Jump to content

FightAIDS@Home - Greeks United (hosted by TheLab.gr)

.38-.45

Recommended Posts

ρε παδια ή δεν εχω καταλαβει κατι ή κανω κατι λαθος...το τρεχω εδω και πανω απο μια μερα και στα στατιστικα μου δειχνει σαν μην το εχω τρεξει ποτε...υπαρχει καποιος λογος που δεν εχουν ενημερωθει τα στατιστικα μου; μηπως πρεπει να κανω εγω κατι;

επισης προσεξα στα messages οτι λεει πως χτες ωρα 1.21.36 το βραδυ εκανε report...τι στο καλο συμβαινει;

• Replies 488
  • Created
  • Last Reply

να ρωτησω και κατι ακομα...πρεπει οσο τρεχει το project το συστημα να ειναι και συνδεδεμενο στο ιντερνετ; σδηλαδη αν το βαλω σε ενα συστημα που μπαινει στο νετ περιστασιακα δεν θα κανει δουλεια;

edit: και κατι ακομα. με την χρηση του σκληρου τι κανει ακριβως; τρωει συνεχεια χωρο ή δεσμευει αυτον που του οριζεις απο τις preferences και μεχρι εκει;

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 21:46]

να ρωτησω και κατι ακομα...πρεπει οσο τρεχει το project το συστημα να ειναι και συνδεδεμενο στο ιντερνετ; σδηλαδη αν το βαλω σε ενα συστημα που μπαινει στο νετ περιστασιακα δεν θα κανει δουλεια;

edit: και κατι ακομα. με την χρηση του σκληρου τι κανει ακριβως; τρωει συνεχεια χωρο ή δεσμευει αυτον που του οριζεις απο τις preferences και μεχρι εκει;

οχι,δεν χρειαζεται ναναι συνδεδεμενο συνεχεια...η εχει επιλογη να συνδεεται μονο οταν χρειαζεται...κατα ταλλα ιντερνετ χρειαζεται για να ανεβαζει αποτελεσματα και να κατεβαζει νεα δουλεια (λιγα κβ δηλαδης)

ναι,τρωει απτον σκληρο μονον οσο του ορισεις

spam:94,258 ποντοι:flex: :flex: :flex:

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 00:25]

μαλιστα...

και σε περιπτωση που δεν ειναι στο νετ προφανως απλα καθεται και περιμενει ε;

Πήγαινε στα Preferences και επέλεξε 10 μέρες (το μέγιστο δυνατό) για buffer. Έτσι θα κατεβάσει αρκετά jobs για 10 μέρες οπότε χρειάζεται να συνδέεσαι το λιγότερο μια φορά στις 10 μέρες.

post-129-1416073264,1878_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από hayabusa [Χθες, στις 01:26]

αψογος mod, thanx a lot for the tip :T: :T:

και μια τελευται ερωτηση. update μπορω με καποιο τροπο να κανω χειροκινητα;

Ένας τρόπος είναι το κουμπί που σου δείχνω στο attachment και ένας άλλος είναι να το κλείσεις εντελώς και να το ξανανοίξεις. Και στις δυο περιπτώσεις όμως υπάρχει περίπτωση να είναι busy ο server και να αργήσει κανα 2λεπτο πριν στα κάνει update.

post-129-1416073264,6743_thumb.jpg

μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι εδω και τρεις μερες, και ενω δειχνει το site τα στατιστικα μου να ειναι ενημερωμενα, δεν εχουν πειραχτει οι παντοι μου και τα returned results μου; το μηχανημα δουλευει 24/7 τρεχοντας το project και ειναι και online ταυτοχρονα που σημαινει οτι με το που τελειωνει μια εργασια κατεβαζει αμεσως αλλη...

Εγώ μια χαρά βλέπω να έχει; 2000+ πόντους και το πιο πρόσφατο αποτέλεσμά σου, ανέβηκε χτες το βράδυ.

Υπάρχει ένα σχετικό latency, να περιμένεις μισή μέρα να δεις τα χτεσινά αποτελέσματα σου ;)

post-129-1416073270,1644_thumb.jpg

ωπ εχεις δικιο....παντως μεχρι την ωρα που εκανα το παραπανω ποστ δεν ειχε δεν ειχε αλλαξει κατι στο προφιλ μου ...μαλλον αυτη η καθυστερηση που αναφερεις εφταιγε...

anyway ευχαριστω και παλι...

Δυο οψεις του νομισματος...

Κατ' αρχάς μπράβο στον Μπεκρή γιατι προσωπικά καθε προσπάθεια για αφιλοκερδη κοινωνική συνεισφορά, με αγγιζει. Επειδή είμαι επαγγελματίας πληροφορικάριος ξέρω οτι μπορεις με το καταλληλο λογισμικό να "ενωσεις" απομακρυσμένους επεξεργαστες (υπολογιστές) ωστε να συμπεριφέρονται σαν ενας μεγάλος "υπερυπολογιστής". Παραδειγματα πολλά, ενα απο αυτα ειναι ο υπερυπολογιστής του Ohio Supercomputer Center (το βρηκα στο μπαμ στο Google, παιζουν απειρα αλλα sites) που αποτελειται απο 256 PC με επεξεργαστή Intel 2.4GHz Xeon συνδεδεμενα μεταξύ τους με γιγάμπιτο δίκτυο. Αρα, ναι, ειναι δυνατόν να δημιουργηθεί ενας εικονικός υπερυπολογιστής αντλώντας επεξεργαστική ισχύ απο PC συνδεδεμενα στο διαδίκτυο.

Αλλά!!!!

