Jump to content

Αξίζει?

ergotelis

Recommended Posts

Παιδιά έχω κάποιες γενικές ερωτήσεις περί (υδρό ή μη)ψύξης:

1)οι bh5-utt στα όρια, πόση ψύξη χρειάζονται πέραν της βασικής με τις κουβέρτες?Υπάρχει ειδικό block για rams,αξίζει?Η λέτε με μια πατέντα(τη στοκ ψύκτρα της amd με το φαν της προσαρμοσμένο πάνω στις ram) θα είμαι καλυμένος,αρκεί βέβαια να δουλεύω το ανεμιστήρι στα 800rpm, για να μην ακούγεται καθόλου...Θα δω διαφορά σε επιδόσεις, αν π.χ. ο τρόπος ψύξης που σας λέω τις κρατά στους 45 C από ότι η υδρόψυξη στους 30 C?

2)Το chipset το nf4 ultra ,αξίζει επίσης υδρόψυξη?Οι στόκ ψύξεις τους,είναι σχετικά αθόρυβες(θα προτιμούσα να μη τις άκουγα τελείως ωστόσο,με μια θερμοκρασία στους 45 C.θα δώσει παραπάνω το chipset(κυρίως στα mhz του cpu) σε επιδόσεις από ότι η στοκ ψύξη του?Για παθητική τι θα λέγατε(αρκεί να μη κολλά βέβαια με τη κάρτα γραφικών)

3)ΟΙ ram της κάρτας γραφικών,καλύβονται με τα κλασσικά παθητικά ψυκτράκια?(π.χ. τα ζαλμαν ή κάτι ρεβόλτεκ μεταλλικά πιο ογκώδη που έχω δει)?Πάλι θα κερδίσω κάτι παραπάνω αν βάλω υδρόψυξη σε αυτές με κάποια πατέντα,ωστέ απλά να περνά το νερό μέσα από ένα τετραγωνισμένο μεταλλικό σωλήνα?

3)Έστω ότι βάζω υδρόψυξη και στα δύο,χαλάει η ροή του νερού με τα παραπάνω μπλοκ αρκετά ή όχι?Υπόψην αντλία χρησιμοποιώ L30,και το πιο πιθανόν είναι αν βάλω κανένα μπλοκ παραπάνω είναι να βάλω στο chipset,αλλά και πάλι το σκέφτομαι...

Ευχαριστώ προκαταβολικά περιμένω απαντήσεις!

Αρχική απάντηση από ergotelis [24-11-2005 21:37]

Παιδιά έχω κάποιες γενικές ερωτήσεις περί (υδρό ή μη)ψύξης:

1)οι bh5-utt στα όρια, πόση ψύξη χρειάζονται πέραν της βασικής με τις κουβέρτες?Υπάρχει ειδικό block για rams,αξίζει?Η λέτε με μια πατέντα(τη στοκ ψύκτρα της amd με το φαν της προσαρμοσμένο πάνω στις ram) θα είμαι καλυμένος,αρκεί βέβαια να δουλεύω το ανεμιστήρι στα 800rpm, για να μην ακούγεται καθόλου...Θα δω διαφορά σε επιδόσεις, αν π.χ. ο τρόπος ψύξης που σας λέω τις κρατά στους 45 C από ότι η υδρόψυξη στους 30 C?

2)Το chipset το nf4 ultra ,αξίζει επίσης υδρόψυξη?Οι στόκ ψύξεις τους,είναι σχετικά αθόρυβες(θα προτιμούσα να μη τις άκουγα τελείως ωστόσο,με μια θερμοκρασία στους 45 C.θα δώσει παραπάνω το chipset(κυρίως στα mhz του cpu) σε επιδόσεις από ότι η στοκ ψύξη του?Για παθητική τι θα λέγατε(αρκεί να μη κολλά βέβαια με τη κάρτα γραφικών)

3)ΟΙ ram της κάρτας γραφικών,καλύβονται με τα κλασσικά παθητικά ψυκτράκια?(π.χ. τα ζαλμαν ή κάτι ρεβόλτεκ μεταλλικά πιο ογκώδη που έχω δει)?Πάλι θα κερδίσω κάτι παραπάνω αν βάλω υδρόψυξη σε αυτές με κάποια πατέντα,ωστέ απλά να περνά το νερό μέσα από ένα τετραγωνισμένο μεταλλικό σωλήνα?

3)Έστω ότι βάζω υδρόψυξη και στα δύο,χαλάει η ροή του νερού με τα παραπάνω μπλοκ αρκετά ή όχι?Υπόψην αντλία χρησιμοποιώ L30,και το πιο πιθανόν είναι αν βάλω κανένα μπλοκ παραπάνω είναι να βάλω στο chipset,αλλά και πάλι το σκέφτομαι...

