RootX Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 Φίλος, που εργάζεται σε εγκαταστάσεις κεραιών κινητής, μας έστειλε ένα mail με τις παρακάτω μετρήσεις. IMG_1. ηλεκτρικό πεδίο σε monitor καθοδικού σωλήνα IMG_2. μαγνητικό πεδίο σε monitor καθοδικού σωλήνα IMG_3. ηλεκτρικό πεδίο σε monitor TFT IMG_4. ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από κινητό την ώρα της κλήσης Δυστηχώς, δεν γνωρίζω ποια όρια θεωρούνται ασφαλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε βέβαια αν οι μετρήσεις μπορούν να θεωρηθούν 100% ότι αντιπροσωπεύουν καθημερινές μας καταστάσεις, απλά σκέφτηκα να τις μοιραστώ μαζί σας. Αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Θα ηταν ωραιο να βαλεις κ ενα bluetooth handsfree σε λειτουργια. Εκει να δεις ακτινοβολια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 23, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 η συσκευούλα που μετράει πώς ακριβώς ονομάζεται?πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται.όπως καταλάβαμε, καλό είναι να το κόψουμε το πολύ κινητό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Νοέμβριος 23, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris η συσκευούλα που μετράει πώς ακριβώς ονομάζεται? πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται. όπως καταλάβαμε, καλό είναι να το κόψουμε το πολύ κινητό... already done Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 23, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από cherryman already done Για να το κόψεις, πρέπει να το είχες αρχίσει κάποια στιγμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 23, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris η συσκευούλα που μετράει πώς ακριβώς ονομάζεται?πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται. Πεδιόμετρο λέγεται, κόστος ~150. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Φαίνεται παλιά η crt . Αν μπορεί να μετρήσει και τις καινούργιες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 TriField 100XE EMF (ΕlectroMagneticField) meter Η μέτρηση έχει γίνει κακώς πολύ κοντά στις οθόνες. Κανείς δε νομίζω να κάθεται τόσο κοντά τους :nuke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 23, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από trendyΗ μέτρηση έχει γίνει κακώς πολύ κοντά στις οθόνες. Κανείς δε νομίζω να κάθεται τόσο κοντά τους :nuke: Σωστό, αλλά για να μην ερμηνεύσουμε τα πράγματα λάθος, έγραψα ότι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί οι μετρήσεις να θεωρηθούν αξιόπιστες(πέρα βέβαια από το τι δείχνει το όργανο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Νοέμβριος 23, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από trendy TriField 100XE EMF (ΕlectroMagneticField) meter Η μέτρηση έχει γίνει κακώς πολύ κοντά στις οθόνες. Κανείς δε νομίζω να κάθεται τόσο κοντά τους :nuke: Στα κινητά όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 23, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 πωλείται nokia 3650 + se p800 ή ανταλλάσσονται με pda ή με μεταπτυχιακό στη χημεία, κατά προτίμηση τομέα αναλυτικής. ευχαριστώ πολύ, Σωτήρης. πέρα απ'την πλάκα, το hands-free πρέπει να το καθιερώσουμε όσοι μιλάμε σε κινητά, και να τα έχουμε πιο απομακρυσμένα από πάνω μας. τώρα όσον αφορά τις οθόνες, οι περισσότεροι το χουμε γυρίσει σε tft Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Νοέμβριος 23, 2005 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Το κινητό δεν νομίζω πως είναι βλαβερό μόνο στο κεφάλι, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και ειδικά κοντά στην καρδιά. Ακόμα και με handsfree δηλαδή κάπου αλλού θα είναι κοντά αν όχι στο κεφάλι. Τώρα αν το handsfree είναι bluetooth, κλάφτα.