Jump to content

Μνήμες και Timing

tex439

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά θα ήθελα να μάθω τι είναι το 1T και 2T που παίζει με τις μνήμες? πια η διαφορα αν παίζουν σε 1T και πια αν παίζουν σε 2T ?

όταν τις είχα να παίζουνε σε 1T έτρωγα reboot ενώ μετά που τις έβαλα σε 2T όλα μια χαρά. τι ακριβώς είναι αυτό, έχει επιπτώσεις στην απόδοση του PC ? θα ήθελα μια σύντομη ενημέρωση σε αυτό το θέμα αν μπορείτε, ευχαριστώ πολυ (Twinmos 2x1024 Dual Channel)

ευχαριστω πολύ όμως δεν μπορώ να καταλάβω από τα σχεδιαγράμματα. με λίγα λόγια πιο είναι πιο καλο 1T η 2T. Ευχαριστώ

εξαρταται τι εννοεις καλο?

Αν θες γρηγορο τοτε 1Τ ,αν δεν το σηκωνει ομς η μνημη σου θα παθαινεις αυτα που παθαινες!Αρα τοτε καλο ειναι να το εχεις σε 2Τ

Τex439 ερωτησης:Πως εννοεις εσυ οτι τις ετρεχες 1 η 2Τ;Η ρυθμιση αυτη στα bios ειναι η Twcl.Παντως εαν θες να καταλαβεις πιο καλα τι γινεται με τους χρονισμους κλπ βαλε το A64Tweeker http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=4824

Kαι παντα οτι χρονισμους και να βαζεις στις μνημες πριν μπεις win τρεχε το memtest αλλιως παθαινεις οτι και εγω(οι μνημες βγαζουν λαθη και χτυπουν τα win)δλδ χανεις ολο το partition με το λειτουργικο...

όταν έτρεχα με 1T μου το έλεγε στη πρώτη σελίδα πριν φόρτωση τα windows. το έβαλα σε 2T και τώρα εδώ και 2 μέρες τις τρέχω σε 1T πάλι χωρίς επανεκκίνησης, κάποιες φορες μου έκλεινε η οθόνη και άναβε το λαμπάκι της ότι ήταν stand by αλλα ο υπολογιστής εμενε ξεκινημένος χωρίς να κάνει επανεκκίνηση. στα συμβάντα μου γραφει ότι το πρόβλημα το προκάλεσε αυτό: AccessRunner ADSL connection terminated. το memtest ποσο να το αφήσω να τρέξει για να δω αν υπάρχουν λάθη? κατέβασα και το A64Tweaker και στο 2T Timing διπλα γραφή Disable. άρα τρέχω σε 1T τώρα έτσι?

έλα φιλε έτρεξα το memtest όπως μου είπες και μου βγάζει παντού λάθη. και σε 1T και σε 2T τι πρέπει να κάνω?

Αρχική απάντηση από tex439

έλα φιλε έτρεξα το memtest όπως μου είπες και μου βγάζει παντού λάθη. και σε 1T και σε 2T τι πρέπει να κάνω?

Να αλλαξεις τις μνημες σου μαλλον?

τι εννοείς να τις αλλάξω? να τους αλλάξω θέση? η να πάρω άλλες?

Aν σε default χρονισμους πετανε λαθη...Μαλλον πρεπει να παρεις αλλες. Παρ'ολα αυτα πειραματισου δινοντας λιγο παραπανω ρευμα στις μνημες (ρυθμιση απο το bios) η αλλαζοντας θεση στις μνημες σου. Φυσικα δοκιμασε τες και μια μια ξεχωριστα...

σε defult χρονισμούς είναι. όταν δουλεύουν μια μια σε πιο slot πρέπει να τις βάλω?

τις έχω βάλει μια μια στο δεύτερο slot και τους έκανα έλγχο με το το memtest και δεν βγάλανε λάθη. μετά τις έβαλα dual chanel πάλι και μου έβγαλαν λάθη στο τέλος του test 5.

τι να φταίει άραγε??

Αρχική απάντηση από Hydrus

Η ρυθμιση αυτη στα bios ειναι η Twcl.

Η ρύθμιση είναι το CPC, command per clock. Το twcl είναι άλλο πράγμα.

Εαν με εντελως default ρυθμισεις σου βγαζουν λαθη δεν εχεις παρα να τις γυρισεις.Εμενα παντως πηγαν 225 με 2,5-4-3-7 και 2,6v οι ιδιες(Twin Mos) και ετρεχαν κανα 4ωρο memtest.Οσο για το memetst οση περισσοτερη ωρα τρεχει τοσο το καλυτερο.Μην ξεχνας οτι πολλες μνημες καταρρεουν μετα απο 1 ωρα τρεξιματος.Οποτε εαν εχεις σχετικα ακραιες ρυθμισεις καλο ειναι να τις αφηνεις οσο περισσοτερο γινεται

λαθη μου πεταγε το memtest με τις παλιες μνημες οταν τις ειχα 2-3-3-6.αλλα γενικα φαινοταν απολυτα σταθερο το μηχανημα...κινδυνευα και δεν το ηξερα μαλλον?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.