GeorgeVasil Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2009 Ανοίγω ένα νέο Thread προκείμενου να μοιραστούμε τις ''εμπειρίες'' μας ως προς την αναπαραγωγή HD Video στα Μain/HTPC μας. Επίσης Σκοπός αυτού του Thread είναι να ποντάρουμε ρυθμίσεις/οδηγούς/γνώσεις οι οποίες αποσκοπούν στη Μείωση του CPU Load ή την χρήση GPU Acc. Προσωπικά Χρησιμοποιώ CoreAVc + KMPlayer..ακολουθοντας το δευτερο ποστ αυτου του Thread. http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=3571 Ειδα πτωση ~8% στο CPU Load..αλλα και μειωση της ποιοτητας του Video. Ελπιζω να ποιασατε το νοημα του Thread.. Ειμαι Ολος Αυτια.:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Φεβρουάριος 2, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Media player classic Home cinema x32+x64 rules , HD hardware decoding ον δε φλαι με 3 απλα βηματα. Κατεβασε το CCCP και κρατηστε μονο τον audio codec , βαλτε μετα να παιζει η καρτα την εικονα και ο cpu τον ηχο. προσωπικα νομιζω ειναι οτι καλυτερο αυτα για βιστα , σε ΧΡ αλλαζετε απο DXVA -> VRM7 renderless (εγω ειμαι με SPDIF , με αναλογικη συνδεση δεν ξερω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Φεβρουάριος 2, 2009 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 K-lite codec pack (το τελευταίο) + bsp player pro. Έχεις άλλο μηχάνημα για htpc πιο αδύναμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 2, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 K-lite codec pack (το τελευταίο) + bsp player pro. Έχεις άλλο μηχάνημα για htpc πιο αδύναμο; Oχι και τρελά αδύναμο..ένας 4850e AMD είναι διπύρηνος.Αλλα αφού μπορουμε να μειώσουμε το Load γιατι να μην το ψαξουμε. Καπου στο φορουμ ειχε αναφαρει ο Skysurfer & Hadji οτι το K-lite βαζει ενα σωρο αχρηστα μεσα..οποτε εχω CCCP. Εκανα αυτα που ποσταρε ο ea6gka..Respect. Για το ιδιο αρχειο ..με KMPlayer ηθελε MO 30% CPU.Με τα Setting του George..πεσαμε στο 0-3% ή 5-8%.(Ολα αυτα στο Main PC). Βεβαία η διαφορά στην εικόνα είναι εμφανής. [ATTACH]4873[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkySurfer Φεβρουάριος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Στο mainpc που δεν υπάρχει πρόβλημα ιπποδύναμης, βάζω το CCCP μόνο και τέλος. Παίζω τα πάντα με Media Player Classic. Σε PC που δεν έχει ισχυρό CPU η χρήση του CoreAVC είναι μονόδρομος. Και εκεί βάζω το CCCP και κάνω αναπαραγωγή με MCP. Για να γίνεται η αναπαραγωγή με το CoreAVC πρέπει στα settings του ffdshow Video να απενεργοποιήσουμε τον δικό του codec έτσι ώστε να αναλάβει αυτός του CoreAVC ΥΓ: με CoreAVC έκανα αναπαραγωγή ταινίας 1080p στον Dual Atom της Intel... Αυτό για να καταλάβετε πόσο καλό είναι το CoreAVC! [ATTACH]4874[/ATTACH] ΥΓ2: Μακριά απο K-Lite codec packs!!!!!!! ΥΓ3: Δοκίμασα κι εγώ τα κόλπα του ea6gka και είδα τρομερή διαφορά στο cpu load! Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Φεβρουάριος 2, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Εγω Vista Codecs έχω και παίζω τα αρχεία με MPC-HC Edition Θα δοκιμάσω και CCCP για να δω διαφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stackeras Φεβρουάριος 2, 2009 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Έχω ένα P4 2.8 με 2GB DualDDR1 400mzh και με μια Ati x1300 και λέω να το βάλω στην tv. θα παίξει κανένα hd λέτε?Δεν μπορώ να το δοκιμάσω για να δω σίγουρα. Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Φεβρουάριος 2, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 πολυ δυσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Φεβρουάριος 2, 2009 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Λοιπόν έβαλα τους CCCP με τις ρυθμίσεις του Γιώργου και απαλλάχτηκα από πολλά...Παίζει και dvd... οπότε ξήλωσα και το powerDVD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Φεβρουάριος 2, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Έχω ένα P4 2.8 με 2GB DualDDR1 400mzh και με μια Ati x1300 και λέω να το βάλω στην tv. θα παίξει κανένα hd λέτε?Δεν μπορώ να το δοκιμάσω για να δω σίγουρα. Τι λέτε?πολυ δυσκολοΜια χαρά θα παίξει τα 720p. Πιθανόν να δυσκολευτεί με τα 1080p αλλά με τους καταληλους codecs και με μερικά tweaks θα είσαι μια χαράΚαι για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις χρησιμοποιώ το ίδιο setup P42,4@3.0 GHZ ,VGA 6600LE AGP 2Χ1G RAM σε 40HD με coreAVC. Θα δοκιμάσω μερικά απο όσα εχουν γραφτεί παραπάνω και σε ενημερώνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Φεβρουάριος 2, 2009 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Δυο παρατηρήσεις για τις ρυθμίσεις του ea6gka 1.