Ευχαριστώ προκαταβολικά περιμένω απαντήσεις!

1)οι περισσοτεροι δεν τις ψυχουν με κουβερτες.....ισα ισα τις βγαζουν και προτιμουν ειτε δυνατους 12αριδες ανεμιστηρες ακριβως απο πανω ειτε ψυκτρακια σε σετ των 10 σε συνδυασμο με καποιον πιο ησυχο ανεμιστηρα.

2)αρκετα μελη στο δελαμπ εχουν αφησει το τσιπσετ με στοκ ψυξη.προσωπικα το εβγαλα το λειανα με ντουκοχαρτο και αντικατεστησα την κιτρινη αηδια της δφι με κεραμικ.σε λοαντ δεν εχω δει πανω απο 47 βαθμους στο τσιπσετ με +0.2 βολτ επανω.το ανεμιστηρακι να προσθεσω οτι δεν ακουγεται

3)εγω με λ20 εχω 3πλο σωληνοτο ψυγειο και 2 μπλοκ.ενα για επεξεργαστη και ενα για καρτα γραφικων.η λ30 σου δεν νομιζω να εχει προβλημα.το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η μικρες διαδρομες στους σωληνες και να μην υπαρχουν πολλες γωνιες.

σαν τελευταιο tip προσεχε την πρακτικοτητα.μπορει να το φτιαξει δηλαδη αποδοτικοτατο αλλα οταν θα θες να κανεις καποιο καθαρισμα ή μετατροπη να μην χρειαζεται να το ξεστηνεις ολοκληρο.

:)

γιατι οσο μικροτερη διαδρομη κανει το νερο τοσο μικροτερη δυναμη αντλιας χρειαζεσαι αρα και λιγοτερη καταπονηση της λ30.επισης ειναι και πρακτικος αλλα και εμφανισιακος ο λογος.πιο μαζεμενο(κομπακτ)

εαν θες ανεβασε καμια φωτογραφια απο το συστημα σου να το δουμε:)

Κανείς? :confused: :confused:

Αν το έχει δοκιμάσει κανείς ας μου πει,γιατί έτσι πως είναι το Armor μου φαίνεται ενδιαφέρον να βάλω το ένα ψυγείο μετά το άλλο και ενδιάμεσα τα fans.Μήπως θα είμαι ο πρώτος που θα το δοκιμάσει? :p:P:P

για ποιο λογο να βαλεις και δευτερο ψυγειο ?

οτι και να κανεις απο ενα ψυγειο μπορεις να περιμενεις μια θερμοκρασια πολυ κοντα σε αυτην του δωματιου.εκτος αν σκοπευσεις να βαλεις 2-3 ψυγεια και να βγαλεις τελειως τα fans

στη θεση σου,θα ψαχνομουν για phase change(αφου δε σε καλυπτει η απλη υδροψυξη)

1.υπαρχουν μπλοκ και για τη RAM του συστηματος.δεν ξερω περισσοτερα,δεν νομιζω οτι πουλανε.αν σε ενδιαφερει ψαξε γερμανικα e-shops,θα βρεις απιστευτη ποικιλια

2.το ανεμιστηρακι της dfi εκανε πολυ εκνευριστικο θορυβο και βγηκε.αν εχεις ολα τα υπολοιπα δεν ειναι τπτ να παρεις και ενα μπλοκ για το chipset με την πρωτη ευκαιρια.προσοχη μονο,γιατι στη DFI κλεινει η PCI Express και αναγκαστικα χρησιμοποιω τη δευτερη

3.υπαρχουν μπλοκ που καλυπτουν και τις μνημες εκτος απο το GPU και προφανως ειναι καλυτερη λυση απο μνημοψυκτρακια(μη φανταστεις καμμια τεραστια διαφορα).απλα καμμια φορα δε συμφερουν ως λυσεις.δε συνιστω με τπτ να δωσεις 60+ Ε για ενα τετοιο μπλοκ για την 5700 που εχεις.καλυτερα κρατα τα για αναβαθμιση

2o ψυγείο λέω να βάλω μόνο και μόνο για να για να λειτουργούν σε χαμηλότερη συχνότητα τα fans,ώστε να εξασφαλίσουμε μια παραπάνω ησυχία.Τελικά βλέπω πως υδρόψυξη για μνήμες μάλλον δεν αξίζει,γιατί έτσι και αλλιώς μόνο σε benches θα χρειαστεί η παραπάνω ισχύς,ενώ στα παιχνίδια π.χ. δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά οπότε δεν υπάρχει λόγος να τις ζορίζεις και άρα να τις ψύχεις.Ωστόσο από Γερμανία κοιτούσα για τέτοιες ψύκτρες.Το πρόβλημα δεν είναι αν θα τα βρω,βρίσκω τα πάντα αλλά σε τιμή δε ξέρω αν συμφέρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.