Jump to content

OCZ vs Geil Ποιά από τις δύο;

Διόνυσος

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πρόκειται να κάνω μία μικρή αναβάθμιση στο σύστημα μου και σκοπεύω να ξεφορτωθώ τα 2x256 που έχω και να πάρω 2x512. Έχω υπόψιν μου τις 2 παρακάτω απόψεις.

Geil:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554950

OCZ:

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MemoryPC&cp_id=62103

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποιά να διαλέξω. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με overclocking (τουλάχιστον όχι για την ώρα). ’κουσα ότι οι ocz αυτές μπορεί να μην ταιριάζουν με intel επεξεργαστές, ενώ οι Geil είναι συμβατές με όλα τα συστήματα. Αληθεύει αυτό; Μήπως τυχαίνει να γνωρίζει κανείς και τα timings της ΟCZ; Ευχαριστώ

Οι ocz δεν υπάρχουν στα multirama!!!!! Και μάλιστα σήμερα που πήγα στο κατάστημα στη Μεσογείων και τις ζήτησα μου έδειξαν το κιτάκι DDR2 και μου είπαν ότι θα παίζει κανονικά σε DDR. Συγνώμη γίνεται αυτό;;;;;; Γιατί μου φαίνεται ότι θα μας τρελάνουν τελείως........

Και βέβαια όχι!!!!!! Οι ειδικοί έδειξαν πάλι την ειδίκευσή τους... :p

Πάντως κάτι DDR2 OCZ έπαιξαν μια χαρά στην ASUS P5GD2 του πατέρα μου με τον P4 640... Επίσης όταν έψαχνα, είχε ειπωθεί απο εδώ μέσα πως οι OCZ έχουν τη μεγαλύτερη συμβατότητα αλλά νομίζω οτι κάτι είχε ειπωθεί για τις gigabyte. Ψάξ'το λίγο το θέμα! ;)

DDR2 να δουλευουν σε DDR δε γινεται.Οσο για τη συμβατοτητα της μητρικης σου δες παρακατω.Εχει ολες τις OCZ που δουλευουν με τη μητρικη σου

http://configurator.ocztechnology.com/result.asp?mn=GA%2D8IPE1000%2DG&modelid=45924

OCZ Premier Series PC-3200 Dual Channel memory is capable of achieving speeds of up to 400 MHz at CL 2.5-3-3-7. OCZ PC-3200 Premier Series Dual Channel memory has been designed and fully optimized for use on Intel Pentium 4 and AMD Athlon-based systems.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι εκεί που ελέγχεις το motherboard compatibility (support) από Gigabyte βγάζει μόνο μία την 8ΚΝΧΡ. Αυτό υποθέτω ότι σημαίνει ότι δεν μπορώ να βάλω OCZ μνήμες. Έτσι δεν είναι;

Αρχική απάντηση από Διόνυσος

ΟΚ. Την βρήκαμε την άκρη. Τελικά στο λινκ του Νίκου αναφέρεται ότι η μητρική υποστηρίζει τις OCZ. Σε αυτές θα καταλήξω. Ευχαριστώ και πάλι :)

Από που θα τις πάρεις όμως γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ!

Αρχική απάντηση από dimpar [24-11-2005 23:15]

Από που θα τις πάρεις όμως γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ!

Πήγα εχθές από το Mutlirama στην Τσιμισκή και τις έκανα παραγγελεία. Μου έιπαν πως την Τρίτη θα τις έχουν, μιάς και είναι διαθέσιμες στη σελίδα τους. Θα δούμε!

Εμένα στο Ηράκλειο όταν παρήγγειλα τις μνήμες του πατέρα μου μου είχαν πει Τρίτη (μετά 3-4 μέρες δλδ) αλλά ήρθαν Δευτέρα... ;)

Ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα... :)

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 17:35]

στη τσιμισκη και στουρναρη ειναι ξηγημενα ατομα , θα εξυπηρετηθεις πιστευω

Αυτό ελπίζω και εγώ. Την κοπελιά που με εξυπηρέτησε πάντως την είδα πολύ σίγουρη. Την Τρίτη που θα περάσω από εκεί θα σας πω τα νεώτερα. :cool:

Σε ευχαριστώ dimpar. 122 ευρώ τις πήρα. Αν τις θέλεις και εσύ σου προτείνω να τις κάνεις παραγγελεία αν δεν τις έχουν στο κατάστημα. Δεν έχεις να χάσεις τπτ :)

Αρχική απάντηση από nikos19 [24-11-2005 22:29]

2.5-3-3-7 δες και παρακατω

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr_pc_3200_premier_dual_channel

Εεεεε Ενταξει ... αμα επερνε τις 2-2-2-5 Πλατινουμ , οπως εγω , θα εσκαγε 270 Ευρο..

Καλα ειναι , OCZ ειναι , απλα ειναι για default λειτουργια , και τιποτα παραπανω.

Καλοριζικες φιλαρακι :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.