι θα πέσετε όλοι σας να με φάτε... :p

Μακης τελικά ξέρεις να ανάβεις φωτιές ετσι? :p :p

Θα σκεφτω και το δικο σου ενδεχόμενο και θα δώ τι θα κάνω. :)

Σχετικα με αυτό που είπες για το armor, οτι δλδ τα πορτακια σου κανουν την ζωη δύσκολη, η Thermaltake απο ότι είδα στο official site τα έχει κάνει να μπορούν να ανοίγουν.:boxed:

:hehe: Λες να έβαζε πορτάκια που να μην ανοίγουν;;; :hehe: Έλεος ρε συ... :p Είπαμε, δεν το θεωρώ καλό κουτί αλλά όχι κι έτσι... :p

Εννοώ οτι είναι κουραστικό να πρέπει να τα ανοιγοκλείνεις κάθε φορά (ακόμα και αν ανοίγουν μαζί) απο τη στιγμή που δεν σου προσφέρουν κανένα απο τα πλεονεκτήματα που δίνει ένα πορτάκι... ;):)

Δίνουν την αίσθηση της "πανοπλιας" :p

Φίλε Μακη δεν αντιλέγω σε αυτα που λες, αντιθέτως βέβαια. Θα ήθελα να μου προτείνεις ένα κουτι που να δίνει ολα αυτα τα extras που δινουν το Gandalf και το Armor που κατα την γνώμη σου αξίζουν την προσοχή. Αυτην τη περιοδο δεν έχω όρεξη να για mod, αργότερα ίσως αλλα δεν θέλω να βλέπω το κουτι μου "φτωχό"..;)

Όπως είπα και πριν αυτην την περίοδο βαριέμαι για mod. Ετσι ψαχνω ένα κουτι που να έχει στο πλαι τζάμι (δεν με ενοχλει πως θα είναι διαμορφωμένο στο σχήμα το τζάμι απλα να φένεται το εσωτερικο you know:rolleyes: ). Να έχει ΣΩΣΤΗ και αποδοτική εισροη-εκροη του αέρα( για υδρόψυξη δεν ψάχνομαι ακομα, στο μελλον σίγουρα θα βάλω ομως). Επιπλεον θέλω LED ανεμιστηρες (Σιγουρα να ειναι LED ο 120αρης στο πίσω του κουτιου), και το λιγότερο 4 Fans. Τα γούστα μου είναι το ΜΑΥΡΟ και για LED θα πρωτιμούσα μπλέ αντε να βάλω και στο μέλλον κανα νέον,κοκκινο, τα πλάγια για να δέσει καλύτερα:shifty:

Ενας απο του λόγους που μου άρεσαν τα κουτια τις Thermaltake εινα ότι έχουν και έτοιμες τρύπες για υδρόψυξη.Αλλα κάτι που παρατήρησα σχετικά με τον χώρο που μπαίνει το τροφοδοτικο στο armor kai στο gandalf, θέλω να πω πως όλοι παρατηρήσατε πως μπαίνει κάθετα, ωραία οκ δεν λέω καλή παντέντα αλλα εγώ θέλω να πάρω ενα Enermax 600W που διαθέτει 2 ανεμιστηρες και αυτος που είναι στην βάση του κάθε φορά που κλείνει το PC συνεχίζει να λειτουργει για περίπου 2 λεπτα για να δροσίσει εντελώς το κουτι, το κακο είναι οτι αφου θα είναι κάθετα στο κουτι ο δευτερος ανεμιστήρας του τροφοδοτικου θα πηγαίνει στην ουσια χαμένος δίοτι ο αέρας θα πέφτει πάνω στην λαμαρινα δλδ δίπλα απο τους σκληρους που έχει στο πάνω μέρος το gandalf και το armor. Αυτο με απασχολεί περισσοτερο.. Θα προτιμούσα το τροφοδοτικο να τοποθετηθει στην "κλασική" του θέση ώστε να "βλεπει" ο δευτερος ανεμιστήρας του τροφοδοτικου απευθειας την Motherboard. Αμα μπορείται να μου προτείνεται κάποιο τέτοιο κουτι, καλοδεχούμενο θα είναι. Ετσι και αλλιως αυτο το post το έκανα για να πάρω και άλλες γνώμες..:T:

Αρχική απάντηση από thrasher

Νομιζω οτι το kandalf δεν εχει led αναμιστηρες αντιθετα με το armor.

- Το kandalf ερχεται με εναν blue-led 12αρη ανεμηστηρα...

Αρχική απάντηση από thrasher

το kandalf βγαινει σε ασπρο-μαυρο ενω το armor ασημι μαυρο.

Eχει ασημενιο κ μαυρο....Σίγουρα ! ! ;)

Επειδη τυγχανει να συμφωνω με την αποψη του υπερεκτιμημενου για τα συγκεκριμενα κουτια κι επειδη ειπες οτι σου αρεσει το server look εγω θα προτεινα αυτο το κουτι.Δε θα μετανοιωσεις την αγορα.

Θα το βρεις εδω κι εδω κι ας μην υπαρχει στο site του τελευταιου.

Mην περιμενεις οτι η τρυπες χωρανε σωληνες custom υδροψυξης.Χωρανε σωληνες π.χ σαν του δικου μου(aquagate)αλλα οπως σου ειπα αν θες να βαλεις μια καλη εξωτερικη υδροψυξη μην βασιζεσαι εκει.

Αυτο το εχεις προσεχει?

gfa3Καλο αυτο το κουτι αλλα ο φιλος μας φαινεται να ψαχνει full tower.

Ναι το έχω δει το συγκεκριμένο της Gigabyte thrasher και δεν μου εκανε και ιδιαιτερη εντυπωση ;)

Ναι full tower ψάχνω.:...:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.