Jump to content

Crt, Lcd, Mobiles και ακτινοβολίες

RootX

Recommended Posts

Φίλος, που εργάζεται σε εγκαταστάσεις κεραιών κινητής, μας έστειλε ένα mail με τις παρακάτω μετρήσεις.

IMG_1. ηλεκτρικό πεδίο σε monitor καθοδικού σωλήνα

th_499_pic1.jpg

IMG_2. μαγνητικό πεδίο σε monitor καθοδικού σωλήνα

th_cec_pic2.jpg

IMG_3. ηλεκτρικό πεδίο σε monitor TFT

th_f8a_pic3.jpg

IMG_4. ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από κινητό την ώρα της κλήσης

th_52c_pic4.jpg

Δυστηχώς, δεν γνωρίζω ποια όρια θεωρούνται ασφαλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε βέβαια αν οι μετρήσεις μπορούν να θεωρηθούν 100% ότι αντιπροσωπεύουν καθημερινές μας καταστάσεις, απλά σκέφτηκα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Αυτά.

Αρχική απάντηση από sotiris

η συσκευούλα που μετράει πώς ακριβώς ονομάζεται?

πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται.

όπως καταλάβαμε, καλό είναι να το κόψουμε το πολύ κινητό...

already done ;)

Αρχική απάντηση από trendy

Η μέτρηση έχει γίνει κακώς πολύ κοντά στις οθόνες. Κανείς δε νομίζω να κάθεται τόσο κοντά τους :nuke:

Σωστό, αλλά για να μην ερμηνεύσουμε τα πράγματα λάθος, έγραψα ότι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί οι μετρήσεις να θεωρηθούν αξιόπιστες(πέρα βέβαια από το τι δείχνει το όργανο).

Αρχική απάντηση από trendy

TriField 100XE EMF (ΕlectroMagneticField) meter

Η μέτρηση έχει γίνει κακώς πολύ κοντά στις οθόνες. Κανείς δε νομίζω να κάθεται τόσο κοντά τους :nuke:

Στα κινητά όμως;

πωλείται nokia 3650 + se p800 ή ανταλλάσσονται με pda ή με μεταπτυχιακό στη χημεία, κατά προτίμηση τομέα αναλυτικής.

ευχαριστώ πολύ, Σωτήρης.

πέρα απ'την πλάκα, το hands-free πρέπει να το καθιερώσουμε όσοι μιλάμε σε κινητά, και να τα έχουμε πιο απομακρυσμένα από πάνω μας.

τώρα όσον αφορά τις οθόνες, οι περισσότεροι το χουμε γυρίσει σε tft :)

Το κινητό δεν νομίζω πως είναι βλαβερό μόνο στο κεφάλι, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και ειδικά κοντά στην καρδιά. Ακόμα και με handsfree δηλαδή κάπου αλλού θα είναι κοντά αν όχι στο κεφάλι. Τώρα αν το handsfree είναι bluetooth, κλάφτα.

Οι περισσότεροι το έχετε γυρίσει; Αααααα.

Όταν μιλάς, βλάπτει στο κεφάλι... Όταν δε μιλάς, βλάπτει την καρδιά όταν είναι κοντά... Όταν το βάλεις στην τσέπη, βλάπτει τα ****... ΕΕΕΕ πού να το βάλουμε το κινητό πια;;;

Αρχική απάντηση από RootX

Σωστό, αλλά για να μην ερμηνεύσουμε τα πράγματα λάθος, έγραψα ότι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί οι μετρήσεις να θεωρηθούν αξιόπιστες(πέρα βέβαια από το τι δείχνει το όργανο).

Ρεαλιστικές μου φαίνονται οι ενδείξεις σε όλες τις μετρήσεις.

Το κινητό στα 2 και κάτι mW/cm^2 είναι κλασσική τιμή.

Αρχική απάντηση από cherryman

Το κινητό δεν νομίζω πως είναι βλαβερό μόνο στο κεφάλι, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και ειδικά κοντά στην καρδιά. Ακόμα και με handsfree δηλαδή κάπου αλλού θα είναι κοντά αν όχι στο κεφάλι. Τώρα αν το handsfree είναι bluetooth, κλάφτα.

Οι περισσότεροι το έχετε γυρίσει; Αααααα.

Όταν δε μιλάς στο κινητό, ή δεν κάνει γενικότερα τίποτα, άντε να στέλνει περιοδικά μερικά beacons προς το σταθμό, οπότε δεν πειράζει τόσο. Το bluetooth έχει πάρα πολύ μικρή εμβέλεια (~10μ) οπότε είναι λογικό και επόμενο να εκπέμπει πολύ πιο χαμηλά.

Επίσης ένα τελευταίο σχετικά με τα κινητά είναι ότι ο σταθμός έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το κινητό για το σήμα με το οποίο το λαμβάνει και το κινητό αντίστοιχα να αυξάνει ή να μειώνει την έντασή του, ώστε αφενός να παίζει πάντα και αφετέρου να παίζει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Θα ηταν ωραιο να βαλεις κ ενα bluetooth handsfree σε λειτουργια. Εκει να δεις ακτινοβολια !

Επειδη εχει τυχει να δω στην τηλεοραση ερευνα που εχει κανει το ΑΠΘ μπορω να σου πω οτι οταν μιλας με Bluetooth η ακτινοβολια δεν φτανει ουτε το 1/10 της ακτινοβολιας που βγαζει το κινητο.

To αλλο πολυ σημαντικο που ελεγε η ερευνα ηταν οτι η ακτινοβολια μπορει και να διπλασιαστει σε περιπτωση που ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ στο κινητο την ωρα που μιλαμε.

Παιδιά δεν παίζει σύγκριση στις τιμές κινητού με οθονών γιατί στο κινητό μετράμε Radio ενώ στις οθόνες electric. Μέχρι και το μηχάνημα εχει διαφορετικές κίμακες σε αυτά τα δύο είδη

Οτι και να μας πουν οι ειδικοι το μηνυμα ειναι το εξης:ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ εαν θελουμε να ζησουμε.Ενα ευχομαι εγω παντως:Να μην κοροιδευουν οι επομενες γενιες εμας που καποτε χρησιμοποιουσαμε κινητο...Δεν λεω ρε παιδια,ετσι οπως εχουμε γινει μονο απαραιτητο δεν ειναι το κινητο.Εργαλειο επιβιωσης εχει καταντησει.Προσωπικα το εχω περιορισει κατα πολυ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.