Οι περισσότεροι το έχετε γυρίσει; Αααααα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Νοέμβριος 23, 2005 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Όταν μιλάς, βλάπτει στο κεφάλι... Όταν δε μιλάς, βλάπτει την καρδιά όταν είναι κοντά... Όταν το βάλεις στην τσέπη, βλάπτει τα ****... ΕΕΕΕ πού να το βάλουμε το κινητό πια;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 23, 2005 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από RootX Σωστό, αλλά για να μην ερμηνεύσουμε τα πράγματα λάθος, έγραψα ότι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί οι μετρήσεις να θεωρηθούν αξιόπιστες(πέρα βέβαια από το τι δείχνει το όργανο). Ρεαλιστικές μου φαίνονται οι ενδείξεις σε όλες τις μετρήσεις.Το κινητό στα 2 και κάτι mW/cm^2 είναι κλασσική τιμή.Αρχική απάντηση από cherryman Το κινητό δεν νομίζω πως είναι βλαβερό μόνο στο κεφάλι, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και ειδικά κοντά στην καρδιά. Ακόμα και με handsfree δηλαδή κάπου αλλού θα είναι κοντά αν όχι στο κεφάλι. Τώρα αν το handsfree είναι bluetooth, κλάφτα.Οι περισσότεροι το έχετε γυρίσει; Αααααα. Όταν δε μιλάς στο κινητό, ή δεν κάνει γενικότερα τίποτα, άντε να στέλνει περιοδικά μερικά beacons προς το σταθμό, οπότε δεν πειράζει τόσο. Το bluetooth έχει πάρα πολύ μικρή εμβέλεια (~10μ) οπότε είναι λογικό και επόμενο να εκπέμπει πολύ πιο χαμηλά.Επίσης ένα τελευταίο σχετικά με τα κινητά είναι ότι ο σταθμός έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το κινητό για το σήμα με το οποίο το λαμβάνει και το κινητό αντίστοιχα να αυξάνει ή να μειώνει την έντασή του, ώστε αφενός να παίζει πάντα και αφετέρου να παίζει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Νοέμβριος 23, 2005 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από nickstamat ΕΕΕΕ πού να το βάλουμε το κινητό πια;;; Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά και εκεί παραμονεύει ο καρκίνος του εντέρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 23, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos Θα ηταν ωραιο να βαλεις κ ενα bluetooth handsfree σε λειτουργια. Εκει να δεις ακτινοβολια ! Επειδη εχει τυχει να δω στην τηλεοραση ερευνα που εχει κανει το ΑΠΘ μπορω να σου πω οτι οταν μιλας με Bluetooth η ακτινοβολια δεν φτανει ουτε το 1/10 της ακτινοβολιας που βγαζει το κινητο.To αλλο πολυ σημαντικο που ελεγε η ερευνα ηταν οτι η ακτινοβολια μπορει και να διπλασιαστει σε περιπτωση που ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ στο κινητο την ωρα που μιλαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Νοέμβριος 23, 2005 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Παιδιά δεν παίζει σύγκριση στις τιμές κινητού με οθονών γιατί στο κινητό μετράμε Radio ενώ στις οθόνες electric. Μέχρι και το μηχάνημα εχει διαφορετικές κίμακες σε αυτά τα δύο είδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Νοέμβριος 24, 2005 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Οτι και να μας πουν οι ειδικοι το μηνυμα ειναι το εξης:ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ εαν θελουμε να ζησουμε.Ενα ευχομαι εγω παντως:Να μην κοροιδευουν οι επομενες γενιες εμας που καποτε χρησιμοποιουσαμε κινητο...Δεν λεω ρε παιδια,ετσι οπως εχουμε γινει μονο απαραιτητο δεν ειναι το κινητο.Εργαλειο επιβιωσης εχει καταντησει.Προσωπικα το εχω περιορισει κατα πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Νοέμβριος 24, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 καμμια μετρηση σε access point παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Νοέμβριος 24, 2005 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 6600 εχω και εγω φακ. ελατε στο κιλκις να δειτε ποσες παρανομες κεραιες εχει. αλλοι τα παιρνουν αλλοι δεν μιλανε,αλλοι διαμαρτυρονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.