Kostas_Asoee Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2005 Χαιρετώ τα μεγάλα παιδιά, fresh meat εδώ! :hi: Νέο μέλος, νέα ποστ με προβλήματα... :whistling :sick: Λοιπόν, το πρόβλημά μου έχει ως εξής και θα παρακαλέσω πραγματικά να με βοηθήσετε, αν πραγματικά μπορείτε, γιατί έχω αγανακτίσει! Το σύστημά μου είναι: Gigabyte K8NS Ultra (939) Athlon 64 3200+ MSI NX6800GT TD256 2*512 Kingston KVR400X64C3 PC3200 400MHz OCZ Modstream 450 Πριν κανά δίμηνο, εκεί που ο υπολογιστής δούλευε κανονικά και εγώ έβλεπα τηλεόραση, ξαφνικά έκανε κάτι σαν restart, και από εκείνη τη στιγμή και μετά, αν και άνοιγε, δεν έδινε ποτέ σήμα στην οθόνη και ούτε ανταποκρινόταν, απλά άνοιγε.. Μετά από λίγο παρουσίασε και άλλο πρόβλημα, δεν άνοιγε καν ο υπολογιστής ("έκανε" να ανοίξει, αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου έκλεινε) και ήθελε ανρκετές προσπάθειες για να ανοίξει. Όταν άνοιγε, προσπαθούσα να ανοίξω το DVD-R, και το πορτάκι του άνοιγε μέχρι τη μέση ή μέχρι άλλα τυχαία σημεία. Όλα αυτά χωρίς να δίνει σήμα στην οθόνη. Με τα πολλά, βρήκα καμένο τσιπάκι στην κάρτα γραφικών, και την έστειλα πίσω (έκανα κάνα 20ήμερο να ενεργοποιηθώ..) στο e-shop. Το τροφοδοτικό το δοκίμασα στον παλιό μου υπολογιστή με Thunderbird 800 MHz, Creative 3D Blaster Banshee και ιστορίες και δούλευε κανονικότατα. Ήταν η MSI NX6800 η απλή, και η διαδικασία αντικατάστασής της, μου τά'πρηξε κανονικά (κοντά 40 μέρες έκανε) και επειδή δεν υπήρχε η απλή, αντικαταστάθηκε με την GT. Όλο χαρά λοιπόν χθες πήρα επιτέλους την καρτούλα μου, και άρχισα να ετοιμάζω τον υπολογιστή. Πάω να τον ξεκινήσω, και πάλι τα ίδια. Όταν ανοίγει, δεν στέλνει σήμα στην οθόνη και δεν ανταποκρίνεται, τα πορτάκια των DVD ανοίγουν μέχρι όσο τους κατέβει, χώρια το γεγονός ότι 1 στις 20 ανοίγει ο υπολογιστής. Από την μία σκέφτομαι ότι το πιό λογικό είναι να έχει πρόβλημα η motherboard, από την άλλη να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Βέβαια, δοκίμασα στον καινούργιο υπολογιστή το παλιό τροφοδοτικό, ένα "μαρκα μ'έκαψες" 250W πάνω κάτω, σύνδεσα μόνο την motherboard και την κάρτα γραφικών, αλλά όπως και με το άλλο τροφοδοτικό, δεν άνοιγε *("έκανε" να ανοίξει, αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου έκλεινε), μόνο που με αυτό δεν άνοιξε ποτέ, και τα κλάσματα δευτερολέπτου ήταν ακόμα πιό μικρά... Αυτό είναι το πρόβλημά μου, και από την μία λέω στα τέτοια μου ο κωλουπολογιστής, από την άλλη τον κλαίω, μιάς και τον αγόρασα τον περασμένο Ιανουάριο, και από τον Σεπτέμβριο είναι τέζα, κρίμα τα λεφτά! Μία χείρα βοηθείας παρακαλώ παίδες, γιατί είμαι απελπισμένος! Ευχαριστώ προκαταβολικά! :daisy:
greekfragma Νοέμβριος 24, 2005 #2 Νοέμβριος 24, 2005 παρε το μανουαλ της μητρικης.βρες την σελιδα με τα λαμπακια πανω στην μητρικη........μετα βγαλε ολες τις συσκευες απο πανω.αφησε μονο επεξεργαστη καρτα γραφικων και μνημες.βγαλε δηλαδη τους δισκους και τα οπτικα μεσα.εαν παλι εχεις κανα γνωστο με παρομοιο υπολογιστη ζητα του να δοκιμασετε και αλλους συνδυασμους......βαλε αλλον επεξεργαστη αλλες μνημες............αλλον σκληρο δισκο.και κατι τελευταιοβεβαιωσου για τις καλωδιωσεις οτι ολες εινια οκ.κανε και ενα clear cmos
Kostas_Asoee Νοέμβριος 25, 2005 Author #3 Νοέμβριος 25, 2005 Κάναμε κάποιες δοκιμές με ένα φίλο και ιδού τα αποτελέσματα:Πολιμετρήσαμε το τροφοδοτικό και οι τάσεις ήταν κανονικές.Κάναμε clear CMOS, αλλά τίποτα, ο υπολογιστής και πάλι ανοίγει για κλάσματα δευτερολέπτου και ξανασβήνει, ενώ ξεκινάει κανονικά ελάχιστες φορές, χωρίς τίποτα να γίνεται. (δε δίνει σήμα, τα drives ανοίγουν μέχρι όσο τους κατέβει).Βγάλαμε και όλες τις συσκευές πλην κάρτας γραφικών και motherboard (με όλα της τα εξαρτήματα πάνω) αλλά τα αποτελέσματα είναι και πάλι τα ίδια..Υπάρχει περίπτωση να μην φταίει η motherboard??