Αν επιλέξουμε auto load sutitles θα τυχαίνει να επιλέγει σε κάποιες ταινίες αγγλικούς υπότιτλους... άρα καλύτερα να το ξετσεκαρουμε. 2.Εαν χρησιμοποιούμε ξεχωριστό ενισχυτή (home cinema με optical η coaxial cable) στο ''directShow Audio'' καλύτερα να έχουμε ''system default'' για να μπορούμε να αλλάζουμε εύκολα την έξοδο του ήχου απο το pc στον ενισχυτή, από το ''playBack devices'' με δυο κλικ και οχι να μπαίνουμε στα opions του MPC Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 3, 2009 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2009 MPC HC και το φιλτρο του PowerDVD 8 για να εχω Hardware Acc καθως το προτιμω απο το ενσωματωμενο του MPC και γιατι μπορει να χρησιμοποιηθει και μεσα απο το KMPlayer ωστε να εχει και αυτο Hardware Acc.Μακρια απο K-Lite και λοιπα σκουπιδια codec packs...MPC + ffdshow και KMPlayer ειναι υπεραρκετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 3, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2009 Οταν μπορεσεις κανε τα λογια σου εικονα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Φεβρουάριος 3, 2009 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2009 Να ρωτήσω κι εγώ ρε μόρτες...Eχω μια am2 μητρική με gf7050 onboard και σκέφτομαι να πάρω ενα cpu για αναβάθμιση του htpc... (barton 2500+) Ποιό είναι το σκεπτικό μου λοιπόν : ενας (πάμφτηνος μεν μονοπύρηνος δε) LE16XX με CoreAVC & τα απαραίτητα tweaks θα τραβήξει 1080p? Η να κινηθώ προς κανενα φτηνό διπύρηνο (5600+ η ανώτερο) αν βρώ πουθενά? Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να πηγαίνει "φέτες" το pc, απλά fileserver - κατεβαστήρι - ταινίες στην tv θα είναι. Υπ΄ όψιν έχω και μια pci-x Χ1050 (αυτή κι αν δεν παίζει hd ) να κοτσάρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 3, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2009 Να ρωτήσω κι εγώ ρε μόρτες...Eχω μια am2 μητρική με gf7050 onboard και σκέφτομαι να πάρω ενα cpu για αναβάθμιση του htpc... (barton 2500+)Ποιό είναι το σκεπτικό μου λοιπόν : ενας (πάμφτηνος μεν μονοπύρηνος δε) LE16XX με CoreAVC & τα απαραίτητα tweaks θα τραβήξει 1080p? Η να κινηθώ προς κανενα φτηνό διπύρηνο (5600+ η ανώτερο) αν βρώ πουθενά? Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να πηγαίνει "φέτες" το pc, απλά fileserver - κατεβαστήρι - ταινίες στην tv θα είναι. Υπ΄ όψιν έχω και μια pci-x Χ1050 (αυτή κι αν δεν παίζει hd ) να κοτσάρω... Με εναν 4850e@Stock (Παιζει ανετα 2,8+) παιζω 1080p με 60-70% Load με KMP +CoreAVC. (Οι μνημες ειναι σε Single Channel.) Αν σε ενδιαφερει η καταναλωση..45W@stock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Φεβρουάριος 3, 2009 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2009 Αυτός είναι 2.5ghz με 512 L2, right? Και energy efficient (για το e). Ας τραβάει όσο load θέλει, αρκεί να παίζει...η κατανάλωση είναι ενα θέμα μιας και θα είναι αρκετές ώρες ανοικτός αλλά βλέπουμε. Γιώργη όταν λες 65-70% cpu τρώει και από τους 2 πυρήνες? Αν βάλεις affinity στον ένα πηρήνα τί γινεται? Θα το τσεκάρεις να μου πείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 4, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Γιώργη όταν λες 65-70% cpu τρώει και από τους 2 πυρήνες? Αν βάλεις affinity στον ένα πηρήνα τί γινεται? Θα το τσεκάρεις να μου πείς? Ναι..και στους 2. Αυτο το Affinity δεν δουλεύει..αλλαζω δεν αλλαζω παλι 2 πυρηνες χρησιμοποιεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Φεβρουάριος 4, 2009 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Ναι..και στους 2.Αυτο το Affinity δεν δουλεύει..αλλαζω δεν αλλαζω παλι 2 πυρηνες χρησιμοποιεί. Μόνο στο Super Pi...lol Μπορεί και να κάνει του κεφαλιού του το codec... Τεσπα θα δοκιμάσω πρώτα εναν 939 που έχω και κάθεται με τη δοκιμασμένη συνταγή σου μήπως και βγεί τπτ αλλιώς χτυπάμε εναν dual core am2. Tnx m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Φεβρουάριος 12, 2009 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 Οποιος εχει ετοιμο σεταρισμενο τον Media Player Classic ας δοκιμασει μια αυτα τα φιλτρα που προτεινονται εδω. Αν φτανει σε ποιοτητα εικονας τον KMPlayer να το ψαξουμε ρε αδερφε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stackeras Φεβρουάριος 15, 2009 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2009 Όταν έχω εξωτερικούς υπότιτλους φαίνονται παρα πολύ μικρά τα γράμματα στην tv. Καμια ιδέα πως να τα μεγαλώσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.