Jump to content

Compact Ψηφιακή - Τι να πάρω??

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω να πάρω ψηφιακή (αρκετά χρόνια, αλλά τώρα το χω πάρει σχεδόν απόφαση :p )

Έχω καταλήξει στο ότι θέλω κάτι compact, για την ακρίβεια αρκετά compact, αλλά να μπορώ να το πιάνω και στα χέρια μου.

Έχω σταμπάρει κάποια μοντέλα, οπότε όσοι ασχολείστε περισσότερο ή έχετε κάποια γνώμη, πείτε τη πριν την πάρω!!

Panasonic dmc-fx9:

http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fx9-review/

Olympus μmju 800

Pentax Optio S6

και μετά, σε λίγο διαφορετική κατηγορία (με μεγάλο zoom) την

Olympus 770 (νομίζω από τις μικρότερες με 10x).

Τι θα διαλέγατε??

Εγώ μάλλον τείνω προς την Panasonic.

απο compact εχουμε και λεμε...

α)παρε κατευθειαν το λινκMην κολησεις με την μαρκα.....ειναι καλη μηχανουλα!(casio z750)

β)μια ...σχεδον ιδια....(ιδιος φακος) απο την pentax λινκ

300- απο pixmania αλλα εβαλα το πρωτο λινκ που βρηκα!(pentax 750)

γ)Nικον λ101 λινκ

τυχαιο παλι το λινκ!

και

δ) ετσι για να βρισκεται δες και την σονυ w17 link

Για τις δυπ πρωτες μπορω να εγγυηθω οτι ειναι αρκετα καλες(για τα γουστα μου) μιας και εχω δει καμποσα review παλιοτερα!

Η νικον περα απο το ονομα το οποιο το διατηρει στις μικρες κατηγοριες εχει 5χ οπτικο 2,5 ιντσες οθονη...

Την σονυ απλα εχω δει μια w12 και εβγαζε πολυ καλες φωτο στο auto..!Για καποιον που δεν ενδιαφερεται δεν χρειαζεται να την μαθει και πολυ δλδ.

Αυτα....

να σου προτεινω την cazio exilim Z57?

αυτην εχω αυτην εμπιστευομαι... :p

αθηνα δεν εισαι εσυ?αν σου αρεσει και εχεις ορεξη να κατεβεις πειραια στειλε πμ αν θες να την ψαξεις...

NTG, οι 2 πρώτες είναι λίγο πιο μεγάλες από αυτές που λέω (σε μέγεθος δηλαδή μου φάνηκαν πιο "ογκώδεις")

αυτό που μου αρέσει στην fx9 (την panasonic) είναι το Image stabilizer. Διότι δεν έχω καθόλου σταθερότητα και πιστεύω θα με βοηθάει.

χάρη, ενδιαφέρουσα φαίνεται και η casio ;)

Μαλλον δεν ειδες καλα (η ειδες μονο την pentax)!!

Οι διαστασεις ειναι :

CAsio 3.5x2.3x0.9

Panasonic 3.7x2.0x1.0

Ειναι λιγο πιο ψηλη κατα 0.3 ιντσες (ιντσες ειναι τα παραπανω νουμερα) η casio αλλα ειναι και η μονη που εχει διατηρησει το viewfinder!

Δες και δυο λινκ .....(απο εκει πηρα τα στοιχεια)

casio panasonic

To image stabiliser καλο ειναι αλλα δες το ως εχτρα οχι ως κριτηριο επιλογης!

Μην πεταχτει κανενας να μου πει τι ειναι και που βοηθαει......ξερω τι ειναι... εχω μηχανη που το εχει :flower:

ΠΑρε και μια εικονα απο το ιδιο χερι......

post-699-1416072313,6895_thumb.jpg

lol για το χέρι.

ο τύπος είναι όλα τα λεφτά, απίστευτο μέτρο σύγκρισης :hehe:

ναι, νόμιζα ότι η pentax και η casio είναι ίδιες, όντως η casio είναι αρκετά μικρή.

για την pentax optio s6 (που τραβάει και divx) καμιά γνώμη??

όσο για το stabilizer, επειδή είδα κάτι videάκια στο dcresource, πιστεύω είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι ( το 70% των φωτό που τραβάω είναι κουνημένες :p )

θα βάλω και την casio στο παιχνίδι της σύγκρισης και θα δούμε!

thanks 4 the info :)

Τι τραβάτε και σεις οι linuxάδες πάντως, για να πάρετε ένα screenshot αγοράζετε ψηφιακή :upside:

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 15:18]

όσο για το stabilizer, επειδή είδα κάτι videάκια στο dcresource, πιστεύω είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι ( το 70% των φωτό που τραβάω είναι κουνημένες :p )

το stabilizer βοηθαει στα πολυ δυσκολα, προσπαθει να ελαχιστοποιησει το θολωμα απο την κινηση του χεριου σου οταν δεν εχεις φως. αν χοροπηδας ή κουνιεται το θεμα σου, κανενα stabilizer δεν προκειται να κανει διαφορα.

πες τα γιατι εμενα δεν με πιστευουνε!!

Σε κα8ε φωτογραφικη μηχανη που δοκιμαζει εχει στανταρ φορμα που ακολουθει και παντα βαζει μια φωτο πως φαινεται στο χερι του!

