DuKe Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2005 plaisio Sony S95A 19'',mva panel, 170/170 Λοιπόν μετά απο 3 μέρες χρήσης της απαίκτησα μια ολοκληρωμένη άποψη Οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι θετικές εκτός του ότι βρέθηκαν 2 ελλατωματικά subpixels στη πάνω αριστερή γωνία,το ένα είναι σε άσπρο φόντο θαλλασί και το άλλο κίτρινο,απο τα οποία το ένα εμφανίστικε σε τεστ έπειτα απο κάποιες ώρες λειτουργίας και το άλλο στο τεστ την 2η μέρα. Δεν έχω ιδέα τι παίζει με εγγύηση της Sony αλλα και ούτε προτίθεμαι να μπώ σε διαδικασίας μιας και δεν είναι καθόλου παρατηρητέα. Το μόνο αρνητικό για την οθόνη πιστεύω πως είναι η απουσία του DVI, αλλα το γεγονός αυτό τη κάνει να αντιπροσωπεύει και μια χαμηλή τιμή για αυτά που προσφέρει. Απορία μου είναι ακόμα τη παραπάνω προσφέρει το DVI στη πράξη...μιας και η αναλογική που χρησιμοποιώ τώρα δεν υστερεί σε τπτ. Το κατασκευαστικό της panel είναι mva σύμφωνα με το prad.de και mva/ips σύμφωνα με το site της sony,το οποίο /ips μου είναι ακόμα άγνωστο για το τι σημαίνει. - Χάρη στο panel της τα χρώματα είναι ζωντανά και πιστά ακόμα και με υψηλό brightness. - Οι γωνίες θέασης πολύ καλές παρόλο που ξεπερνώντας προσεγγιστικά τις ~50-60 μοίρες αρχίζουν να ξεθωριάζουν τα χρώματα(λες και ανεβάζεις το brightness) ωστόσο με την εικόνα να παραμένει πλήρως ορατή και χωρίς παραμορφώσεις.Βέβαια τα φαινόμενα αυτά γίνονται πιό ήπια όταν μειώσεις το brightness αλλά ούτε και αυτό είναι σωτήρια λύση για το λόγο ότι γίνεται πιο έντονο το gohsting σε σκούρα-μαύρα χρώμα - Η απόκριση της σύμφωνα με τα χαρτιά είναι 16ms. Στα windows όπως προανέφερα παρατηρώ ένα ελαφρό gohsting σε σκουρα-μαυρα χρώματα όταν έχω πολύ χαμηλά επίπεδα brightness <20 (χαρακτηριστικό παράδειγμα κουνόντας το παράθυρο του smartguardian γίνονται ορατά μαύρα ίχνη) παρόλα αυτά αυξάνοντας το brightness >50 δύσκολα παρατηρείται κάτι. Στα GAMES όπου φυσικά απαιτείται και το brightness είναι απλώς άψογη! Φυσικά μιλάω για γρήγορα games most wanted,motogp... Το τελικό μου συμπέρασμα είναι πως μάλλον οπως δείχνουν τα πράματα μέχρι στιγμής είναι μια καλή αντικαταστάτρια της καμμένης μου crt σε πολύ συμφέρουσα τιμή. Αυτά τα λεγόμενα για ίσως ενδιαφερόμενους που ψάχνουν για μια καλή TFT 19'' και δεν παίρνω κανέναν στο λαιμό μου :computer: Και κάποιες φωτογραφίες με αίσχατη ποιότητα γιατί βγήκαν απο κινητό εδω φαίνονται οι γωνίες θέασης και τα ζωντανά χρώματα που παραμένουν εως τις 40-50 μοίρες
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.