deadlock7 Νοέμβριος 25, 2005 #4 Νοέμβριος 25, 2005 Λογικα τροφοδοτικο ή μητρικη ειναι!Πιο πιθανο μου φαινεται να φταιει το πρωτο παντως!Χωρις πειραματα δυσκολο να καταλαβεις..επισης δοκιμασε ν'αλλαξεις και πριζα!
pontium Νοέμβριος 25, 2005 #5 Νοέμβριος 25, 2005 Κάποιος πυκνωτής την μητρικής θα έσκασε ή θα κάηκε καμία αντίσταση.’μα έχεις πολύμετρο δοκίμασε στο oums αμα περνάει ρεύμα μέσα απο τσ κύκλωματα.Είναι κουραστικό,δεν λέω,αλλά με έχει σώσει πολλές φορές πριν πάω να πετάξω κάτι,συνήθως είναι οι "πλακέ" αντιστάσεις το πρόβλημα.’μα έχει εγγύηση,βουρ για rma.Δεν νομίζω να φταίει το τροφοδοτικό όμως....
thrasher Νοέμβριος 25, 2005 #6 Νοέμβριος 25, 2005 Μηπως δεν υπαρχει γηωση?εδιτ.Με αλλη μητρικη δοκιμασες?
ΝTG Νοέμβριος 26, 2005 #7 Νοέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από pontium Κάποιος πυκνωτής την μητρικής θα έσκασε ή θα κάηκε καμία αντίσταση.’μα έχεις πολύμετρο δοκίμασε στο oums αμα περνάει ρεύμα μέσα απο τσ κύκλωματα.Είναι κουραστικό,δεν λέω,αλλά με έχει σώσει πολλές φορές πριν πάω να πετάξω κάτι,συνήθως είναι οι "πλακέ" αντιστάσεις το πρόβλημα.’μα έχει εγγύηση,βουρ για rma.Δεν νομίζω να φταίει το τροφοδοτικό όμως.... ψηφιζω το ιδιο......!!!!!Προσπαθησε να βρεις καμμια μητρικη αλλη για να βεβαιωθεις!
Legend1416003172 Νοέμβριος 26, 2005 #8 Νοέμβριος 26, 2005 Εχμ, παιδιά επειδή ο φίλος που αναφέρει είμαι εγώ και μάλλον εγώ θα κάνω όλη τη βρωμοδουλειά στο τέλος, δεν υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος; Βασικά θέλω να σιγουρευτώ πως φταίει η μητρική για να φύγει αμέσως rma.
ΝTG Νοέμβριος 26, 2005 #9 Νοέμβριος 26, 2005 oi φιλοι στα δυσκολα φαινονται Δεν μπορεις να βρεις καμμια μητρικη να δοκιμασεις???
Kostas_Asoee Νοέμβριος 27, 2005 Author #10 Νοέμβριος 27, 2005 Σωστός ο NTG!! Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται! Έλειπα 2 μέρες από το σπίτι, τα έπινα να ξεχάσω!! Πάντως το τροφοδοτικό μου φαίνεται πραγματικά πολύ δύσκολο να έχει πρόβλημα, αλλά από την άλλη το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος φίλος/γνωστός που να έχει μητρική με 939, για να το τσεκάρω και να'μαι σίγουρος.. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι διαφορετικό από το δίπτυχο μητρική-τροφοδοτικό?? (Κανάς επεξεργαστής για παράδειγμα.. Δεν έχω και πολύ ιδέα, γι'αυτό διαφωτίστε με παίδες!!)