Απλα τις πηρα και τις εβαλα μαζι στο παιντ!

Διαβασε και τα συγκριτικα!

Οχι οτι δεν ειναι καλη η πανασονικ ....μια χαρα ειναι ....απλα καλο ειναι να ξερεις τι αποριπτεις και τι αγοραζεις..(γνωμη μου)

Αρχική απάντηση από RootX

Τι τραβάτε και σεις οι linuxάδες πάντως, για να πάρετε ένα screenshot αγοράζετε ψηφιακή :upside:

ksnapshot αγαπητέ, integraded με το kde και μπορείς να τραβάς full screen, region κλπ :p

Αρχική απάντηση από .38-.45

το stabilizer βοηθαει στα πολυ δυσκολα, προσπαθει να ελαχιστοποιησει το θολωμα απο την κινηση του χεριου σου οταν δεν εχεις φως. αν χοροπηδας ή κουνιεται το θεμα σου, κανενα stabilizer δεν προκειται να κανει διαφορα.

στο dcresource έλεγε σαφώς ότι για shutter speed 1/8 και κάτω, το stabilizer βοηθάει.

είδα και 1 video που είχε, κουνιόταν πάνω κάτω (η ψηφιακή) και είχε σαφή βελτίωση με το OIS on.

τέλος πάντων, και η kodak πολύ καλή φαίνεται, οπότε θα το ξανασκεφτώ (μου αρέσει και εμφανισιακά η panasonic - υψηλά κριτήρια ΠΑΝΤΑ)

Αρχική απάντηση από ΝTG

Σε κα8ε φωτογραφικη μηχανη που δοκιμαζει εχει στανταρ φορμα που ακολουθει και παντα βαζει μια φωτο πως φαινεται στο χερι του!

γενικά το dcresource είναι καλό, αν και φοβάμαι μήπως έχει αρχίσει να τα "παίρνει".

(παλιά ήταν αρκετά πιο ερασιτεχνικό)

Σε αυτήν την κατηγορία τιμής παίζουν τα εξής φαβορί: http://www.pixmania.com/gr/gr/87347/art/panasonic/lumix-dmc-fz5-black.html (αν θές ζουμ, έχει τον καλύτερο φακό στην κατηγορία της) και http://www.pixmania.com/gr/gr/54614/art/canon/powershot-a95.html (αν δε σε ενδιαφέρει το ζουμ, η καλύτερη value for money, εξαιρετική μηχανή.) Ρώτα και σε αυτό το forum που είναι το πλέον σχετικό με το αντικείμενο.. Για reviews πας εδώ

Αρχική απάντηση από sotiris

για την pentax optio s6 (που τραβάει και divx) καμιά γνώμη??

H πρωτη μου ψηφιακη ηταν μια sony με 1.<κατι) Μp. Aλλαξα στην Pentax με την 33L και την ερωτευθηκα αμεσως. Προτεινα σε φιλο την S60 και την πηρε. Απλα αψογη! Σε κανα μηνα θα την τσιμπησω και εγω...

Πληριοφοριες εντος:)

Αρχική απάντηση από ΝTG

Τελικα αποφασισες ποια θα παρεις??

óχι με μπερδέψατε περισσότερο :rofl:

αυτο το "πληροφοριες εντος" επρεπε να το κατοχυρωσω!:p

Πριν το βαλω καμποσες φορες σε αγγελιες δεν κυκλοφορουσε....

Στο θεμα μας ομως...

Οποια και να παρεις απο panasonic - casio 750- pentax 750Ζ θα μεινεις υπερευχαριστημενος!Για λεπτομερειες πλεον παιζεις!

Η πανασονικ πχ εχει ois που ολοι αναφερεουν οτι αν μπορεις να χρησιμοποιησεις τριποδα να το απενεργοποιησεις!Σε ελαχιστες περιπτωσεις βοηθαει...(τωρα αν εσυ κυνηγας αυτες τις ελαχιστες ή φωτογραφιζεις παντα με f2.8 και κατω του 1/20sec και iso 400(ωστε να μην μπορεις να βρεις "φωτεινοτητα" απο αλλου τοτε πασο!(ακραιο παραδιεγμα....)

Την S60 μην την προτιμησεις οχι τιποτα αλλο αλλα πες ενταξει κομματια να γινει τι 6 τι 7Μπχ αλλα να τραβας βιντεακια στα 320χ240 οταν μπορεις να τραβηξεις στα 640χ480@30fps???Kαι δεν ξερω αν εχει περιστροφομενη οθονη οπως η "μεγαλη"!(νομιζω οτι δεν εχει)

βασικά είμαι μεταξύ της panasonic (σε μαύρο) και της casio (σε ανθρακί).

λέω και τα χρώματα για να καταλάβετε τα σοβαρά κριτήρια :hehe:

edit: για pentax δεν κοίταζα την s60, αλλά την s6 (σκέτο)

τσιμπα οποια απο τις δυο σου κανει κεφι.....η οποια βρεις!!

Παντως η casio εχει αρκετα μεγαλη αυτονομια ..(για ενσωματομενη non-AA μπαταρια)

(ελπιζω να μην θυμαμαι την pentax και σε παρω αδικα στο λαιμο μου-αν θες το ψαχνω)

Να υποθεσω τα λεφτα δεν αποτελει κριτηριο εε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.