Οταν χρησιμοποιούσα το SETI, ειχα προσπαθήσει απο περιέργεια να ψαχουλέψω τι ακριβώς κάνει, περισσότερο για εγκυκλοπαιδική γνώση. Ξεκίνησα με sniffers και packet analyzers για να δω τις συνδεσεις που δημιουργούσε και τα πακέτα που εστελνε. Κατ' αρχάς εξεπλάγην απ' το γεγονός οτι αρκετά απο τα πακέτα ήταν encrypted! Θα περίμενα οτι δεδομενα που εξυπηρετούν κοινωφελή σκοπο θα στελνονταν σε plain text γιατι αν μη τι άλλο το encryption αυξάνει το μεγεθος των δεδομένων και χρησιμοποιεί επεξεργαστική ισχύ για decryption... Οι περισσοτερες συνδεσεις γινότουσαν στην πόρτα 80 (που ειναι και αυτο που ελεγε ο ΣΕΤΙς), αλλα γινόντουσαν και κάποια άλλα connections σε τυχαίες πόρτες. Το περίεργο ήταν οτι πολλά απο αυτά τα connections είχαν προορισμό το 127.0.0.1 (localhost, δηλαδή το ίδιο το PC)... Πολύ περίεργο... πιο περιεργο ακόμα ήταν οτι σε αυτα τα requests στο localhost απαντούσε το svchost.exe, το οποίο έκανε με την σειρά του connections στο Internet. Οταν έκοβα το SETI@home, σταματαγε και το svchost.exe. Μετά προσπαθησα να δώ που καταλήγαν τα connections. 99.9% των connections στην πόρτα 80 πηγαίναν σε IP διευθύνσεις καταχωρημένες σε πανεπιστήμια, κρατικούς φορείς και εταιριες ανα τον κόσμο. Αλλα τα connections στις τυχαίες πόρτες και ειδικά τα connections που έκανε το svchost.exe σκαγανε σε unregistered IPs, ή σε IPs που δεν απαντούσαν σε ping και port scan...

ΠΕΡΙΕΡΓΟ, αν μη τι άλλο...

Τωρα, δεν παω να το παίξω σουπερ ουάου, ούτε την διάθεση είχα, ούτε και τις γνώσεις σε Reverse Engineering για να το ψάξω παραπάνω. Μου αρκει που βρήκα οτι το λογισμικό αυτό (και τα συναφή) κανει καποια εστω παραπάνω 'ανεξιχνίαστα' πραγματάκια απο αυτά που λενε οτι θα επρεπε να κάνουν...

Και παμε λιγο γρήγορα σε ενα χαλαρό conspiracy theory: To PGP το ξέρετε? Ειναι λογισμικό κρυπτογράφησης απο τον Phil Zimmermann, που χρησιμοποιεί αλγόριθμο RSA με key pair exchange. Στα γρήγορα σας λέω οτι ηταν τόσο γαμάτο, που η Αμερικάνικη κυβέρνηση εσυρε στα δικαστήρια τον Zimmermann επι χρόνια και ειχε καταφέρει να απαγορέψει την χρήση και πώληση του λογισμικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αιτιολογία οτι για να 'σπασει' ενα αρχειο word κρυπτογραφημένο με PGP θα επαιρνε στον ταχύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου 80 χρονια !!!!!!!!!!!! Τελικά το θέμα έφτασε στο Κονγκρεσο και ο Phil Zimmermann δικαιώθηκε. Το PGP απλα απαγορεύεται να πωλείται σε χώρες του 'Αξονα του Κακού'....

Τι μου λεει εμένα οτι ολα αυτά τα SETIα και κολοκύθια τούμπανα, δεν ειναι προφάσεις για να χρησιμοποιούν την συνολική επεξεργασιτική ισχύ των υπολογιστών μας για να δημιουργήσουν έναν ασύλληπτα δυνατό υπερυπολογιστή για να σπάνε τον αλγόριθμο του Zimmermann ή για κάτι άλλο παρεμφερες. Δηλαδή, για κάτι εναντίον μας ??!??!?!? Μπορει κανεις να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ τεχνικά, οτι αυτό δεν συμβαίνει?

Κουραση MODE OFF

Ξερετε τι μου την σπαει τελικα ωρε παλουκάρια? Οτι τελικα ΕΓΩ κι ΕΣΥ πρεπει να βγάλουμε το φίδι απ' την τρύπα ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Κατ' αρχάς το 30% του μισθού μου πάει σε φόρους και ΙΚΑ. Ενα 20% κανει και αυτό φτερά ως ΦΠΑ... Αρα μεχρι στιγμής το 50% του κόπου μου κανει φτερά. Παμε τωρα: φορος δημου, ΕΡΤ, κουλουπου απο το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τελη κυκλοφορίας, φορος κινητού, παγιο ΟΤΕ, φορος καυσίμων, φορος τσιγάρων φορος και για το μ0υν! της μανας μου... δηλαδή ΧΑΛΑΡΑ ενα 65-70% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ απο την παραγωγική μου δύναμη το μοιράζω σε διαφορους μαλ@κ3$. Ε, ΑΕΙ Γ@ΜΗΘ3ΙΤ3 στο φινάλε!!!! Να φροντίσουνε όλοι αυτοι να φτιάξουνε υπερυπολογιστές και να βρούνε θεραπείες για καρκίνους, AIDS, και όλες τις μ@λ@κισμένες αρρώστιες που ουτως ή άλλως αυτοί δημιουργησαν.

Σορρυ φιλε Μπεκρή αλλα εγώ ψήφισα όχι.

Ξέρει κανείς τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση? πρπ 8 ώρες, και δεν έχει ανέβει το αποτέλεσμα :blink: Το "επανάληψη τώρα", το έχω πατήσει, όπως και το "Ανανέωση" στο πρώτο tab. Είναι κρίμα να χάνω έτσι τόσα work units

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.