Kostas_Asoee Νοέμβριος 30, 2005 Author #11 Νοέμβριος 30, 2005 Λοιπόν, επειδή περισσότερες πιθανότητες έχει να φταίει η motherboard, θα την επιστρέψω να προχωρήσει λίγο το θέμα.. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός με τα DVD-ROM, που σας έλεγα ότι ανοίγουν μέχρι τυχαία σημεία.. Αυτό λοιπόν συμβαίνει μόνο όταν το DVD είναι συνδεδεμένο με την motherboard, ενώ όταν δεν είναι ανοίγει κανονικά.. Tiny λεπτομέρεια, αλλά δε νομίζω να έτυχε κάτι τέτοιο, το δοκίμασα αρκετές φορές.. (λες να'μαι τόσο γκαντέμης?? μπαααα :giveup: ) Η αντιπροσωπεία της Gigabyte απ'οτι ξέρω είναι η Infoquest, ενώ την κάρτα την αγόρασα από το Ram Shop. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι το αν θα την πάω στο Ram Shop, ή κατευθείαν στην αντιπροσωπεία. Έχει κανείς εμπειρία από αντικατάσταση αντικειμένου στο από το Ram Shop? (ή γνωστός, φίλου, φίλου σας και πάει λέγοντας! Everything matters! )
RootX Νοέμβριος 30, 2005 #12 Νοέμβριος 30, 2005 Καλύτερα απευθείας στην info, θα γλιτώσεις τον χρόνο παραμονής της μητρικής στο κατάστημα.
ΝTG Νοέμβριος 30, 2005 #13 Νοέμβριος 30, 2005 Απο ολα οσα ανεφερες την μητρκη παντως θα υποψιαζομουνα!Αν ειναι να γυρισεις κατι πισω ξεκινα με αυτην!Αλλα πρωτα προσπαθησε να βρεις ενα τροπο να βαλεις καινουργιο bios στη μητρικη.Ισως να φταει και αυτο!Λεω "προσπαθησε" γιατι δεν ξερω αν ειναι τοσο ευκολο με τα προβληματα αυτα!
Kostas_Asoee Νοέμβριος 30, 2005 Author #14 Νοέμβριος 30, 2005 Δηλαδή τί εννοείς να βάλω καινούργιο Βios??
greekfragma Νοέμβριος 30, 2005 #15 Νοέμβριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από Kostas_Asoee [Σήμερα, στις 12:07] Δηλαδή τί εννοείς να βάλω καινούργιο Βios?? καλυτερα πηγαινε την μητρικη μεχρι την αντιπροσωπεια.
Kostas_Asoee Νοέμβριος 30, 2005 Author #16 Νοέμβριος 30, 2005 Μάλλον σήμερα θα την πάω.. Αν όχι σήμερα, αύριο.. Πρέπει να τελειώνει αυτή η δουλειά, μ'έχει κουράσει αφάνταστα! Ευχαριστώ για την, μέχρι στιγμής, βοήθεια! Ελπίζω μόνο να τελειώσει το θέμα με την αντικατάσταση της motherboard...
ΝTG Νοέμβριος 30, 2005 #17 Νοέμβριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma καλυτερα πηγαινε την μητρικη μεχρι την αντιπροσωπεια. βλεπω πλεον εχεις μαθει να απαντας!!!!! @κωστας Καλυ τυχη στην αντιπροσωπεια!
Kostas_Asoee Νοέμβριος 30, 2005 Author #18 Νοέμβριος 30, 2005 Και να φανταστείτε ότι από την αρχή, το να έχει χαλάσει η motherboard ήταν το απευκταίο σενάριο.. Το πρόβλημα που ανακύπτει τώρα με την αντικατάστασή της είναι άλλο.. Έχω δύο sata σκληρούς, σε raid και αναρωτιέμαι αν μπορώ να σώσω τα δεδομένα..! Το θετικό είναι ότι προέβλεψα και έκανα backup σε όλα τα δεδομένα μου λίγο καιρό πριν γίνει η ζημιά (αν έχανα 100 gb τραγούδια θα τρελαινόμουν!! ), αλλά από τότε που έκανα το backup, μάζεψα καμιά 30αριά ταινίες στον δίσκο προς αντιγραφή... (αχέμ..γκουχ..γκουχ.. :devil: ) Αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να τα σώσω.. Αν γίνει το κακό και χαθούν, δεν πρόκειται να ξανακάνω raid!!
morpheus Νοέμβριος 30, 2005 #19 Νοέμβριος 30, 2005 Μήπως γίνεται κανενα βραχυκύκλωμα και κλεινει αυτόματα; Δοκίμασε να τα στήσεις έξω απο του κουτί πάνω σε μια μονωτική επιφάνεια (χαρτι, ξυλο, πλαστικο κλπ)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.