Jump to content

Διαφώτιση στην AMD πλατφόρμα

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μην με βρίσετε σας παρακαλώ... :o

Μη έχοντας μέχρι τώρα ασχοληθεί με τη "φωτεινή πλευρά" και καθώς ήρθε η ώρα να ασχοληθώ για να πω σε μια καθηγήτρια τι θα πάρει για το γιο της ήρθε η ώρα να μάθω στο περίπου τα βασικά περι της πλατφόρμας ωστε να μπορέσω μετά ψάχνοντας να παρακολουθήσω και να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Έχω να σας θέσω τις εξής ερωτήσεις:

1. Ποιοί πυρήνες παίζουν και ποιές οι βασικές διαφορές τους;

2. Ποιά chipset παίζουν και τι τεχνολογίες υποστηρίζει το καθένα;

Βασικά αυτά πιστεύω φτάνουν για να πάρω μια πρώτη ώθηση. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είναι ένα thread του τύπου "τα θέλω όλα στο πιάτο αμέσως", απλώς επειδή οι περισσότερες συζητήσεις γίνονται για υλοποιήσεις κτλ είναι λίγο δύσκολο να αρχίσω απο τη βάση οπότε θα σας είμουν ευγνώμον αν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει στα βασικά. :)

Όποιος μπορεί και θέλει απαντάει... :)

Δεν το έπιασα το υπονοούμενο αλλά τέσπα... :p

Τελικά θα είχε κανείς την όρεξη να μου πει λίγο στο περίπου; :) Μου είπε λίγο στα πρόχειρα χθες στο msn ο frost αλλά ψιλομπερδεύτηκα... :confused:

Ελα ρε γιατι μπερδευεσαι???Απλα ειναι τα πραγματα!:D

Οι επεξεργαστες που παιζουν τωρα ειναι socket 939[Εχει και τους φθηνους Sempron σε 754]

Ολοι εχουν Intergrated Memory Controller[Dual channel] και Hyper Transport[search Google for info]

Τα μαγαζι πουλαει single και Dual core

Σε single εχει φθηνα μοντελακια [Athlon64 3000+/3200+/3500+] με το τελευταιο πυρήνα που ειναι ο Venice ο οποιος ενσωματωνει και SSE3 αλλα "μονο" 512Κb L2 cache

Και για πιο ακριβα γουστα παιζουν οι:

3800+ [512cache 2.4ghz ,SSE3 ,Venice core]

4000+ [1mb cache,2.4ghz, clawhammer core*]

FX-55+[1mb cache ,2.6Ghz ,clawhammer core]

FX-57+ [1mb cache ,2.8ghz, SSE3 ,san diego core <NEW>]

Μετα πας σε dual core οπου εκει εχουμε:

Athlon X2 3800+ [2x512 cache 2Ghz]

Athlon X2 4200+ [2x512cache 2.2Ghz]

Athlon X2 4400+ [2x1Mb cache 2.2Ghz]

Athlon X2 4600+ [2x512Mb cache 2.4Ghz]

Athlon X2 4800+ [2x1Mb cache 2.4Ghz]

Καπου εδω τελειωνουμε με τους επεξεργαστες...

Τωρα εχουμε chipsets:)

Εδω για skt 939 και pci-express εχουμε κατα βαση το nForce4 το οποιο εχει και εκδοση SLi για χρηση δυο VGA[προφανως το ξερεις αυτο]

Οι μητρικες που τα ενσωματωνουν συνήθως ειναι πλήρως εξοπλισμενες [sata1/2 ,raid, dual ethernet/wifi/ κλπ κλπ] αλλα αυτο εξαρταται απο τη μητρική που διαλεγεις, οποτε τσεκαρεις τον εξοπλισμο απο το official site!

Τωρα βγηκε και chipset απο την ATI το xpress 200 και το xpress 200 crossfire[dual VGA]...

*δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι οντως clawhammer ο πυρηνας

Αυτα απο μενα ας συνεχίσει καποιος πιο εμπειρος που ξερει και περισσοτερες λεπτομεριες:p :P

O 4000+ βγηκε σε Clawhammer,αλλα και San Diego.Με τον ιδιο πυρηνα βγηκε κι ο 3700+!Να προσθεσω οτι οι διπυρηνοι ειναι Manchester πυρηνας!Επισης δεν ανεφερες καθολου το socket 940 για τους Opteron Servers,που πλεον εχουν βγει και σε socket 939!Σηκωνει τεραστια συζητηση αν θελεις τα μοντελα απ'την αρχη!Εν πολυ καλο λινκ ειναι αυτο.

Κρίμας. Και πρέπει να είχε πολύ καλή τιμή... ;)

Αντί να δώσεις 100 για τον κορυφαίο sempron, θα έδινες 130 ξέρω γω (κάπου εκεί δεν έκανε; ) και θα έπαιρνες έναν αξιοπρεπή cpu σε τιμή οικονομικού... ;)

Εννοείται ρε! Είναι σα να μου λες τώρα, μην πας σε s478 αλλά 775... :p Καλά, όχι ακριβώς αλλά τέσπα...

Αλήθεια ρε παιδιά, γιατί κράτησε τόοοσο λίγο το 754; Μ'αρέσει που απο κει που είχαμε ένα socket ωραία και καλά για κάμποσα χρόνια (socket A) τώρα έχουμε... 3! (?)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.